maritbet girişmaritbet
13 Dev Adam Okulları projesi kapsamında Beykoz'daki dev bir kompleks inşa edilecek!

13 Dev Adam Okulları projesi kapsamında Beykoz'daki dev bir kompleks inşa edilecek!

Hürriyet yazarlarından Vahap Munyar bugünkü yazısında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile yaptığı söyleşisine yer verdi

 

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, söze basketbolün yükselen ekonomi ve ülke imajıyla birlikte öne çıktığını vurgulayarak girdi: - Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmamız, milli takımımızın dünya ikincisi olması, Kadınlar Basketbol Milli Takımımızın Avrupa ikincisi, olimpiyat 5'incisi olması, 2014'te Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği hakkı kazanmamız, bunların hepsi Türkiye'nin yükselen ekonomisi, gücü ve imajı sayesinde gerçekleşti. 
 
Dünya ikinciliğinin Türk basketboluna iyi geldiğini kaydetti: - Türkiye, dünyada 6'ncı sıraya kadar o sayede yükseldi. Şu anda 7'nci sıradayız. Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası ev sahipliğ için Avustralya'nın Melborn kentiyle yarışırken bizim son organizasyonumuz çok beğenildiği için öne geçtik. 
 
Bu gelişmelerin Türkiye'yi dünya basketbolünün 3 önemli merkezinden biri haline gelmesi hedefine katkı yaptığını savundu: - Şu anda ABD ve İspanya, dünya basketbolü için iki önemli merkez. Biz Türkiye'nin 3'üncü merkez olacağına inanıyoruz. Özellikle bölgemizde bu rolü üstleneceğini düşünüyoruz. 
 
- Türkiye'de basketbol ekonomisinin büyüklüğü ne kadar? 
 
- 250 milyon dolar dolayında bulunuyor. 
 
Bu noktada şirketlerin Türk basketboluna yaptığı katkının altını çizdi: - Efes, Ülker, Tofaş, Banvit, Türk Telekom, Garanti Bankası, Tukcell, Beko ve Yaşar Holding, Türk basketboluna büyük katkılar yaptı ve yapıyor. 
 
Beko'nun Avrupa'daki sponsorluklarına işaret etti: - Beko, Avrupa'da 5 farklı ligin isim sponsoru, Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi'nin isim sponsoru. Tüm bunlar Türk basketboluna büyük katkı yapıyor. 
 
Demirel ve Doğan sandıkta yarışacak ANAP döneminin devlet bakanlannda Ali Doğan ı Ülker'in basketbol takımını Fenerbahçe'ye devretmesinden önceki deplasman karşılaşmalanndan biri için gittiğimiz Atina'da yakından tanıma fırsatı bulmuştum. 
 
 
Sigorta acenteliği şirketiyle Ülker Grubu na hizmet veren Ali Doğan, o dönemde basketbol kulübünün yönetiminde bulunuyordu. 
 
Ali Doğan şimdi, 18 Eylül de yapılacak seçimli genel kurulda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı için 20 yıllık başkan Turgay Demirel'le yanşacak. 
 
Turgay Demirel - Şirketle basketbola ne kadar harcıyor? 
 
