maritbet girişmaritbet
3. Köprü için günde 25 bin ton asfalt üretiliyor!

3. Köprü için günde 25 bin ton asfalt üretiliyor!

Tekno Asfalt, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesi için günde 25 bin ton asfalt tedariği sağlıyor.

Dünyanın en geniş ve en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olma yolunda ilerleyen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bu köprü ile bağlantılı Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nde, 1 adet Benninghoven ECO 3000 ve 2 adet Benninghoven ECO 4000 model asfalt plenti hizmet veriyor. Tekno Asfalt'ın çözüm ortaklığını gerçekleştirdiği Türkiye'nin en büyük asfalt plentleri projeye, günde 25 bin ton asfalt tedariği sağlıyor.

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) verilerine göre 2007 yılından bu yana Türkiye Asfalt sektörünün lideri olan Tekno Asfalt'ın çözüm ortaklığını gerçekleştirdiği Benninghoven marka asfalt plentler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Anadolu yakası bağlantı yolları, anayolları ve yan yollarının asfalt ihtiyacına çözüm sunuyor. Projeye günde 25 bin ton asfalt tedariği sağlayan Benninghoven asfalt plentleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesinin tamamlanmasıyla birlikte toplamda 1,5 milyon ton asfalt üretimi gerçekleştirmiş olacak. 

asfalt üretimi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol Projesinde Benninghoven asfalt plentleri ve asfalt ekipmanları ile yer alan Tekno Asfalt, kalitesinin yanı sıra hızlı çözüm sunan teknik servis hizmeti ve ileri teknolojiyle kullanılan malzeme kalitesi ile projeye hız sağlıyor. 

Tekno Asfalt, Mastik Asfalt ( Gusasfalt ) üretimini Türkiye'de başlatan firma olarak adından söz ettiriyor.

Benninghoven asfalt plentleri, 400 °C sıcaklığa göre tasarlanıyor. Yüksek ısıya temas eden tüm komponent ve parçalar ise (agrega kurutucusu / dryer, elevatör, elek, elek telleri, elek altı sıcak silolar vb.) çok özel malzemelerden üretilerek sıcaklıktan etkilenmiyor ve deforme olmuyor. 

Sıcak tozun ve havanın emildiği filtre ünitesi yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı olup, filtre torbaları da bu sıcaklığa dayanıklı ve yanmaz kumaştan üretiliyor. Bu sebeplerle Türkiye'de sadece Benninghoven asfalt plentlerinde gerçekleştirilebilen, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere bir çok köprü üzeri asfalt uygulamasında kullanılan Mastik Asfalt ( Gussasfalt ), Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde de uygulanacak. İnce bir katman olarak serilmesine rağmen sıcaktan etkilenmeyen “Mastik Asfalt” kış aylarında soğuktan dolayı kırılma ve buzlanmaların önüne geçerken,  yoğun trafik ve ağır iklim koşulları için en uygun asfalt olarak gösteriliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!
  • 26.08.2022 16:49

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mega projelerden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ...

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı
  • 02.07.2022 11:17

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Denizcilik ve K ...

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti
  • 18.06.2022 09:41

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, skolyoz hastalı ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı
  • 18.05.2022 11:23

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Münih Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri Yavuz Sultan Selim Köp ...

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı
  • 05.04.2022 10:34

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı

İstanbul'un simge noktalarından Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim ...