maritbet girişmaritbet
99 baraj ve HES için toplu açılış töreni yapıldı

99 baraj ve HES için toplu açılış töreni yapıldı

Türkiye genelinde 39 ilde özel sektör tarafından tamamlanan Hidroelektrik Santraller (HES) düzenlenen törenle hizmete alındı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen törende açılışı yapılan HES ve baraj sayısı 99 olarak açıklandı. Söz konusu tesislerin ekonomiye katkısı 1,1 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyon Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yanı sıra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı törene katılan bakanlar arasında yer aldı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da törene katıldı.

Bakan Albayrak'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Çınar saldırısı dahi tek başına terörün ve terör karşısında haysiyetli bir duruş sergilemeyenlerin alçak, ahlaksız, karanlık yüzünü göstermeye yeter.

Biz, 780 bin kilometrekarelik bu vatan topraklarını, 78 milyon vatandaşımızı, bu bin 100 tane sözde aydından izin alarak, icazet alarak mı yöneteceğiz? Biz, izni ve görevi milletten aldık. Şimdi de milletin bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz, bunu sonuna kadar da kullanacağız.

Şimdi buradan ben ilgili kurumlarımıza sesleniyorum. Dün seslendim, bugün de sesleniyorum. İlgili kurumlarımızın da anayasamıza ve yasalarımıza göre açık suç teşkil eden bu ihanet karşısında, anayasal ve yasal gereklerini yapacaklarına inanıyorum. Buradan asla taviz verilemez."

Erdoğan'ın konuşması sonrası 99 tesis için kurdele kesildi. Artvin. Düzce, Adana, Ardahan, Adana, Sakarya, Tokat gibi illerdeki tesisler için ise canlı bağlantı kuruldu.

39 FARKLI İLDE BULUNUYOR

DSİ verilerine göre özle sektör tarafından son 13 yılda 422 adet HES işletmeye alındı. Bu tesislerin yıllık enerji üretim kapasitesi 40 milyar kilovatsaatin üzerinde. Bugün hizmete alınacak 99 tesisin toplam kurulu gücü 2 bin 200 megavat.

39 farklı ilde faaliyete geçecek olan tesislerin yıllık enerji üretim kapasitesi ise 7 milyar 400 milyon kilovatsaat. Tesislerin ülke ekonomisine yıllık katkısı 1 milyar 100 milyon TL olması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

99 baraj ve HES için toplu açılış töreni yapıldı
  • 14.01.2016 16:46

99 baraj ve HES için toplu açılış töreni yapıldı

Türkiye genelinde 39 ilde özel sektör tarafından tamamlanan Hidroelektrik Santra ...