maritbet girişmaritbet
Penta Banyo’dan su tasarrufuna katkı! Nasıl mı?

Penta Banyo’dan su tasarrufuna katkı! Nasıl mı?

Fotosel özelliğine sahip su tasarrufu sağlayan ürünler küresel ısınma ve su tüketimi konusunda duyarlı olmamızı sağlıyor

Yeşil Armatür serisi Penta'nın teknolojik ürünlerini kapsıyor. Fotosel özelliğine sahip su tasarrufu sağlayan ürünler küresel ısınma ve su tüketimi konusunda duyarlı olmamızı sağlıyor.

“Banyo gereçleri” alanında 2001 yılından bugüne uzmanlaşan, özgün tasarım ve fonksiyonel ürün anlayışıyla farklılığını ortaya koyan Penta Yönetim Kurulu Başkanı  Salih Aydın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada suyun canlıların yaşaması için hayati öneme sahip olduğunun altını çizerek “nüfusun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artıyor” dedi.  

Aydın su kaynaklarının dikkatli kullanılması gerektiğini belirterek su tasarrufunun önemine dikkat çekti. “Ülkemize halkımıza karşı bizim de sosyal sorumluluklarımız var” şeklinde konuşan Aydın “Bu sosyal sorumluluğumuzdan dolayı her geçen gün azalan su kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanılmasına katkı sağlamak için biz de Yeşil Armatür serisini geliştirdik. Fotosel özelliğine sahip ürünler su tüketiminde tasarruf sağlıyor” dedi. 

Aydın; “Bütün bunlara rağmen Penta ailesi olarak, tükenmekte olan doğal kaynaklarımızın tasarruflu, verimli kullanımını sadece ürün odaklı bir çözüm olarak elbette görmüyoruz. Tüketici bilincinin, kentlilik bilincinin gelişimi, özellikle çocukluk yaşlarından itibaren yaşanılan şehre sahip çıkma kültürünün, değerinin gelişimi yaşanabilir bir kent için olmazsa olmaz ön şarttır diye düşünüyoruz. Zira biliyoruz ki; yaşanılan kente ait olma bilinci her konudaki verimliliğin ön koşuludur. Örneğin el yıkarken, tıraş olurken veya diş fırçalarken suyu açık bıraktığınızda kişi başına yıllık 12 ton suyu boşa harcarsınız. Ancak Penta Yeşil Armatür serisi ile aynı miktarda suyu gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Üstelik sadece bir serimizde değil birçok ürün grubumuzda su kullanımını minimize eden teknik aksamlar kullanmaktayız.” diyerek sözlerini noktaladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnegöl AVM, yüzde 30 su tasarrufu sağladı
  • 26.05.2021 07:45

İnegöl AVM, yüzde 30 su tasarrufu sağladı

Alışverişi sosyal yaşamın merkezine taşıyan İnegöl AVM, sorumlu marka anlayışı i ...

Temiz su kullanımında yıllık 2,24 milyar TL tasarruf sağlanabilir
  • 05.04.2021 16:57

Temiz su kullanımında yıllık 2,24 milyar TL tasarruf sağlanabilir

İstanbul’da temiz su kullanımının azaltılmasıyla günlük 6,15 milyon TL, yıllık 2 ...

Koçtaş'tan su tasarrufu önerileri!
  • 21.03.2021 08:15

Koçtaş'tan su tasarrufu önerileri!

Koçtaş, yaşam kaynağımız olan suyu daha tasarruflu kullanmak isteyenlere önerile ...

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!
  • 16.11.2020 11:20

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV göz kamaştırıyor!

Samsung Q60T QLED 4K UHD Smart TV evinizin dekorunu tamamlarken, boş bir siyah e ...

"Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli"
  • 07.11.2018 14:56

"Konutlarda su tüketim stratejileri geliştirilmeli"

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla ...