maritbet girişmaritbet
Salon nasıl dekore edilmeli?

Salon nasıl dekore edilmeli?

Evin hemen hemen en çok kullanılan bölümü olarak salonu göstermek mümkün. Peki salonunuzu nasıl dekore etmelisiniz? İşte sizin için bazı öneriler.

İlk olarak; güzel bir salon dekorasyonu için altın kural doğru eşya seçimi ve bu eşyaların düzgün yerleştirilmesidir. Eğer salon mobilyalarını mevcut alanınıza göre seçmez ve iyi bir şekilde yerleştiremezseniz, salonlarınız size dağınık gelir ve ruhunuz sıkılır.

Ayrıca mobilyaları yada diğer eşyaları sadece boyut açısından değil, ev içerisinde renk uyumu konusunda bulunacakları konuma göre de değerlendirmek gerekir. Bu açıdan eviniz için doğru renk ve boyutlarda mobilyalar tercih ederek ve bunları düzgün bir şekilde yerleştirerek küçük salonları bile dikkat çekici ve ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Renk seçiminde salonun büyüklüğünün önemi

Salon dekorasyonu için renk seçiminde mekânın sahip olduğu, metrekare cinsinden alanın baz alınması gerekir. Büyük bir salonda pek renk sınırlaması olmasada, fazla koyu tonlar ile ortamı boğmamakta yarar vardır. Asıl sınırlılık küçük salon sahipleri içindir. Çünkü; küçük bir mekanda mor, mavi, yeşil gibi koyu renk tonları tercih etmek, odayı olduğundan da küçük gösterir ve oda içinde bunaltıcı bir hava yaratır. Bunları dikkate alarak renk seçimini yapmanız halinde, evinizdeki ferahlığı hissedeceksiniz. 

 Ayrıca sade renklerde olan duvarlarınızı daha canlı yapmak istiyorsanız, duvarlarınız üzerinde renkli ve desenli duvar kâğıtlarını tercih edin. Bu duvar kâğıtları hem duvarınızı canlandırır hem de eşyalarınız ile mükemmel bir uyum yaratır. Ek olarak; beyaz mobilyalar ile pastel tonlarda bir halı çok şık duracaktır.

Salonumu nasıl yerleştirmeliyim?

Evinizde kare bir salonunuz var ise, karşılıklı koltuklar yerleştirerek sıcak bir sohbet ortamı yaratın. Kare bir sehpa tercih edin. Ancak dikdörtgen bir salonunuz var ise, L tipi koltuk takımı daha işlevseldir ve şık durur. Yine dikdörtgen bir sehpa, bu salon dekorasyonu ve L koltuk tipi için daha uygun olacaktır.

Küçük salonlar için ise ilk olarak, katlanabilir mobilyaları aklınızın bir köşesinde bulundurun. Büyük vitrin veya kitaplık ile mekanı daraltmayın. Odanın boyutuna uygun işlevsel bir Tv ünitesi yeterli olacaktır. Ayrıca misafir geldiğinde nerede yatacak diyorsanız, katlanır yatak ve dolap modelleri ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Yeniliklere açık olun

Salonunuzdaki duvarlarınızı sadece boya ile bırakmak yerine, özellikle tv ünitesini koyacağınız bölümde doğal taşlar ile kaplanmış bir niş çalışması yaptırın ve nişin içini led şeritler ile destekleyin. Duvarlarınızdan birini üç boyutlu duvar panelleri ile kaplayarak, salonunuzu zenginleştirin. Kademeli olarak devam eden yada farklı asma tavan çalışmaları ile salonunuza derinlik katın. Manzara görselli, gergi tavan uygulamalarının yada su duvarlarının rahatlatıcı özelliklerinden yararlanın.

En önemli detay; aydınlatma

Salon aydınlatması önemli bir konudur. Öyleki salon dekorasyonunda doğru aydınlatma ürünlerini seçerseniz havadar bir mekan yaratabilirsiniz. Bu nedenle, şık bir avize ve köşelerde lambader aydınlatma ürünlerini tercih ederek, tüm salona ışık saçabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyaz salon dekorasyonunda son trendler!
  • 31.10.2020 16:48

Beyaz salon dekorasyonunda son trendler!

Beyaz renkli salonlar, son dönemin vazgeçilmezleri arasında. Peki beyaz salonda ...

Renkli salon tasarımı!
  • 22.12.2016 11:18

Renkli salon tasarımı!

Eğlenceli, renkli görünümüyle bahar havası veren salon tasarımı… ...

Salonlarda kış konsepti
  • 20.12.2016 12:57

Salonlarda kış konsepti

Soğuk günlerde kış renklerini ve kış havasını salonunuza taşıyarak harika dekora ...

Güzel bir salon için neler yapılabilir?
  • 09.12.2016 16:20

Güzel bir salon için neler yapılabilir?

Daha güzel salon demek daha güzel bir ev demek. Evin tamamına etki eden salonlar ...

Evlerinizin salonlarını kışa hazırlayın
  • 31.10.2016 14:17

Evlerinizin salonlarını kışa hazırlayın

Sonbaharın son günlerinde kışa girmeden, sizi çok yormayacak yeni kış salon deko ...

Salon nasıl dekore edilmeli?
  • 04.10.2016 22:22

Salon nasıl dekore edilmeli?

Evin hemen hemen en çok kullanılan bölümü olarak salonu göstermek mümkün. Peki s ...