maritbet girişmaritbet
144 yolcusu bulunan uçak düştü!

144 yolcusu bulunan uçak düştü!

Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa'nın alt kuruluşu Germanwings uçağı düştü. Uçakta 144 yolcu bulunuyordu.

Barcelona - Dusseldorf seferini yapmak üzere havalanan yolcu uçağı içinde Türk yolcuların da bulunduğu 144 yolcu 6 mürettebat ile Fransa Digne kenti yakınlarında düştü.

Alman bayrak taşıyıcı Lufthansa'nın alt kuruluşu olan Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Digne kenti yakınlarında 38 bin feet yükseklikten 6 bin 800 feete alçalarak kısa süre içinde radardan kayboldu.

Düşen uçağın pilotunun irtifa kaybederken acil durum bilgisi verdiği de öne sürüldü.

GERMANWINGS UÇAĞINDA TÜRK YOLCULAR DA BULUNUYORDU!

TSİ 11:27'de gerçekleşen kazanın ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande açıklamalarda bulundu. Düşen uçakta Türk yolcularında bulunduğunu açıklayan Holland'ın ardından olaya ilişkin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. Arkadaşlarımız araştırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir şey şu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur" demişti.

Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kişinin, İspanyol soyadına sahip olduğu açıklanmıştı. Havayolu şirketi Germanwings'ten yapılan açıklamada, yolcu yakınlarının olayla ilgili tüm gelişmeleri www.germanwings.com adresi ve 0800 11 33 55 77 ücretsiz telefonları arayarak öğrenebileceklerini belirtti.

Öte yandan kaza sonrası Deutsche Lufthansa, borsada %4.4 değer kaybetti.

İŞTE UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ NOKTA;

Yorum Yaz

Benzer Haberler

144 yolcusu bulunan uçak düştü!
  • 24.03.2015 15:55

144 yolcusu bulunan uçak düştü!

Almanya'nın bayrak taşıyıcı havayolu Lufthansa'nın alt kuruluşu Germanwings uçağ ...