maritbet girişmaritbet
Ankara’da 4 milyar liralık satış için garanti verdi!

Ankara’da 4 milyar liralık satış için garanti verdi!

Pasifik-Çiftay ortaklığı, Emlak Konut Ankara Yenimahalle arsa ihalesini 4.1 milyar liralık satış geliri ve 1.2 milyarlık Emlak Konut payı ile kazandı

Daha önce Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından satışa açılan ancak talibi çıkmayan arsa, geçtiğimiz aylarda 622 milyon lira bedelle Emlak Konut GYO'ya geçmişti. Merkezi iş alanı imarına sahip arsayı satışa açan Emlak Konut ise rekor denebilecek bir teklif aldı.

Emlak Konut'tan rekor kazanç

Pasifik Gayrimenkul ile Çiftay İnşaat ortaklığı, 132 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa için satış toplam geliri olarak 4 milyar 194 milyon 550 bin lira, Emlak Konut GYO'ya ise arsa payı olarak yüzde 30 oranında 1 milyar 258 milyon 365 bin lira teklifle ihaleyi kazandı. Emlak Konut GYO, arsayı TOKİ'den 622 milyon lira bedelle satın almıştı.

Dubaililer çekildi

Dubai kökenli Tiger Müteahhitlik ile Esta İnşaat, ihalenin ikinci oturumuna katılmayıp teşekkür etti. İlk oturumda 1 milyar liralık satış toplam geliri teklif eden Aksüs Yapı-Terminal Yapı-MMSA Tasarım-Bema İnşaat ortaklığı, ikinci oturumun ikinci sözlü turunda ihaleden çekilince Pasifik –Çiftay ortaklığı yarışta tek kaldı. Firma son sözlü turda ve yazılı nihai teklifte aynı rakamı önerdi ve ihaleyi kazanmış oldu.

Dev inşaat alanı

Emsali 4.50 olan arsanın toplam inşaat büyüklüğü 560 bin 141 metrekare olarak açıklandı. İstasyon Mahallesi sınırlarında kalan arsa üzerinde ortaya çıkacak proje şimdiden merak konusu oldu.

Hüseyin Belibağlı Ataşehir'den bildirdi…

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara’da 4 milyar liralık satış için garanti verdi!
  • 08.05.2015 11:57

Ankara’da 4 milyar liralık satış için garanti verdi!

Pasifik-Çiftay ortaklığı, Emlak Konut Ankara Yenimahalle arsa ihalesini 4.1 mily ...

Emlak Konut’un Ankara Yenimahalle ihalesi iptal!
  • 24.07.2014 13:44

Emlak Konut’un Ankara Yenimahalle ihalesi iptal!

Emlak Konut GYO’nun Ankara Yenimahalle Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ...