maritbet girişmaritbet
Emlak Konut 24 bin konuta ulaşmayı hedefliyor!

Emlak Konut 24 bin konuta ulaşmayı hedefliyor!

Türkiye'nin halka açık en büyük gayrimenkul şirketi olan Emlak Konut, 2015'te konut rekorunu kırmayı hedefliyor.

Ekonomik ve siyasi belirsizliklere rağmen konut satışları yükselirken Emlak Konut GYO da ihalelerine hız verdi. Bu yıl 15 bin konutun ihalesini düzenleyen şirket, yıl sonunda 24 bin konuta ulaşarak kendi rekorunu kıracak. Ağırlık Anadolu'daki arsalarda olacak.

Seçim yılı olmasına rağmen konut satışlarının artış göstermesi, Emlak Konut GYO'nun da ihalelerine hız vermesini sağladı. Bu yıla 12 bin konut satış hedefi ve 6.7 milyar lira satış geliri hedefiyle başlayan Emlak Konut GYO, Temmuz'a kadar 5 bin 925 bağımsız bölüm satışından yaklaşık 3.6 milyar lira satış geliri elde etti. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yıl sonu satış hedeflerine uygun bir şekilde ilerlediklerini belirtirken, şimdiye kadar 

15 bin konutun ihalesini yaptıklarını, yıl sonuna kadar 24 bin konuta ulaşacaklarını söyledi. Bu rakam, şirketin bir yıl içinde ihalesini yaptığı en yüksek konut adedi olacak.

Anadolu şehirleri ağırlıkta

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yılın ilk yarısında şirketin performansını değerlendirdi. 2015 yılı içerisinde 9 arsayı ihaleye çıkardıklarını anlatan Kurum, şunları söyledi: “Toplam 16 milyar lira satış geliri ve idare payı geliri de 6.23 milyar lira olan 9 işin sözleşmelerini tamamladık. Yılın ikinci yarısı için 5 ihale ilanımız var. Nevşehir, Denizli, Ankara ve İstanbul'u kapsıyor. Nevşehir'de 600, Denizli'de 1.500, Ankara Çayyolu'nda 500, İstanbul Ispartakule'de 1.800 olmak üzere toplam 4 bin 400 konutun daha ihalesini yapacağız. Bugüne kadar 15 bin konutun ihalesini yapmıştık. Bunlarla birlikte yaklaşık 20 bin konuta ulaşacağız.” 

Kurum, bu ihalelerin dışında İstanbul'da Üsküdar'da, Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Çorlu ve Gebze için projelerimiz bitme safhasına geldi. Bu ihalelerle birlikte 23-24 bin konutu zorlayacağız” diye konuştu. 

İstanbul'un payı yüzde 55

Emlak Konut GYO'nun Anadolu'ya açılımının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Murat Kurum, şöyle konuştu: “Ankara'da 4. ihalemizi yapacağız. Nevşehir'de, Denizli'de, Bursa'da, Konya'da yerlerimiz var. Büyük metropollere Emlak Konut kalitesini ve anlayışını götürmeyi hedefliyoruz. İstanbul ve Anadolu payını dengeli götüreceğiz. Portföyümüzde yaklaşık 10.5 milyon metrekare arsamız var. Değeri 4 milyar 400 milyon lira ediyor. Arsa alanı olarak yüzde 26'sı Ankara'da, yüzde 20'si diğer illerde ve yüzde 55'i İstanbul'da bulunuyor. Değer olarak baktığınızda yaklaşık yüzde 80'i İstanbul'da. Ağırlık Anadolu'daki talebe göre zaman içerisinde değişecek.”

