maritbet girişmaritbet
3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli'nde!

3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli'nde!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun en önemli ayağı olan 3. Köprü Çamlık Tüneli'nde önemli bir aşamanın startı verildi.

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Projesi'ndeki 2 tünelden biri olan T3 Çamlık Tüneli'nde beton kaplama işlemlerine geçildi. Beton kaplama süreciyle birlikte eş zamanlı olarak kazılar sürüyor.

ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde yapım işleri devam ediyor. Kesit alanı olarak Avrupa'nın en geniş kazı alanına sahip tüneli, dünyanın ise en büyük 3 tünelinden biri konumundaki T3 Çamlık Tüneli'ndeki çalışmalarda büyük bir aşama kaydedildi. Çamlık Tüneli'nde süren kazılara eş zamanlı olarak beton kaplama yapımına da başlandı. 

3. köprü semerleri

Son durumu anlatan Çamlık Tünel Müdürü, "Öncelikle Tünelin giriş ve çıkış bölgesinde olan portal inşaatı tamamlandı. Aç-kapa yapıların ve forekazık imalatları yapıldı. Ardından kazı işlemlerine başlandı. Tünelin kesit alanının büyük olması ve aynı zamanda jeolojik yapısının zayıf dayanımlı olması nedeniyle ilerlemeler pilot tünel uygulamasıyla gerçekleştiriliyor. Hassas bir kazı bölgemiz var. Kazı – destekleme bölümünün yüzde 65'i tamamlandı. Kuzey tüp giriş tarafından da kazı destekleme çalışmalarına başlandı." dedi.

3. köprü güzergahı animasyon filmi

Çamlık Tünel Müdürü, desteklemeler tamamlanmasıyla birlikte beton bölümüne de başladıklarını belirterek, "Betonarme işlerine başlandı, kiriş ve kemer betonları dökülüyor. Çelik kalıpla 12 metrelik kemer betonlarını yerleştiriyoruz. Yaklaşık 50 metrelik bir ilerleme sağladık." açıklaması yaptı.  

Projenin Asya Yakası'nda bulunan tünelde kuzey tüpü 555 metre, güney tüpü ise 653 metre uzunluğunda yapılacak. Çamlık Tüneli, 22 metre çapı ve 236 metrekare kazı alanıyla Avrupa'nın en geniş tüneli olma özelliğine sahip.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli'nde!
  • 06.08.2015 10:44

3. Köprü'de sıra Çamlık Tüneli'nde!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun en önemli ayağı olan 3. Köprü Çamlık Tüneli'nde önemli ...

3. Köprü'de Riva Tüneli'nin sonuna gelindi!
  • 06.07.2015 09:34

3. Köprü'de Riva Tüneli'nin sonuna gelindi!

Yavuz sultan Selim Köprüsü projesinin iki tünelinden birisi olan Riva Tüneli'nde ...