maritbet girişmaritbet
Murat Kurum'dan inşaat sektörüne tam destek!

Murat Kurum'dan inşaat sektörüne tam destek!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektörüne kimsenin karşı olmadığını hatta sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı

Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2014 Fuarı'na Türkler damga vurmaya devam ediyor. 32 Türk şirketin yer aldığı fuara yerli ve yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'nin halka açık en büyük gayrimenkul şirketi Emlak Konut GYO'da fuara çıkarma yaptı. Şirketin genel müdürü Murat Kurum, basın mensuplarıyla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sanayi, büyürse inşaat ile büyür

Son günlerde emlak ve inşaat sektörüyle ilgili olarak ortada dolaşan iddiaları yanıtlayan Murat Kurum ‘Ben inşaat sektörü için bir frenleme olduğuna inanmıyorum ve bu düşünceye katılmıyorum. Aksine inşaat sektörünün belli çerçeve içerisinde desteklenmesini istiyorum. Yapılan açıklamada inşaat sektörünün kesinlikle bitirileceği söylenmedi. Sonuç olarak sanayi büyüyecekse inşaat ile birlikte büyüyecek. Ali Babacan'da inşaat sektörünün büyümesini istemiyoruz ve engelleyeceğiz şeklinde bir açıklama kesinlikle yapmadı. İnşaat ve sanayi sektörü birlikte büyüyebilir' diye konuştu.

Emlak sektörüne kimse karşı değil

Hükümetin inşaat sektörünün büyümesine karşı olduğunu düşünmediğini belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ‘Biz Emlak Days'e gayrimenkul sektörüyle ilgilenen ve bize yatırım yapmış olan kişileri, analistleriyle birlikte davet ettik. Emlak Konut'un hisselerinin yüzde 75'i yabancılar tarafından işlem görüyor. Emlak Day's, her sene katılımı artarak devam edecek. Bu organizasyonda sektöre dair her şeyden bahsedeceğiz ve yabancı yatırımcıları bilgilendirip, endişelerini gidereceğiz' açıklamasında bulundu.

Konut satışları düşmedi

İstanbul'un yeni gelişen yerlerinin de bahsedileceğini anlatan Kurum ‘Bana göre bizde konut satışı pek düşmedi. Emlak Konut GYO'nun projelerinde inşaat çalışması yüzde 25 seviyesindeyken satışlar bunun çok üstünde seyrediyor. Bu şekilde bir düşüşten bahsetmek mümkün değil. Bu sonuçla konut satışının düştüğünü düşünmüyorum. Ancak bazı lokasyonlarda ufak olsa da olabilir' diye konuştu.

Yeni Şehir için yer çalışmaları sürüyor

İnşaat sektöründeki KDV uygulamasıyla ilgili olarak bir talepte bulunmadıklarını ancak bununla ilgili bir komisyon kurulursa Emlak Konut olarak üstlerine düşeni yapacaklarını belirten Murat Kurum ‘İstanbul'daki Yeni Şehir çalışmaları devam ediyor. Birisi Avrupa'da birisi Anadolu Yakası'ndaydı. Ancak bu projeler için yer çalışmaları devam ediyor' dedi.

2015-2019 arası Türkiye'nin altın yılı olabilir

Anadolu Yakası'nda gümrüğün kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Kurum ‘Kamu nereye yatırım yaparsa orada değer artışı meydana geliyor. Anadolu Yakası'nda da kamu yatırımları artarak devam edecek. Türkiye 2015-2019 arası bir seçim görmeyecek. Bu Türkiye'nin önünü açacak. Yenilenmesi gereken birçok konut var. Bu 4 yıllık sürecinde Türkiye büyük bir çağ yaşayacak' şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...