Ekonominin istikrara kavuşması lazım

Gayrimenkul sektörünün seçim ortamı ve koalisyon görüşmelerinden nasıl etkilendiğini de değerlendiren Murat Kurum, “Seçim, gayrimenkul sektörünün de durağan olduğu bir döneme denk geldi. Bu durum gayrimenkul sektörü açısından bana göre şans. Ülkedeki ekonominin bir an önce istikrara kavuşması çok büyük ihtiyaç. Gayrimenkul sektörü ülke ekonomisi açısından lokomotif sektör. Dolayısıyla istikrarın bir an önce sağlanması, bu sektörü de etkiler. Hükümet mi kurulur, erken seçim mi olur ama ne yapılacaksa bir an önce yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Validebağ'a komşu hava lojmanlarına butik proje geliyor

Emlak Konut GYO'nun son ihale ilanı ‘İstanbul Üsküdar Barbaros Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' oldu. Satışa çıkan 17 bin metrekarelik arsada 10 bloktan oluşan Hava Subayları Lojmanları bulunuyordu.  

Lojmanların boşaltıldığını anlatan Murat Kurum, “O bölgede butik, güzel bir proje yapacağız. Projenin 4 kat sınırı olacak ve emsali de 1 olarak belirlendi. Mevcut bölge emsali neyse, Üsküdar planları neyse onu uyguladık, ilave bir plan uygulamıyoruz. Projenin yüzde 75'i de yeşil alan olacak” dedi. 

Lojmanların Validebağ Korusu'na komşu olduğunu hatırlatan Kurum, “Proje ile Validebağ Korusu arasından yol geçiyor. Herhangi bir bağlantıları yok, yalnızca komşular. Zaten mevcutta lojmanlar vardı. Yeni proje ile onlar yıkıp yenilemesi yapılacak” dedi. 

İhalenin birinci oturumu 8 Eylül'de yapılacak. Murat Kurum, arsadaki yeni projenin bu yıla yetişmesinin zor olduğunu, önümüzdeki yılın Nisan ayında satışa çıkmasını öngördüklerini belirtti.

Çayyolu'na 13 teklif

Emlak Konut GYO, dün de ‘Ankara Çankaya Çayyolu İhalesi'nin birinci oturumunu gerçekleştirdi. İhaleye 13 şirketten teklif geldi. İlk oturumda en yüksek teklif, 200 milyon lira arsa bedeli ve yüzde 25 yani 50 milyon lira arsa payı olmak üzere Gümüşsuyu Otelcilik-MV Holding ve Köroğlu İnşaat'tan geldi. İhalenin ikinci oturumunun tarihi, teklif zarflarının incelenmesinin ardından açıklanacak. Arsanın toplam arsa alanı 47 bin 653, emsale esas inşaat alanı 63 bin 437 metrekare olarak açıklandı. Arsa konut, ilkokul, dini tesis, ASM ve park alanı fonksiyonlarına sahip.

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahında 33 projesi var!
  • 26.02.2018 10:26

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahında 33 projesi var!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, dev proje Kanal İstanbul'un güzergahın ...

Murat Kurum "Firmalar gücüne göre iş yapsın"
  • 26.10.2017 15:51

Murat Kurum "Firmalar gücüne göre iş yapsın"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, sektördeki firmaların gücü kadar iş ya ...

Emlak Konut’tan indirim kampanyası!
  • 23.10.2017 11:33

Emlak Konut’tan indirim kampanyası!

Emlak Konut GYO, 31 Aralık 2016 tarihi öncesinde ev alanlara özel indirim kampan ...

Emlak Konut'tan yeni projeler için Türkçe isim hamlesi!
  • 02.06.2017 10:18

Emlak Konut'tan yeni projeler için Türkçe isim hamlesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) da kendi projelerindeki yabancı ...

Emlak Konut 1 ayda elde ettiği satışa 19 günde ulaştı
  • 20.02.2017 10:45

Emlak Konut 1 ayda elde ettiği satışa 19 günde ulaştı

Türkiye'nin geleceğine olan güvenin bir göstergesi olarak başlatılan Güçlü Türki ...

Emlak Konut, 14 milyar liralık 34 projeye devam ediyor!
  • 02.11.2016 15:24

Emlak Konut, 14 milyar liralık 34 projeye devam ediyor!

Gayrimenkul sektörünün öncü firması Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (G ...