maritbet girişmaritbet
Soğuk günlerde sığınılan mekanların ısınma teknikleri!

Soğuk günlerde sığınılan mekanların ısınma teknikleri!

Ocak ayının getirmiş olduğu soğuklar ile konutlarda, iş yerlerinde ve mekanlarda kullanılan ısınma tekniklerini, yeni eğilimleri ve son teknolojileri uzmanlarına sorduk

MERAK ETTİKLERİMİZ: 

• Konutlarda, iş yerlerinde ve diğer mekanlarda ne tür ısınma teknikleri uygulanıyor? 
• Isınma tekniklerinde son gelişmeler nedir? 
• Özellikle tercih edilen yöntemler var mı? 
• En yeni, son teknolojinin kullanıldığı ürünler nelerdir? 
• Bir soba veya şömine için ideal metrekare ve mekanın nasıl özelliklere sahip olması gerekiyor? 
 
GÜRKAN TEKİNŞEN 
Chesney's 
• Doğalgaz artık her yere ulaşmış durumda ve sıklıkla tercih ediliyor. Ancak gerçek bir odun ateşini görmek ve bununla ısınmak isteyen herkes bir şömine veya sobayı da yaşam alanında bulundurabiliyor. Klasik veya modern tarzdaki 100'ü aşkın seçeneğimiz ile şömine ve soba alanında ihtiyaçlara cevap veriyoruz. 
• Mekanlarda bulunacak gerçek bir ateşin ortama katacağı sıcak atmosferin farkına varılıyor gitgide. Doğalgazlı, kaloriferli, yerden ısıtmalı mekanlar da dahil olmak üzere bir şöminenin veya sobanın varlığı hiç şüphesiz artı bir değer oluyor. Dekorasyonun vazgeçilmezi oluyor ve sıcaklığı ile de ortamı ısıtıyor. Baca bulunmayan yapılarda ise çözüm ortağımız Kaliflame ile bio-ethanol gazlı bacasız şömine alternatifi sunuyoruz. 
• Chesney's'in farklı modellerde ve renklerdeki sobalarının yanı sıra aksesuar koleksiyonunda bulunan maşa, kürek, fırça, odunluk ve ateş önü korumalarından oluşan şömine aksesuarları da bulunuyor. 
• Ağırlıklı olarak klasik şömine modelleri ilgi görüyor. Chesney's French Collection'a ait, beyaz mermer üzerine el işçiliği olan "The Navarre", "The Regence", "The Versailles", "The Fontainbleu" ve "The Pompadour" modellerimiz en çok tercih edilenler diyebiliriz. 
• Bir şömine bacalı veya bacasız alternatifleri ile her mekana kurulabilir. Sobalarda ise kW üzerinden ölçülen ısı kapasitesi ile mekanın yüzölçümü arasında bir bağ bulunmaktadır. 4 kW, 6 kW ve 8 kW ısıtma kapasitesine sahip Chesney's sobalar mekanın büyüklüğüne göre tercih edilmelidir. Her bir kW, 12 metrekarelik bir alanı ısıtabiliyor. 
www.chesneysistanbul.com 
 
ŞULE ERMİŞ AKGÜL 
İç Mimar 
• Öncelikle bir eve şömine yapılabilmesi için uygun bir baca gereklidir. Fakat son zamanlarda kullanılmaya başlayan sıvı yakıt şömineler baca gerektirmediği için alternatif çözüm oluşturmaktadır. Bunları göz önüne alarak her eve şömine yapılabilmesi günümüzde mümkün. 
• Şömine kullanılacak alana uygun iç hazne seçimi de çok önemlidir. Ateşin yandığı yer, dayanıklılığı, yüksek hazne seçimi atlanmaması gereken hususlardır. Son adım ise dış giydirme yani isin en keyifli dekoratif kısmıdır. 
• Evinize uygun şömine ölçüsü ilk bakışta zevke odaklı bir durum gibi görünse de, karar aşamasında şömine uygulanacak salonun kaç metrekare olduğu, ev ısıtılacak ise evin toplam kaç metrekareden oluştuğu önemlidir. Seçilen şöminenin nasıl bir sistem olduğuna dair teknik detayların incelenmesi gerekir. Bir şöminenin iç haznesinin ölçüsüne göre baca boyutları da belirlenmelidir. 
• Elektrikli ısıtıcıları daha çok lokal ısıtma gerektiren yerlerde, belirli bir yerin ısıtılmasında, yarı açık ticari alanlarda (kafe, restoran) kullanmayı tercih ediyorum. 
• Isınma izolasyonu projelerinde ilk etap uygulaması olarak; evlerin kışın ve yazın sıcak ve soğuk kısımlara bakan tüm duvar ve döşemeleri, çatıları yalıtılmalı ve yalıtım özelliği taşıyan pencereler kullanılmalıdır. Ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken kurallar ise ısı yalıtımının nerelerde ve hangi tür malzemeler ile sağlandığıdır. 
 
