maritbet girişmaritbet
3. Köprü ve şehir hastanesi uçuracak!

3. Köprü ve şehir hastanesi uçuracak!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, emlaktasondakika.com mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un yeni belediyeleri arasında olan Sancaktepe büyük bir hızla gelişiyor. Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sancaktepe'de birçok belediyede olmayan yatırımların yapıldığını belirten Başkan İsmail Erdem, kısa sürede önemli projelerin altına imza attıklarını söyledi.

Bölge hakkında genel bilgiler veren Erdem, "Sancaktepe, 2009 yerel seçimleriyle birlikte ilçe statüsüne kavuştu. İstanbul'daki beldelerin birleşme yasasıyla birlikte kentin önemli bir ilçesi haline geldi. Yılbaşı itibariyle 330 binlik nüfusa sahibiz, aynı zamanda 19 mahalleye sahibiz" diye konuştu.

Önemli projelere imza attık

Bölgenin yapısına uygun olarak proje ürettiklerini dile getiren İsmail Erdem, "Çalışmalarımızı yaparken bölgenin sosyo-ekonomik durumuna göre harekete ediyoruz. İlk olarak planlarla işe başladık çünkü bir şehrin geleceği planlarla alakalıdır. Plan varsa şehir var kuralı geçerli. Bu çerçevede 5 ayda ilçe planlarını ortaya çıkardık. Eğitim, sağlık, spor alanlarında eksik kalan alanlarını kapatmak için harekete geçtik. 15 tane devlet okulu yaptırdık, 7 okul arsamız ise MEB'de. Yine belediye bünyesinde 15 Bilgi Evi, 2 Gençlik Merkezi, 5 adet kadınlara yönelik meslek kursları açtık. Sağlık alanında 24 ASM'ye sahibiz ve yeni diş hastanesi yaptırdık. Aynı zamanda 400 yataklık devlet hastanemiz Ağustos ayında tamamlanacak. Ayrıca Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi de Sancaktepe'de olacak. Bu dev projede de sona gelindi. Çevre, peyzaj ve spor alanında da önemli yatırımlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Köprü ve şehir hastanesi bölgeyi uçuracak

Ortadağ ve Safa Tepeleri'ni de hizmete açtıklarını belirten Erdem, "3.Köprü'nün ana çıkış noktalarından birisi de Sancaktepe-Paşaköy kavşağı. Ayrıca metro yatırımına da kısa sürede kavuşacağı"diye konuştu.

4 bin 100 yataklı dev şehir hastanesiyle ilgili olarak önemli detaylar aktaran İsmail Erdem,"Sancaktepe'ye her şeyden önce prestij ve tanıtım sağlayacak. Ekonomik olarak düşünüldüğünde ise 15 bin kişinin çalışacağı tahmin ediliyor. Günlük hareket 80-100 bin kişi olacak bu hastanede. Merkez hastane oluşu hesabıyla da çok sayıda yan ünite de Sancaktepe'de yaygınlaşacak. Bölgedeki ticari hareketliliği çok olumlu yönde etkileyecek. Sancaktepe halkı da Türkiye'nin en büyük hastanesine yürüme mesafesinde olacak" diye konuştu. Ayrıca Erdem, devam eden 400 yataklı hastaneyle ilgili olarak "Burası, dev şehir hastanesinin dışında olacak. Ama bir bölüm olarak ileri dönemde ayrışabilir. Bu hastane eğitim ve araştırma hastanesi mantığıyla hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

Üsküdar-Sancaktepe metrosunda sona doğru

Üsküdar-Sancaktepe metrosuyla ilgili olarak önemli bilgiler veren Erdem ‘Sancaktepe'ye kadar ilk bölümün açılışı bir yıldan az sürecek. İkinci etabı ise ihale ediliyor, o da Sultanbeyli'ye ulaşacak. Sancaktepe'te metro ikiye ayrışacak. Taşdelen-Yenidoğan metrosu şehir hastaneden Samandıra merkeze gidecek ve Sultanbeyli'ye ulaşacak' dedi.

Gayrimenkul sektörünün gözdesi

Gayrimenkul sektörünün Sancaktepe'ye olan ilgisiyle ilgili konuşan Erdem,"Çok yüksek katlı binalarımız yok, ortalama 4-5 kat. Geniş kat araziler olduğu takdirde 11 kata çıkıyoruz ancak genelde alçak katlı binalarımız var. E5 ve TEM'e ulaşım çok kolay. 3. Köprü bağlantı yolu ve metrosu geliyor. Havalimanı ise 10 dakikalık mesafede. Devlet yatırımları noktasında da zenginiz. Sosyal, sportif ve çevre alanlarında önemli yatırımlarımız var. Burada müteahhit kazanıyor, ev alan da kazanıyor. Aydos Ormanları, Kayışdağı Ormanları, Çekmeköy Ormanları, Şile Ormanları'nın ortasındayız. Tüm bunlar bir araya gelince Sancaktepe'nin değeri ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Sancaktepe'den inşaat sektörüne 100 bin kişi

İstanbul'da Anadolu Yakası'nda son 3 yılda en fazla inşaat ruhsatı veren belediye olduklarını ifade eden İsmail Erdem,"Bölgede yapılan konut yatırımları hem ticareti, hem ekonomiyi hem de istihdamı etkiliyor. Sadece Sancaktepe'de 100 bin kişi inşat sektöründe çalışıyor" dedi.

Kentsel dönüşümde 2 bin bina yıkıldı

Yerinde dönüşümde İstanbul'da lider semtler arasında olduklarını belirten Erdem,"Burada 2 bin kadar bina yıkıldı ve yerine yenisi yapılıyor. Bu yapılarda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor' ifadelerini kullandı. Sancaktepe'de sosyal alanların her geçen gün genişlediğini ifade eden İsmail Erdem,"Yıl sonu itibariyle İstanbul'da en fazla kültür salonu olan ilçe olacağız. Hiçbir ilçe de kamuya ait 3 tane olimpik ölçekli havuz yok. Burada ihtiyaç hissedilen her şey yerini buluyor" dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu
  • 04.07.2017 14:00

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu

Belediye Başkanı İsmail Erdem sosyal medya hesabındaki paylaşımında ''Sancaktep ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...