maritbet girişmaritbet
15 bin öğretmen atandı!

15 bin öğretmen atandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmenin atamasını yaptı. Atamalar, bakanlığın internet sayfasından bildirildi.

MEB tarafından yönetmelik değişikliğiyle Şubat atama döneminde 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında, 108 branşta  75 bin 962 onaylı başvuru gerçekleşti.

Onaylı başvurular içinden gerçekleştirilen 15 bin öğretmenin atama sonuçları, www.meb.gov.tr üzerinden açıklandı. 

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, "açıktan ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde yapıldı. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapıldı.

Bakanlık tarafından, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere 29 Ocak'ta alınmaya başlanan başvurular dün saat 18.00'de son bulmuştu. 

28 Şubat mağduru öğretmenlere başvuru hakkı

Bu yılki atamalarda, 28 Şubat mağduru öğretmen adayları için "40 yaş" sınırı kaldırıldığından gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce yaş nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların da başvurularının da kabul edileceği duyurulmuştu. 

İlk atamalara ilişkin en fazla kadro, bin 430 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 50 ve  din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 40 kadro açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, 15 bin öğretmenin atamasının yapılacağı müjdesini vermişti.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

15 bin öğretmen atandı!
  • 06.02.2015 11:37

15 bin öğretmen atandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmenin atamasını yaptı. Atamalar, bakan ...