maritbet girişmaritbet
5 bin kişiye 'Çevre Görevlisi Vize Eğitimi'

5 bin kişiye 'Çevre Görevlisi Vize Eğitimi'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı: Çevre görevlisi sayısını olabildiğince artıracağız ve yeni istihdamlar sağlamış olacağız.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verdiklerini, gelecek yıl 5 bin kişiye daha eğitim vereceklerini bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimler, "Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik" kapsamında, üniversitelerin çevre mühendisliği, fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji ve veterinerlik bölümlerinden mezun olanlara verildi. 

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Sarı, aralık ayında Ankara'da toplam bin kişiye "Çevre Görevlisi Vize Eğitimi" verdiklerini belirterek, eğitimlere Ankara, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Tekirdağ, Batman ve Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile Bakanlık uzman ekiplerinin katıldığını ifade etti.  Mevzuat hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildiğini kaydeden Fatma Güldemet Sarı, "Çevre görevlilerinin sahada karşılaştığı sorunlara çözüm üretilmesi hedeflendi. Eğitimler sonucunda katılımcılara sertifika verildi" dedi. 

ÇEVRE MEVZUATI GEREĞİ

Sarı, çevre görevlilerinin "sanayicilerin, çevre mevzuatı ile ilgili yükümlülüklerini tam ve zamanında yapmalarını sağlamak, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olacak veya çevreye zarar verecek kurum, kuruluş ve işletmelerin çevre kirliliği oluşturmadan önce gerekli olan önlemleri almalarının temin edilmesini ve dolayısıyla çevrenin korunmasına katkı sağlamak, işletme sahibi ve çalışanlarının çevre mevzuatı konusundaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve çevre bilincinin arttırılmasını sağlamak ve yatırım ortamının iyileştirilmesi amacına yönelik olarak, işletmelerin çevre mevzuatı gereği yapmaları gereken iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlamakla yükümlü olduğunu" vurguladı.

Tesislere yönelik denetimleri artırmak için eğitimlere devam edeceklerini aktaran Sarı, şöyle devam etti: "Şu an bin kişiye eğitim verdik. 2016'da 5 bin kişiye daha eğitim vereceğiz. Yine, yeni belge alacak çevre görevlilerine yönelik eğitimlerimiz devam edecek olup, çevre görevlisi sayısını olabildiğince artıracağız ve yeni istihdamlar sağlamış olacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Biz bunu hep yapıyoruz!
  • 19.03.2016 16:10

Biz bunu hep yapıyoruz!

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2016 Fuarı'na emlaktasondakika.com e ...

MIPIM 2016'da İstanbulSMD büyük ilgi gördü!
  • 19.03.2016 11:46

MIPIM 2016'da İstanbulSMD büyük ilgi gördü!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, MIPIM 2016'da yerli ve yabancı gayrimenkul uz ...

Fatma Güldemet Sarı MIPIM’de!
  • 15.03.2016 10:46

Fatma Güldemet Sarı MIPIM’de!

Türk gayrimenkul sektörünün uluslararası arenada projelerini tanıtma fırsatı bul ...

Deniz Çöpleri Eylem Planı 2017'de hazırlanıyor
  • 29.02.2016 10:53

Deniz Çöpleri Eylem Planı 2017'de hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Deniz Çöpleri Eylem Planı’nın 20 ...

'Sur içi toplu konut alanı değildir'
  • 07.02.2016 09:26

'Sur içi toplu konut alanı değildir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'da Sur ile ilgili açı ...

Bakan Sarı'nın hedefi belli!
  • 01.02.2016 14:56

Bakan Sarı'nın hedefi belli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı "Güçlü Türkiye" hayaliyle yola çı ...