maritbet girişmaritbet
55 milyar dolarlık gayrimenkul piyasası yatırımcılarını bekliyor!

55 milyar dolarlık gayrimenkul piyasası yatırımcılarını bekliyor!

Her yıl 55 milyar dolarlık konut satışının gerçekleştiği Türkiye gayrimenkul piyasası, uluslararası yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyor.

Raffles İstanbul Zorlu Center'da 29-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”nin ikinci gününde gerçekleştirilen “Gayrimenkul Yatırım Fırsatları” başlıklı özel oturumda konuşan Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı Mesut Pektaş, Türkiye'nin en dinamik sektörü gayrimenkulde uluslararası yatırımcıları cazip fırsatların beklediğine dikkat çekerek, Körfez yatırım fonlarının önde gelen temsilcilerine, yerel ortaklarla işbirlikleri kurarak yatırım yapmayı tavsiye etti.

Pektaş, “Performans Sanatları Merkezi, Alışveriş Merkezi, Otel, Ofis ve Rezidanslar'dan oluşan; dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerine layık görülen, Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu mixed-use projesi Zorlu Center gibi uluslararası standartlarda dev bir yatırımı ülkemize kazandırdığımız için büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye, uluslararası kalitede gayrimenkul projeleri geliştirilen çok dinamik bir pazara sahip. Bu pazarda yerel ortaklarla işbirliği yapmak, yasal süreçlerin etkin yönetilmesini ve fırsatların çok daha iyi değerlendirilmesini sağlayabilir” dedi ve ekledi: “Zorlu Gayrimenkul 2006'da kuruldu ve Zorlu Center'ı inşa etti. Hemen ardından “Levent 199” isimli projemizi tamamladık. Şu anda da İzmir Konak'taki eski tütün deposu arazisinde yeni bir projeye başlamak üzereyiz. Ayrıca Marmaris'te, İzmir Alaçatı'da ve İstanbul Bebek sırtlarında üç yeni proje daha geliştiriyoruz. Tüm bu projelerimizde uluslararası yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyoruz.”    

Abraaj Grup Türkiye ve Orta Asya Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu da konuşmasında, Abraaj Grup olarak Türkiye gayrimenkul piyasasına yapmış oldukları yatırımların geri dönüşünü kısa sürede aldıklarını vurguladı. Yorgancıoğlu, “Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde toplam 10 proje gerçekleştirdik ve bunların 5 tanesini ciddi kâr ederek sattık. Bir uluslararası yatırımcı olarak Türkiye piyasasına yatırım yapmış olmaktan memnunuz. Son tüketiciye ulaşan bir yatırım yaptığınızda 80 milyonluk bu özel pazarda başarılı olmamanız mümkün değil” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PAZARI 

Panelin diğer konuşmacılarından Fikirtepe Müteahhitler Platformu İcra Kurulu Başkanı Özkan Eker ve Kentsel Dönüşüm ve Hukuk (KDH) Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören ise konuşmalarında, Türkiye gayrimenkul piyasasına dinamizm katan “kentsel dönüşüm” projelerinin sunduğu fırsatlara dikkat çektiler. 

Eker, “Fikirtepe'te 5 milyar dolarlık, Gaziosmanpaşa'da ise 20 milyar dolarlık olmak üzere iki ayrı kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Bu projeler uluslararası yatırımcılara da açık. Körfez fonları bu projelerde rahatlıkla kendilerine yerel partner bulabilirler” dedi. 

Öngören ise 20 yıl boyunca her yıl 334.000 konutun yıkılıp yeniden yapılacağını belirterek “Kentsel dönüşüm projelerinde devlet yüzde 25'e varan vergi indirimleri ile yatırımcıya destek oluyor. Eğer uluslararası yatırımcılar bir kentsel dönüşüm projesine yatırım yaparlarsa, daha en baştan yüzde 25'lik bir avantaj yakalayabilirler” şeklinde konuştu. 

JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş da uluslararası standartlarda yapı projelerinin yatırımcı ilgisini artıracağını kaydetti. Alkaş, “Önümüzdeki dönemde gayrimenkul piyasasında önemli gelişme yaşanacağını düşünüyorum; çünkü yüksek standartlarda yapı projelerinin sayısının arttığını görüyorum” dedi. Alkaş ayrıca, perakende satışlarındaki düzenli artışın Türkiye'nin potansiyelinden kaynaklandığını ve bunun AVM yatırımlarını da çok cazip hale getirdiğini de sözlerine ekledi. 

“Ortadoğu Ekonomi Platformu” ve “İstanbul Yatırım Derneği” işbirliğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen  “Uluslararası Yatırım Zirvesi”;  Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden enerji, teknoloji ve gayrimenkul alanında karar verici yatırımcıları ağırlıyor. Toplam 1,5 trilyon dolarlık Körfez yatırım fonlarını yöneten katılımcılar; iki gün süren Zirve'de, Türkiye'ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin yöneticileri ve Türkiye hükümetinin üst düzey temsilcileri ile görüşme, fikir alışverişinde bulunma, Türkiye'deki fırsatları değerlendirme imkanı buldular. 

“Enerji”, “Gayrimenkul”, “Teknoloji” ana başlıkları altında gerçekleştirilen Zirve'de “Küresel Yatırım”, “Mega Projeler ve Yatırım Fırsatları”, “Türkiye'de Enerji Fırsatları ve Süreç”, ‘'Yeni Nesil Teknolojiler'', ‘‘Körfez yatırımları'', ‘'Gayrimenkul Yatırım Fırsatları'' ve ‘'Körfez Sermayesinin Türkiye'ye Bakışı'' başlıkları altında özel oturumlar düzenlendi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!
  • 15.12.2022 10:24

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!

Konut satışları kasımda bir önceki aya göre yüzde 14,8, geçen yılın aynı ayına k ...

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!
  • 16.11.2022 10:17

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!

TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki y ...

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı
  • 19.04.2022 16:13

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Mart ayı ...

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti
  • 15.12.2021 11:45

Konut stokları kasımda da hızla erimeye devam etti

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kasım ayı sonuçları açıklandı. ...

Kasım ayında konut satışları yüzde 59 arttı
  • 14.12.2021 10:58

Kasım ayında konut satışları yüzde 59 arttı

Türkiye genelinde kasımda 178 bin 814 konut satışı gerçekleştirildi. Kasımda sat ...