maritbet girişmaritbet
'3. Köprü, bizim dünyaya en önemli mesajımızdır'

'3. Köprü, bizim dünyaya en önemli mesajımızdır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3. Köprü'de son tabliyenin yerleştirilme töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hele hele Gezi olayları başladığı zaman 'İşte bu iki tane beton yığınıyla kalır' diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi hatta hatta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteriler yaptılar. Ama onlar onu yaparken biz dedik ki 'hayır.' Biz bunları birleştireceğiz. Avrupa ile Asya'yı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak" dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde son tabliyenin yerleştirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, heyecan dolu oldukları bir günde, özellikle de Dünya Kadınlar Günü'nün hemen öncesinde İstanbul için "yıldız" diyebilecekleri projenin son tabliyesini koymanın onurunu yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Mayıs 2013'te temeli attıkları gün birilerinin "Olmaz canım" dediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Hele hele Gezi olayları başladığı zaman 'İşte bu iki tane beton yığınıyla kalır' diyorlardı. Bunlar yazıldı, çizildi, hatta hatta buralara kadar zahmet edip geldiler, denizde gösteriler yaptılar. Ama onlar onu yaparken biz dedik ki 'hayır.' Biz bunları birleştireceğiz. Avrupa ile Asya'yı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birleştireceğiz ve bu bizim dünyaya en önemli mesajımız olacak. İşte hemen sağ tarafımız Karadeniz ve boğazdayız, Marmara'ya açılıyoruz. Böyle bir yerde ancak büyük düşünenler bu tür büyük projeleri gerçekleştirirler ve bizler de bu yola böyle çıktık."

"Bunlar bizim iftihar vesilemiz"

Dünyanın asma köprüler içerisinde en geniş dört gidiş, dört geliş, iki de hızlı trenle ilgili raylı sistemin olduğu böyle benzeri bir projenin olmadığını anlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Asma köprü olarak bu uzunlukta bir başka köprü de yok. Bunlar bizim iftihar vesilemiz ve inşallah ağustos ayı olarak, Ulaştırma Bakanımız bize ifade etti. Ağustos ayında da artık bütün viyadükleriyle her şeyiyle tamamlanıp, hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Gerek Marmaray Projesi'ndeki başarı ve şu ana kadar yaklaşık 130 milyon yolcu Marmaray'dan geçmiş bulunuyor. Yine önümüzde Avrasya Tüneli var. Avrasya Tüneli bu arada inşallah tamamlanıyor. Onun da bitişi bu yıl sonu. Avrasya Tüneli'nin de bitişi olacak ve böylece artık bizim Avrupa-Asya arasındaki gidiş gelişlerimizde bir rahatlama şüphesiz ki meydana gelecek. Bütün zorluklara rağmen, bu zorları kolay kılıcı adımlar atılıyor. Bir de Körfez geçişiyle ilgili İstanbul-İzmir arasını yaklaşık 3,5 saate indiren proje dev projedir. Orada da Körfez hattındaki köprü, aynı şekilde şu anda hızla o da devam ediyor. Şimdi onunda bu ay sonu birleştiğini bakanımız söylüyor. Şöyle bir durum var; bütün bunlar Başbakanımızın ifade ettiği gibi gönülleri birleştirmenin ötesinde bize olayları düşünürken, hem işin ekonomik boyutunu düşünüyoruz. Neden? Çünkü bütün nakliye olaylarındaki düşüşler, maliyetlerin düşüşü. Bir diğer yandan kaza risklerini ne yapıyoruz, onları ciddi manada düşürüyoruz. Çünkü tarihimizdeki trafik kazalarındaki durumları düşünün. İşte bütün bunlarla derdimiz yola çıktığımızda biz 'her şey insan için' demiştik. 'Önce insan' demiştik, 'insanımızın huzuru' demiştik. Hamdolsun artık bunları teker teker gerçekleştirmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün burada son tabliyenin kaynağını atacaklarını kaydederek, süratle ağustos ayının hazırlıklarının içerisine gireceklerini söyledi.

Bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, "Gerek Başbakanımız olsun bakanlarımız olsun, bu noktada mimarından mühendisine kadar, işçisine kadar, yüklenici firmaların bu işi sıkı tutuşundaki gayretine, özellikle şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun diyorum ve atacağımız bu adımla çekeceğimiz besmeleyle de bu kaynak hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!
  • 26.08.2022 16:49

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mega projelerden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ...

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!
  • 25.08.2022 14:56

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl Marmaray ile yaklaşık 157 milyon yolcu ta ...