- Şirketlerin basketbola harcadıkları para yılda 100 milyon dolan buluyor. Mevcut şirketlere yenilerinin eklenmesi için çaba harcıyoruz. 
Yeri gelmişken iki önemli alanda yeni sponsor arayışlannı aktardı: - Kadınlar Basketbol Milli Takımımıza ve Erkekler İkinci Ligine sponsor arıyoruz. Yalnız, sponsor görüşmeleri yaparken, "Kim olursa olsun, para versin " anlayışıyla masaya oturmuyoruz. Bu işe uyacak şirketler olmasına özen gösteriyoruz. 
- Federasyonun yıllık bütçesi ne kadar? 
- 70-75 milyon dolar düzeyinde. 
Kulüplere aktardığımız 3 önemli gelir kalemi var. Yayın gelirleri, isim hakkı geliri ve İddaa gelirleri. 
İsim hakkı gelirinin yüzde 90'ı 16 takıma dağıtılıyor. 5 milyon dolarlık yayın geliri de aynı şekilde pay ediliyor. 
Ülker'in yaptırdığı kompleksin önemine değindi: - İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu ve Abdi İpekçi Spor Salonu basketbola hizmet veriyordu. Bunlara Ülker Arena'nın da eklenmesi çok iyi oldu. Ülker Grubu, çok önemli bir yatırımla yeni salonu Türk basketbolünün hizmetine sunmuş oldu. 
- Anadolu'daki şirketler basketbol sponsorluğuna nasıl bakıyor? 
- Anadolu'da da yavaş yavaş gelişiyor. Gaziantep'deki Royal Hah, Edirne'deki Olin Yağ bu konudaki örnekler arasında yer alıyor. 
Şirketlerin yılda 100 milyon dolar harcaması Türk basketbolünün önünü daha da açıyor...
Türkiye'nin dünya basketbolünün 3 merkezinde biri olması pek de uzak hedef gibi görünmüyor... 
Türkiye'deki fırsatı görüp eninde sonunda gelecekler DOĞAN Online Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, hafta içinde eşi Osman Boyner le birlikte evinde ağırladığı Skype'ın kurucusu, Atomico'nun CEO'su Niklas Zennström a sordu: - Türkiye'de neden şimdiye kadar yatırım düşünmediniz? 
Davetin onur konuğu AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Niklas Zennström'ün yanıtından önce Türkiye'nin iddiasını ortaya koydu: - Dünyada Türkiye'den başka büyüme fırsatlarının olduğu kaç ülke var? Eninde sonunda diğer yatırımcılar gibi Atomico da Türkiye'ye gelecek. 
Niklas Zennström, Türkiye'nin kendileri açısından fırsatlar barındıran pazar olduğuna katıldı: - Türkiye'yi yakından izliyoruz. Büyüme fırsatlarının da olduğunu görüyoruz ve yatırım yapmak istiyoruz. 
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Vodafone Türkiye CEO'su Serpil Timuray, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Başkanı Galya Frayman Molinas, Hitay Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay m da katıldığı davette Egemen Bağış, Suriye etkisinin de altını çizdi: - Belki bugünlerde komşumuz Suriye'deki gelişmeler de yabancı yatırımcıların kafasında soru işareti yaratıyor olabilir. 
Atomico yla dünyada 50 yi aşkın teknoloji şirketine yatırım yapan Niklas Zennström, son Türkiye ziyareti öncesinde, ağustos ayının sonlanna doğru mail yoluyla yaptığım söyleşide şu mesajı vermişti: - Türkiye, teknoloji girişimleri için yeni cazibe merkezi oluyor... 
Zennström'ün gelmeden önce verdiği bu mesaj, Atomico'nun yakın gelecekte Türkiye'ye yatırım yapabileceğini gösteriyor... 
 
12 Dev Adam okulları yılda 4 bin çocuğa eğitim veriyor TURGAY Demirel, Garanti Bankası yla yürüttükleri "12 Dev Adam Okulları" projesine değindi: - 75 il ve ilçede her yıl 4 biıı çocuğumuz basketbol eğitimi görüyor. 
 
Ardından İstanbul Beykoz'da hayata geçirilecek projeye değindi: 
 
- Beykoz'da 4 spor salonu, konaklama tesisleri, sağlık merkezi gibi önemi birimlerin olacağı bir kompleks yatırımı için hazırlıklar tamam. 
 
Yakında inşaatına başlayabilecek durumdayız. 
- Proje için ne kadar yatırım yapılacak? 
- 12-13 milyon liraya tamamlanabileceğini öngörüyoruz. 
 
Kompleks tamamlandığında bölge ülkelerine de hizmet verebilecek bir merkeze dönüşecek. 
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hidayet Türkoğlu'ndan Murat Kurum'a ziyaret
  • 11.09.2018 11:53

Hidayet Türkoğlu'ndan Murat Kurum'a ziyaret

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Çevre ve Şehircili ...

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı
  • 03.04.2016 09:54

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açıldı

ABD'nin başkenti Washington'ın Maryland eyaletinde bulunan Türk-Amerikan Kültür ...

Federasyon şakadan anlamıyor!
  • 02.04.2015 17:44

Federasyon şakadan anlamıyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinde bugün yayımlanan bir 'yalanlam ...

13 Dev Adam Okulları projesi kapsamında Beykoz'daki dev bir kompleks inşa edilecek!
  • 16.09.2012 09:07

13 Dev Adam Okulları projesi kapsamında Beykoz'daki dev bir kompleks inşa edilecek!

Hürriyet yazarlarından Vahap Munyar bugünkü yazısında Türkiye Basketbol Federasy ...