BÜLENT UYGUN 
Decofire 
• Isıtma sistemi iş yerlerinde genelde merkezi ya da bireysel fan-coil veya radyatör sistemleri şeklinde tercih ediliyor. Bireysel konutlarda ise şömineye hem dekoratif olarak hem de ısıtma ekipmanı olarak sıklıkla rastlıyoruz. Tabii ki radyatörler konutlarda ısınma ekipmanlarının başında geliyor. Fakat şömineler, ısınma sistemine istenildiğinde bağımsız olarak destek sağlayacak bir sigorta rolünde... 
• İnşaat tekniğinin hızla gelişmesi ve binalarda enerji sınıflandırılması, mekanın ihtiyaç duyduğu kalori ihtiyacını daha düşük düzeye çekmekte. Bununla beraber birçok yeni projede ısının homojen olarak mekana yayılmadığını görüyoruz. Bu planlama aynı ev içerisinde bazı mekanları diğerlerinden daha soğuk yapabiliyor. Bu noktada destek sağlayacak bir ısı kaynağı olarak şömineler öne çıkıyor. 
• Gelişen teknolojinin ürün portfolyolarına yansıması, bunun yanı sıra çok katlı rezidans tarzı ya da müstakil seçeneklerin artması şömine, radyatör, soba gibi ürünlerin çeşitliliğini de beraberinde getirdi. Buna günümüz hızlı ve stresli şehir yaşamı da eklenince insanlar bilhassa evlerinde zamanı daha kaliteli geçirmek, günün stresini atmak ve dostlarını kabul ettiği yaşam alanlarını daha güzel ve farklı bir hale dönüştürmek için gerek bacasız, doğalgazlı ya da odunlu şömineleri kendi zevklerine, bütçelerine ve yapılarının teknik altyapı elverişliliğine göre tercih etmeye başladı. Bunun yanında radyatör petekleri de artık birer tablo gibi duvarlarımızı süsleyerek, adeta birer sanat eseri gibi bulunduğu mekana değer katıyor. 
• Şömine geçmiş yıllara kadar sadece müstakil yaşama hitap eden geleneksel sistemlerden ve modellerden oluşuyordu. Fakat baca imkanının olmadığı veya kısıtlı olduğu çok katlı rezidans ve apartman yaşamlarında bacasız veya doğalgazlı şömineler aracılığıyla gerçek ateş mekanlara güvenle sokulabiliyor. Uzaktan kumanda konforu ile zahmetsizce kontrol edilebilen doğalgazlı şömineler, artık akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için yazılan uygulamaların ücretsiz indirilmesi ile de kontrol edilebiliyor. Siz evde yokken bile doğalgazlı şöminenizi çalıştırabilmeniz ya da kapatabilmeniz özel programlamalar ile mümkün. 
• Öncelikle şömine veya soba konulacak alanın çok küçük metrekarelerde olmaması gerekiyor. Şöminenin ve sobanın dekoratif fonksiyonlarının yanı sıra birer ısı kaynağı oldukları unutulmamalı. Metrekare olarak çok küçük alanlara çok büyük şömineler ve sobalar konulmamalı. Bunlar hem mekanınızı istenilenden çok daha sıcak yapar hem de dar mekanlarda yer kaybı yaratırlar. Bu durumun tersi de geçerli. Çok büyük mekanlar için sadece önüne gelindiğinde göze çarpan küçük ekranlı ve ebatlı şömineler değil, en azından estetik olarak tüm mekana hitap edecek ebatlarda modeller tercih edilmeli. 
www.decofire.com 
 
HASAN CEM ARAPTARLI 
Hürsan Şömine 
• Konutlarda ve iş yerlerinde en yaygın ısıtma sistemi hâlâ doğalgazlı kalorifer sistemleri. Yerden ısıtma sistemleri ise her geçen gün etkinliğini arttırıyor. Şömine ülkemizde henüz bir kültür değil. Evinde şömine olmasını isteyen müşterilerimizin büyük bir bölümü için bu ürün hâlâ dekoratif bir öğe. Isıtma özelliği ikinci planda. Bunu değiştirebilmek için yıllardır uğraşıyoruz.
• Kaliteli bir şöminenin ilk özelliği yüksek ve verimli ısıtma özelliğidir. Ayrıca bu, en ekonomik ve çevreci ısınma yöntemidir. 
İnsanlar artık daha konforlu, fazla uğraşmak zorunda olmayacakları ve mekanlarının tamamı için sonuç alabilecekleri şömineleri tercih ediyor. İnşaatların kalitesi arttı, mantolama sistemleri gelişti. Artık, doğru cihazlar kullanılarak çok daha geniş alanları çok daha ekonomik biçimde ısıtmak mümkün. Biz de üretimlerimizi bu eğilimlere göre geliştirerek; müşterilerimize en verimli, en konforlu ve en ekonomik ürünleri sunmaya çalışıyoruz. 
• Odunlu şömine haznelerinde Avrupa'da en fazla ürün çeşidi olan firmayız. Özellikle yeni U tipi, L tipi, prizmatik, çift taraflı haznelerimiz çok tercih ediliyor. Bacasız, dumansız, issiz etanollü şömineler ise ilginç bir yenilik. Baca gerektirmemesi ve istenilen her yere bir mobilya gibi kurulabilmesi bu ürünlerin de rağbet görmesini sağlıyor. Ayrıca yeni doğalgazlı şömine serimizle de iddialıyız. 
• En çok tercih edilen ürünler hâlâ odunlu şömineler. Biz müşterilerimize her alanda ürün sunuyoruz; odunlu, etanollü, doğalgazlı, elektrikli... Fakat başka yakıtlarla çalışan hiçbir şömine, odunla çalışan gerçek bir şöminenin verdiği görsel ve ruhsal tatmini veremez. Ayrıca, şömineyi gerçek bir ısıtma aracı olarak kullanmak isteyenler için odunlu şömineler en verimli ürünlerdir. 
• Gerçek bir soba veya şömine için, öncelikle seçtiğiniz modele uygun bir bacanız olması gerekiyor. Bacanız yoksa ve yaptırmaya da yanaşmıyorsanız, bacasız etanollü veya elektrikli şömineler sizin için alternatif olacaktır. Yani artık her türlü mekana şömine yapabiliyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyen herkes Türkiye'nin ilk ve tek şömine bilgi platformu www. sominekeyfi.com'dan faydalanabilir. www.hursansomine.com 
 
Gülderen Tumba Genç/Homeart

Yorum Yaz