maritbet girişmaritbet
Yaz gelmeden bahçe bakımınızı yaptırın!

Yaz gelmeden bahçe bakımınızı yaptırın!

Evinizin ön önemli ve gösterişli olan alanı bahçenizi yaz ayları gelmeden yaza hazırlayın, bahçenizin bakımını şimdiden yaptırın.

Yaz aylarında önceliğimiz havaların ısınması ile toprak nemini kaybedeceği için sulamalara çok dikkat etmek gerekir, zira artık toprak suya fazla gereksinim duymağa başlamıştır. Sulama sabah veya akşam saatlerinde yapılmalı, hava koşulları ve bitkilerin su istekleri doğrultusunda yeterince sulamaya özen gösterilmelidir.

Çimler boyları uzun tutularak sık sık biçilmelidir. Bu arada biçme artıklarının bir kısmının çimler arasında bırakılmasının, toprak nemini koruması bakımından yararlı olduğu göz önüne alınmalıdır.

Bitki türlerine göre sağlıklı bir gelişim için doğru uygulamayla budama işlemi yapılmalıdır.
Aşırı sıcak ve yağışlı havalarda budama yapılmamalıdır.

İlk yarısı Mayıs ayında verilen azotlu gübrenin diğer yarısı Haziranda veya Temmuz ayı boyunca ister bir kerede ister azar azar, verilir.

Virüslerin, mantarların ve bakterilerin neden olduğu bitki hastalıklarını ve böceklenmeyi önlemek için ilaçlamadan önce kültürel mücadele yapılmalıdır. Kültürel işlemler kısaca toprağın işlenmesi, İhtiyaca uygun gübre kullanımı, sulamanınyeterince yapılması, budamaların zamanında ve bilinçli olarak yapılması işleridir.

Zirai ilaç kullanımı kontrollü yapılmalıdır. İlaçlama için akşam saatleri ve yağışsız hava tercih edilmelidir.

Sık karşılaşacağınız ve gözle tespit edebileceğiniz bitki zararları; 

Salyangoz: Tarla ve bahçelerde kültür bitkilerinin yaprak, sürgün ve meyvelerini kemirmek suretiyle zararlı olurlar. 

Kemirdikleri yaprakların yalnızca damarları kalmaktadır.Populasyon yoğunluğuna bağlı olarak ekonomik önem de zarar oluşturabilirler.

Mücadelesi populasyon az ise bahçeden toplanarak uzaklaştırılır.Salyangozlar için üretilmiş zirai ilaçlar kullanılmalıdır.

Tırtıl: Bitkilerin yapraklarını yiyerek beslenen bitkiyi koza şeklinde ağ ile kaplayarak bitkinin kurumasına sebep olmaktadır.

Mücadelesi populasyon az ise toplanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.Kimyasal olarak zirai ilaç uygulaması yapılmalıdır.

Yaprak Bitleri: Yaprak bitlerinin bitkilerin taze sürgünlerinde, genç yapraklar ve yaprak sapları üzerinde gruplar halinde beslenmeleri sonucunda, sürgünlerde kısalma ve yapraklarda kıvrılma görülür.

Kültürel mücadele olarak bahçe içerisindeki yabancı bitkiler imha edilmeli, toprak işlemesine özen gösterilmelidir.Kimyasal olarak Zirai ilaçlar kullanılmalıdır.

Zirai ilaçlar bahçe zararlılarında en son tercih edilmesi gereken uygulama yöntemidir. Öncelik olarak peyzaj alanımızı tesis ederken toprak yapısına, su kaynaklarının yeterliliğine, suyundrenajına, sağlıklı bitki seçimine, peyzaj alanın güneş, gölge, rüzgar haritasına uygun bitki türlerinin belirlenmesi çok önemlidir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaz gelmeden bahçe bakımınızı yaptırın!
  • 29.03.2017 15:54

Yaz gelmeden bahçe bakımınızı yaptırın!

Evinizin ön önemli ve gösterişli olan alanı bahçenizi yaz ayları gelmeden yaza h ...

Sezon geçişlerinde bahçenizi ihmal etmeyin! İşte 5 püf nokta...
  • 21.08.2014 11:29

Sezon geçişlerinde bahçenizi ihmal etmeyin! İşte 5 püf nokta...

Bahçe bakımı ve peyzaj uygulamaları uzmanlık gerektiren işler... ...