maritbet girişmaritbet
23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na yoğun bir ilgi var!

23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na yoğun bir ilgi var!

2 milyon öğrencinin ter dökeceği bugün gençler geleceklerini şekillendirecek bir sınava girecek. Yıllardan beri stres dolu süreçlerden geçen öğrenciler için aynı gün İstanbul’da farklı bir etkinlik düzenlenecek

 

23-24 Mart tarihlerinde İstanbul Hilton Oteli'nde, 30 ülkeden 170 üniversite, YGS sınavında başarılı ya da başarısız olacak öğrencilere sınavsız seçenekleri tanıtacak. Burs imkanlarının da tanıtılacağı “23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları”ndaki okulların önemli bir bölümü Türkiye'deki özel üniversiteler ayarında bir ücret karşılığı eğitim sağlıyorlar. Bu anlamda YGS'nin yapıldığı döneme denk gelen Fuar'ın öğrenciler için yeni fırsatlar doğurması bekleniyor.
 
Gelen üniversiteler arasında sıralamada ilk 500'de yer alan dünyaca ünlü Aberystwyth University, Arizona State University, The State University of New York, Canberra Institute of Technology, Eindhoven University of Technology, City University London, Kingston University London, University of California, Irvine Universitat Autonoma de Barcelona, Universität Bremen, University of Bristol, University of College Dublin, University of Essex, University of Southampton, University of South Australia, University of South Carolina ve Western Michigan University dikkat çekiyor.
 
12-26 Mart tarihleri arasında 7 ilde ve Kıbrıs'ta düzenlenecek “23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları”na 30 ülkeden toplam 170 üniversite ve kolejin katılacağı açıklandı. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkanları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları bu dönem kapılarını ilk olarak 12 Mart 2013 tarihinde Bursa'da açtı. Fuarlar, Bursa'dan sonra, Eskişehir, Konya, Adana, Ankara, İzmir'de düzenlendi ve yoğun bir ilgi oldu. Fuar 23-24 Mart tarihlerinde İstanbul Hilton Oteli'nde İstanbullularla buluşuyor.
 
ABD ve İngiltere'den 50'nin üzerinde üniversitenin yanı sıra, Japonya, Malezya, Romanya, Avusturya, Polonya, İrlanda gibi dünyanın değişik ülkelerinden 170 eğitim kurumu IEFT Fuarları'na katılarak, sundukları burs ve diğer eğitim imkanlarını Türk öğrenci ve ailelerine tanıtacaklar.
 
Her yıl yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği Fuarlara gelen ziyaretçiler, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.
 
Burs imkanları, ücretsiz seminer ve seviye tespit sınavları
 
Üniversite ve kolejlerin her yıl çok sayıda öğrenciye kısmi veya tam eğitim bursu sağladıkları IEFT Fuarları boyunca pek çok seminer düzenlenecek ve öğrenciler fuar alanı dışında seminerlere ücretsiz katılarak yurtdışı eğitim konusunda kapsamlı bilgi sahibi olabilecekler. Ülke, program, okul, burs, iş, kariyer ve vize gibi merak edilen konularda düzenlenecek seminerler herkese açık olacak.
 
Fuarların en önemli bölümlerinden birisi de, yurtdışı eğitim için şart olan dil yeterlilik sınavları konusunda yapılacak olan seviye belirleme deneme sınavları. Ücretsiz olarak IELTS ve TOEFL IBT sınavları ve Genel İngilizce dil yeterlilik sınavları özel bir bölümde yapılacak ve böylece öğrenciler İngilizce dil seviyelerini ölçebilecekler. Fuarlarda; DAAD, Goethe Institute, Fulbright, Austrade, Campus France gibi, ülkelerin eğitim ve kültür ataşelikleri tarafından da öğrenci ve velilerine bilgi verilecek.
 
Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen fuarlar, 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (Bilgi ve online davetiye için: www.ieft.com.tr / 0212 244 42 13)
 
Mart 2013 Fuar Takvimi
 
12 Mart: Bursa Almira Hotel / 14 Mart: Eskişehir Dedepark Hotel / 16 Mart: Konya Hilton Garden Inn Hotel / 17 Mart: Adana Hilton Hotel / 19 Mart: Ankara Sheraton Hotel / 21 Mart: İzmir Hilton Hotel / 23-24 Mart: İstanbul Hilton Hotel / 26 Mart: KKTC Merit Lefkosia Hotel
 
IEFT Fuarları
 
Türkiye'nin en kapsamlı “yurtdışı eğitim fuarı” olma özelliğini taşıyan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey) her yıl Mart ve Ekim aylarında çok sayıda yabancı üniversite ve kolejin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Eğitimini yurtdışında planlamak isteyenler için ideal bir bilgilenme ve karar verme platformu oluşturan bu organizasyon, gençlerin okullarla birebir temas kurmasına aracılık ediyor ve her türlü imkan hakkında birinci elden bilgi alma fırsatı sunuyor. Bu özelliğinden dolayı, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 8 ila 10 bin kişinin yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, staj, sertifika, diploma vb. programlara katılma fırsatı yakalaması bekleniyor.
 
11 yıl önce ilk kez Türk öğrencileri yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla biraraya getiren IEFT Fuarları, bugün sadece Türkiye'nin değil Avrupa ve Ortadoğu'nun da en büyük ve kapsamlı “yurtdışı eğitim fuarı” organizasyonu. Organizasyon bu noktaya, ulaştığı ziyaretçi ve katılımcı sayısı kadar, hizmet kalitesiyle de ulaştı. Türkiye'nin değişik illerinde her yıl düzenli olarak en yüksek katılımla gerçekleştirilen ilkbahar ve sonbahar etkinlikleri, gençlerin hem kısa hem de uzun vadeli yurtdışı eğitim planlarına çözümler sunuyor. Her yıl binlerce öğrencinin eğitim amacıyla yurtdışına gittiği ülkemizde IEFT Fuarları bu anlamda önemli bir boşluğu dolduruyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na yoğun bir ilgi var!
  • 24.03.2013 10:22

23. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na yoğun bir ilgi var!

2 milyon öğrencinin ter dökeceği bugün gençler geleceklerini şekillendirecek bir ...