maritbet girişmaritbet
3 dev projeyle yola devam!

3 dev projeyle yola devam!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyayı titreten 3 projesi şöyle sıraladı; Kıbrıs’a su projesi, 4B uydusunun fırlatılması ve İstanbul 3. havalimanı...

Seçim kampanyasını İzmir'de sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bakınız birileri terörle uğraşıyor. Birileri terörü dışarıdan seyrediyor ama biz hem terörle mücadele ediyoruz hem de son 15 gün içinde üç büyük projeyle, yeri ve dünyayı titreten üç projeyle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Davutoğlu önce Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda ardından Buca'da halka seslendi. Bergama'da yağmur altında İzmir'e yatırımlarını anlatan Davutoğlu, kürsüye çıkan bir Roman kadını konuşturdu. Ardından da Diyarbakır'da geçen ağustos ayında şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç'ın kızı Ecem Gılıç'ı kürsüye çıkardı ve onların kendilerine emanet olduğunu söyledi.

‘Dik dur eğilme bu Vatan seninle” tezahüratı üzerine “Bizde Hasan Tahsin bilinci var, hiç eğilmedik, hiç eğilmeyiz Allah'ın izniyle” diyen Davutoğlu İzmir'den özetle şu mesajları verdi:

UFKUMUZ DÜNYAYI GEÇER: Biz hem terörle mücadele ediyoruz, hem de 15 gün içinde üç büyük proje ile dünyayı titreten üç proje ile yolumuza devam ediyoruz. Bir ana vatandan yavru vatana su ulaşıyor. Dünya tarihine ulaşacak bir proje. ‘Kıbrıs'ta su ihtiyacı varken su bize haram' dedik. Onlara su gönderdik. İşte cumhuriyetçilik, milliyetçilik bu. Yine geçen hafta dost ülke Kazakistan'dan 4B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul'da dünyanın en büyü havalimanı yapma imkanını bulduk. Bizim ufkumuz dünyayı geçer. Bunu Bergama'dan medeniyetin ilk kurulduğu yerden söylüyorum. Biz muhabbete gelmişiz, kardeşi kardeşe bir kılmaya gelmişiz.

TERÖRLE MÜCADELEDE BİR AN SAPMAYACAĞIZ: Bizim terör konusundaki tavrımızı ilk gün ne ise, bugün de odur. Terör, insanlık suçudur. Vahşiliktir. DAİŞ, PKK, DHKP-C'yi de hepsini lanetleriz. Hiç kimse mücadelemizden geri döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyiz ama terör için verdiğimiz mücadelemizde de bir an olsun sapmayacağız. Bizde, kimseyi kimliğinden, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil. Kardeşlik, barış için siyaset yapan Ak Parti kadrolarının yanında mısınız? Bizim siyasetimizin amacı insana millete hizmettir.

BASKIYI KALDIRDIK: 2002 yılında sonra bambaşka bir Türkiye oldu. Krizden sonra, kaos gitti güven istikrar geldi. Karamsarlığın yerini güven aldı. Farklı hayat biçimlerine saygı geldi. Her türlü baskıyı kaldırdık. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp güven ve istikrara kavuşturduk. Türkiye'yi layık olduğu şekilde, dünyanın en büyük güçleri arasına sokacağız.

‘Terör örgütü ayrımı yapmayız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadele edeceklerini ifade ederek, “Başkaları gibi şu terörist, şu terör örgütüne karşı mücadele gerekir, bu terör örgütüne ise sırtımızı yaslarız gibi ayrım yapmaz, DEAŞ'a da DHKP-C'ye de PKK'ya da aynı yaklaşımla dimdik mücadelemizi sürdürürüz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Kimse boş heveslere kapılmasın” dedi. Davutoğlu, taşeronların “toplu sözleşmeleri” için sürecin hızlandırılması talimatı da verdi.

Dün Hak-İş Genel Kurulu'na katılan Davutoğlu, davetliler arasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'la el sıkıştı.

Hak-İş Genel Kurulu'nun 10 Muharrem'e denk geldiğini hatırlatan Davutoğlu, “Biz her zaman ‘Hüseyni' duruşun yanında olduk. Bugün eğer ülkemiz çağdaş Yezitlerden kaçan milyonlarca kardeşimize ev sahipliği yapıyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun başı dara giren, mazlum olan rahat ve huzur içinde yaşayacağı bir yer aradığında yönünü ülkemize dönüyorsa bu Hazreti Hüseyin geleneğinin bu ülkede yaşandığının en güzel işaretidir. Biz her zaman hakkı, adaletin ve zulme karşı dik duruşun sözcüsü olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Yarısı tutsa yeter'

Seçim beyannamesindeki gençlerle ilgili vaatlerini de anlatan Davutoğlu, bu yolla çok ciddi bir istihdam alanı oluşacağına inandığını söyledi. Gençlere 50 bin lira karşılıksız, 100 bin lira faizsiz kredi verileceğini hatırlatan Davutoğlu, “Projelerin hesabı yaptık. Afaki vaatler değil. Bu projelerin hepsi tutar inşallah ama yarısı tutmuş olsa 3 yıl sonra, vergiyle kamuya gelir sağlayan pek çok girişim alanı ortaya çıkmış olacak” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3 dev projeyle yola devam!
  • 24.10.2015 10:38

3 dev projeyle yola devam!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyayı titreten 3 projesi şöyle sıraladı; Kıbrıs’a su ...