maritbet girişmaritbet
Doğa-Başyapı, Yenibosna’da tam gaz!

Doğa-Başyapı, Yenibosna’da tam gaz!

2014 sonlarında gerçekleşen ihaleyle arsanın yeni sahibi olan iki ortak, Yenibosna'daki çalışmalarını hızlandırdı.

Doğa-Başyapı ortaklığının Emlak Konut GYO'dan 440 milyon lira satış toplam geliri ve 171 milyon 600 bin liralık Emlak Konut pay teklifiyle kazandığı Yenibosna arsasında çalışmalar tam gaz sürüyor.

Basın Ekspres Yolu ve Atatürk Havalimanı'nın yanı başında yer alan arsa 36 bin 174 metrekare büyüklüğe sahip. Daha önce Doğa-Başyapı tabelasını diken ortaklar arsa üzerinde faaliyete geçti. 21 bin 799 metrekaresi turizm+hizmet alanı ve turizm tesis alanı olarak ayrılan taşınmazın 14 bin 375 metrekarelik bölümü park olarak hizmet verecek.

doğa başyapı yenibosna arsası

Emlak Konut GYO, ihale sürecinin ardından ihaleye konu arsaların tespit edilen asgari bedelini 63 milyon 564 bin 95 lira olarak açıklamıştı. Bu tabloya göre Emlak Konut, bu arsasını yüzde 39'luk satış toplam geliri payıyla 171 milyon 600 bin liraya sattı.

yenibosna başyapı doğa arsası

İhalenin ikinci oturumuna toplam 12 firma katılmış, son tur olan kapalı zarf bölümünde 5 firma teklif vermişti. Arsayı kazanan Doğa-Başyapı'nın ardından en iyi teklifi Gül İnşaat vermişti. Firma, satış toplam geliri olarak arsayı kazanan Doğa-Başyapı'dan daha fazla olarak 477 milyon lira kazanacağını taahhüt etmiş ancak Emlak Konut'a yüzde 35 oranında 166 milyon 950 bin lira önererek ihaleyi kazanamamıştı.

yenibosnadaki emlak konut arsası

Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar Merkezi, E5 bağlantı yolunun hemen yanında yer alan arsada hayata geçirilecek olan proje, bölgeye değer katacak. Ayrıca yatırımcılar tarafından ilgi görmesi beklenen projenin arsasından çok özel kareler emlaktasondakika.com farkıyla yayında.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğa-Başyapı, Yenibosna’da tam gaz!
  • 04.08.2015 16:09

Doğa-Başyapı, Yenibosna’da tam gaz!

2014 sonlarında gerçekleşen ihaleyle arsanın yeni sahibi olan iki ortak, Yenibos ...

Doğa-Başyapı, Yenibosna’da düğmeye bastı!
  • 09.04.2015 17:33

Doğa-Başyapı, Yenibosna’da düğmeye bastı!

Emlak Konut GYO'nun Yenibosna'da ihale ettiği ve Doğa Şehircilik-Başyapı'nın kaz ...