maritbet girişmaritbet
Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi, Emlak Konut'un!

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi, Emlak Konut'un!

Yıllarca hizmet verdikten sonra 2011 yılında Halkalı'ya taşınan Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi'nin Yenimahalle'deki arsasını Emlak Konut satın aldı.

Emlak Konut GYO, Bakırköy'deki eski doğum evinin bulunduğu arsayı satın aldı. Üzerinde dispanser polikliniği ve çocuk hastanesi de olan arsa 5 bin 250 metrekare büyüklüğe sahip. Bakırköy sahiline çok yakın bir konumda bulunan taşınmazın önümüzdeki dönemde ne şekilde kullanılacağı merak konusu. Ancak Emlak Konut GYO, ticaret alanı imarına sahip bu arsayı ihale yöntemiyle satışa açabilir.

Geleceği merak konusu

İstanbul'un göbeği diye nitelendirilebilecek bir lokasyonda yer alan arsa uzunca seneler doğum evi olarak hizmet verdi. Daha sonra Halkalı'ya taşınan hastanenin Bakırköy'deki eski bölümü geçtiğimiz günlerde TOKİ'den Emlak Konut GYO'ya geçti.

Düşük emsal, az katlı bina

Emsali 1.50 olan arsa üzerinde yapılaşma izni, bina yüksekliğini 6 metrede sınırlıyor. Otopark ihtiyacının parsel bünyesinde karşılanacak  olması, belirlenen adedin 1,5 katından daha az olmaması anlamına geliyor.

Şu anda 5 blok var

1974 tarihinde onaylanan mimari projeye göre arsa üzerinde ana bina ile birlikte toplam 5 blok bulunuyor. 21 bin 30 metrekarelik inşaat büyüklüğüne sahip olan yapılar şu anda atıl durumda bekliyor.

Tam 4 senedir kapalı

2011 yılından beri kapalı olan ve Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak bilinen binanın hemen yanında Bakırköy Lisesi bulunmakta. Acıbadem Hastanesi, Capacity AVM, Carousel AVM, Titanic Otel gibi merkezlere yakın bir bölgede bulunan taşınmaz İstanbul ve Kennedy caddelerine yürüme mesafesinde yer almakta. 40-45 yıllık olduğu bilinen hastane binalarının akıbeti önümüzdeki günlerde belli olacak. Emlak Konut'un Bakırköy'de nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi, Emlak Konut'un!
  • 12.03.2015 11:01

Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi, Emlak Konut'un!

Yıllarca hizmet verdikten sonra 2011 yılında Halkalı'ya taşınan Bakırköy Kadın D ...