maritbet girişmaritbet
3 boyutlu yazıcı ile kerpiçten ev inşa ettiler!

3 boyutlu yazıcı ile kerpiçten ev inşa ettiler!

Daha sürdürülebilir bir yaşam için geçmişe dönen tasarımcılar, 3 boyutlu yazıcı kullanarak kerpiçten ev yapıyor.

Açık kaynaklı 3 boyutlu printer sistemleri ile sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmaya odaklı çalışan WASP (World's Advanced Saving Project), 3 boyutlu printerlar kullanarak kerpiçten ev tasarlıyor. 

Kerpiçten bir kasaba inşa etmeyi amaçlayan proje, 12 metre yüksekliğinde BigDelta WASP 3 boyutlu yazıcı ile gerçekleştiriliyor. Shamballa adı verilen kasabanın kerpiçten ilk evi, 3 boyutlu printer ile yapılan ilk ev olma özelliği de taşıyor.

ENERJİ İHTİYACI GÜNEŞ PANELLERİ İLE SAĞLANIYOR 

Sürdürülebilir yaşama odaklanan proje ile yapılan ev, 2 işçi ve 3 boyutlu yazıcı ile inşa ediliyor. Ayrıca kullanılan malzemelerin toprak ve saman olması da maliyetlerin çok düşük olmasını sağlıyor. 3 boyutlu yazıcının enerji ihtiyacı ise mümkün olduğunda güneş panelleri ile sağlanıyor.

5 metre çapındaki bir evin inşaatında günlük yaklaşık olarak 60 santimetre yükselerek ilerlenebiliyor. Sıcak yaz aylarında ise günlük 1 metre yükselebilmek mümkün. Kerpiç ev 2 santimetre yüksekliğindeki katmanların yazıcı tarafından üst üste örülmesi ile oluşuyor. Bu katmanların herbiri yaklaşık 300 kilogram ağırlığında. Bir katmanın yazıcı tarafından yerleştirilmesi yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Evin hammaddesinin toprak, saman ve su olduğu düşünülürse, malzeme maliyetinin çok düşük olduğunu söylemek mümkün. 2.7 metrelik bir yüksekliğe ulaşan eve için su için 10 TL, saman için 33 TL, enerji için 105 TL ve saman-toprak karışım makinasının yakıtı için de 10 TL harcanıyor.

Kerpiç ev galerisi için tıklayın!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3 boyutlu yazıcı ile kerpiçten ev inşa ettiler!
  • 13.08.2016 15:24

3 boyutlu yazıcı ile kerpiçten ev inşa ettiler!

Daha sürdürülebilir bir yaşam için geçmişe dönen tasarımcılar, 3 boyutlu yazıcı ...