maritbet girişmaritbet
2016 KYK yurt başvurusu bugün sona eriyor!

2016 KYK yurt başvurusu bugün sona eriyor!

KYK başvuruları için bugün son gün. Üniversiteyi kazanıp devlet yurdunda kalacak öğrenciler için KYK yurt başvuruları bugün sona eriyor.

23-59'a kadar alınacak KYK başvuruları e-devlet aracılığı ile yapılıyor. KYK yurt başvurusu ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek. 

Bunun için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine  (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. 

Başvurular www.turkiye.gov.tr internet adresinden hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi; kyk.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.

Başvuru sırasında 2016-OSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin ÖSYM; 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise ARASINIF kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde kyk.gsb.gov.tr kurumsal web sayfasından duyurulacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2016 KYK yurt başvurusu bugün sona eriyor!
  • 22.08.2016 14:22

2016 KYK yurt başvurusu bugün sona eriyor!

KYK başvuruları için bugün son gün. Üniversiteyi kazanıp devlet yurdunda kalacak ...