maritbet girişmaritbet
9. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuruları için son gün 22 Temmuz!

9. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması başvuruları için son gün 22 Temmuz!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, 9. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda genç yeteneklerini arıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin bu yıl 9. sunu düzenlendiği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması, genç yeteneklerini arıyor.  Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin; ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak.

Yarışmaya; Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2., 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerin; yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölüm öğrencisi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

Gençlerin Birbirleri İle Rekabet Edecekleri 6 Kategori 

Gençlerin birbirleri ile rekabet edecekleri yarışma kategorileri ise şu şekilde sıralanıyor; Oturma - dinlenme ( Oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri vb.), Depolama, koruma, Düzenleme ( Yemek odasında bulunan mobilyalar) Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.) Uyuma ( Yatak odasında bulunan mobilyalar) Genç mobilya ( Genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi. 

Başvuru için son tarih: 22 Temmuz 2013

Katılımcılar yarışmaya MOSDER web sayfasından temin edecekleri ‘Başvuru Formu'nu doldurarak katılabilirler. Yarışmaya katılacak öğrencilerin tasarımlarını, 22 Temmuz saat 16.00'ya kadar MOSDER yarışma sekreterliğine ulaştırmaları gerekiyor.

18 Finaliste 3000'er lira ödül ve sertifika

Birinci aşamada dereceye giren 18 finaliste 3000'er TL ödenecek ve sertifika takdim edilecek. İkinci aşamada ise her bir finalist (eğer projeyi üreten MOSDER üyesi firma tasarımı satın almak isterse) MOSDER üyesi firma ile finalist arasında 1000 euro tasarım bedeli karşılığında sözleşme imzalanacak. Bu sözleşme karşılığında tasarım hakları ilgili finalist tarafından MOSDER üyesi firmaya devredilecek. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımlar yarışmacının adı da belirtilerek IMOB 2014 İstanbul Mobilya Fuarında, MOSDER tarafından veya prototipi yapan firmalar tarafından kendi stantlarında sergilenecek.

Ayrıca ilk 18‘e giren finalistlerin tasarımları; Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin yarışmacılara hediyesi olarak, ‘Adres Patent' firması tarafından ücretsiz ‘Tasarım Tescili' ile onaylatılacak. 2. aşama sonucunda her kategoride birinci seçilen tasarımların sahiplerine ek olarak 3000'er TL para ödülü verilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak
  • 13.08.2021 17:06

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, yaz döneminde gerçekleşen düğünleri ...

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”
  • 16.05.2021 17:08

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bal ...

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"
  • 20.01.2021 10:50

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilya sektörünün yatay yönlü büy ...

SunExpress, Anadolu–Avrupa uçuş ağını genişletiyor
  • 06.08.2020 11:40

SunExpress, Anadolu–Avrupa uçuş ağını genişletiyor

SunExpress, seyahat yasaklarının kaldırılmasının ardından Anadolu’nun 10 kentini ...

Mobilya fuarında ticaret 1 milyar doları aştı
  • 20.11.2018 15:45

Mobilya fuarında ticaret 1 milyar doları aştı

Türkiye'de ihracatın lokomotiflerinden olan mobilya sektörünü buluşturan Furnitu ...