maritbet girişmaritbet
3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin tüm detayları!

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin tüm detayları!

İstanbul'da iki yaka arasındaki yolculuklarda maksimum zaman tasarrufu sağlayacak olan projede çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İstanbul'a kazandırılacak olan “Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli”nin ayrıntıları Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. İstanbul'un trafik çilesini sonlandıracak dev projenin 3,5 milyar dolara mal olması bekleniyor.

büyük istanbul tüneli nasıl olacak

İstanbul trafiğine çözüm için birbiri ardına dev projelere imza atılıyor. Marmaray, Üçüncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin ardından İstanbul, şimdi de “Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli”ne kavuşuyor.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İstanbul'a kazandırılacak olan bu dev projenin ayrıntıları,27 Şubat Cuma günüBaşbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.  

Raylı sistem ve karayolunu denizin yüz on metre dibinde birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul'da trafiği dert olmaktan çıkaracak ve Boğazı iki defa geçmek yerine tek seferde binlerce metre tasarruf sağlayacak. Son teknoloji ile yapılacak tünel, köprülerdeki araç yükünü de azaltacak. Entegre edildiği güzergahlarla yolculuk süresini büyük oranda kısaltacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin 3,5 milyar dolara mal olması bekleniyor.Proje kamu kaynakları kullanılmadan Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak. Projenin yapım aşamasında 2800 kişi,işletme aşamasında 800 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. 

HEM RAYLI SİSTEM HEM KARAYOLU

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin Marmaray ve Avrasya tünelinden farkı hem tekerlekli araçların geçişine hem de demiryolu geçişine imkân vermesi. Bu yönüyle dünyanın ilk örneklerinden olacak tüp geçitte, alt ve üst katlar tekerlekli araçlar, ara kat da raylı sistem için ayrılacak.

HASDAL- ÜMRANİYE ARASI 14 DAKİKA

Tem Otoyolu Hasdal Kavşağı'ndan, Ümraniye Çamlık Kavşağı'na kadar uzanan 16 bin 150 metrelik karayolu hattı üç katlı büyük İstanbul tüneli ile sadece 14 dakikada gidilebilecek. Yeni tünellebu güzergâhı günde 120 bin aracın kullanması bekleniyor. 

Projenin tamamlanmasıyla Anadolu yakasından 3. Havalimanına doğrudan ulaşılabilen bir aks oluşturuluyor.Bu hat İstanbul'daki tüm ana karayolu TEM, D-100, Kuzey Marmara Otoyolu, Fatih Sultan Mehmet, Boğaziçi ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri ve 3. Havalimanı aksı arasında bağlantı oluşturulmuş olacak. 

İNCİRLİ-SÖĞÜTLÜÇEŞME 40 DK

31 bin metre uzunluğunda İncirli–Söğütlüçeşme arasında yer alması planlanan Hızlı Metro, her gün bir buçuk milyon yolcuyu güzergâhındaki on dört istasyona ulaştıracak. Böylece İncirli-Söğütlüçeşme arasındaki mesafe40 dakikaya inecek. 

TÜNEL 6,5 MİLYON YOLCUYU TAŞIYACAK

9 adet aktif raylı sisteme entegre edilecek ve Marmaray'a bağlanacak olan tünel, 6,5 milyon yolcu taşıyacak.
Başakşehir-Bağcılar-Bakırköy, Yenikapı-Aksaray-Havalimanı, Kabataş-Bağcılar, Topkapı-Habipler, Mahmutbey-Mecidiyeköy, Yenikapı-Taksim-Hacıosman, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe, Kadıköy-Kartal ve Marmaray- Banliyöile yapılacak bağlantı hattı ile İstanbullular; artık çok daha kısa sürede iki yaka arasında yolculuk yapabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Arslan'dan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli açıklaması
  • 04.05.2018 16:28

Bakan Arslan'dan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör M ...

İncirli-Söğütlüçeşme metro hattı!
  • 03.01.2018 11:43

İncirli-Söğütlüçeşme metro hattı!

İncirli - Söğütlüçeşme hızlı metro hattı ve Büyük İstanbul Tüneli tanıtım videos ...

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli açıklaması
  • 14.12.2017 15:07

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul ...

Büyük İstanbul Tüneli 5 yılda tamamlanacak
  • 08.04.2017 13:37

Büyük İstanbul Tüneli 5 yılda tamamlanacak

İçinden hem karayolu hem de demiryolu geçecek olan Büyük İstanbul Tüneli'nde çal ...

İşte Büyük İstanbul Tüneli'nin durakları!
  • 28.02.2015 10:45

İşte Büyük İstanbul Tüneli'nin durakları!

İstanbul'da iki yakası 3 katlı geçit köprüsüyle bağlayacak olan Büyük İstanbul T ...

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin resimleri yayında!
  • 27.02.2015 15:07

3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin resimleri yayında!

Hasdal ile Ümraniye arasını 14 dakikaya indirecek olan Büyük İstanbul Tüneli'nin ...