maritbet girişmaritbet
80 milyar dolar afet riski altında!

80 milyar dolar afet riski altında!

İngiliz sigorta şirketi Lloyds'a göre Türkiye'de 80 milyar dolar afet riski altında.

İngiliz sigorta birliği Lloyd's'un araştırmasına göre, Türkiye'de 8 büyük ekonomik merkezin doğal afetlere karşı sigorta teminatı eksiği nedeniyle Türkiye'nin 800 milyar dolarlık gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) 83 milyar doları risk altında bulunuyor.

‘80 milyar dolar  afet riski altında'

Lloyd's Şehir Risk Endeksi araştırması, 10 yıllık bir süre içerisinde karşılaşılabilecek 18 beşeri ve doğal tehdide ilişkin tüm dünyadan 301 büyük şehri kapsayan riskli ekonomik çıktı (GDP@Risk) analizi hazırladı.

Çalışmaya göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep ve Konya'da deprem, sel, kuraklık ve sıcak dalgası gibi doğa olaylarının yol açtığı felaketler riskli GSYH'nın 83 milyar dolarına karşılık geliyor. borsa krizi ve petrol krizi gibi beşeri tehditler ise GSYH'nın 61.97 milyar dolarını tehlikeye atıyor.

En büyük ekonomik risk, GSYH'nin 50.4 milyar dolarını tehdit altına sokan deprem tehlikesi. Bu tehdit İzmir'deki riskli GSYH'nin neredeyse yarısını, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve Bursa'daki riskli GSYH'nin ise yaklaşık üçte birini oluşturuyor. 

Altyapı ve sigorta

Lloyd's Yönetim Kurulu Başkanı John Nelson, hükümet ve şirketlerin işbirliği yaparak bu tehditleri hafifletecek sağlam bir altyapı oluşturmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Yapı ve inşaat risklerini hafifletecek önlemlerin iyileştirilmesi, daha dayanıklı bir altyapı oluşturarak toplumları korur. Sigortalanma oranının artırılması da bu tehditlere karşı ekonomik direnç oluşturulması bakımından önemlidir.”

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

80 milyar dolar afet riski altında!
  • 17.02.2016 17:33

80 milyar dolar afet riski altında!

İngiliz sigorta şirketi Lloyds'a göre Türkiye'de 80 milyar dolar afet riski altı ...

Türkiye sallanıyor! Erzurum’da 4.4 şiddetinde deprem oldu!
  • 19.09.2013 08:34

Türkiye sallanıyor! Erzurum’da 4.4 şiddetinde deprem oldu!

Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yerköy'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi ...

AFAD Türkiye'nin deprem haritasını güncelliyor!
  • 19.08.2013 11:48

AFAD Türkiye'nin deprem haritasını güncelliyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, bölgelerin hangi derecede ri ...