maritbet girişmaritbet
Mutfağınıza renk katacak küçük aksesuarlar

Mutfağınıza renk katacak küçük aksesuarlar

Mobilyalarınız haricinde mutfağınıza farklı bir hava katacak ve size pozitif enerji verecek küçük aksesuarlar…

Ferah, düzenli ve geniş mutfak dekorasyonu yapabilmek için titizlikle uğraşılması gerekir. Mutfak mobilyaları, mutfak aksesuarları özenle seçilmeli ve belirli bir plan çerçevesinden yerleştirilmeli ve kullanıcıya uygun dizayn edilmelidir. Çünkü mutfakta sürekli bir iş yapma durumunda olan bayanlar aradıkları ve hemen ellerinin altında olması gereken şeyleri ulaşılması daha zor yerlere koyduklarında mutfakta bir şeyler yapmak oldukça sıkıcı olabilir. Kimi ev hanımları mutfaklarının daha geniş ve düzenli olması için Amerikan mutfak veya açılabilen mutfaklar tercih eder.

Bir mutfağı zarif ve ferah şekilde dekore etmek mutfağın hacimsel olarak ne kadar geniş olduğunu tespit etmekle başlar. Daha sonra mobilya ve beyaz eşyalar en son olarak neşeli mutfak aksesuarları koymak için alanlar belirlenir. Mutfak aksesuarlarından olan yemek takımları, yemek pişirmede kullanılan araç gereçler, mutfak tekstil ürünleri gibi birçok işinizi hem kolaylaştıran pratikleştiren mutfak aksesuarları mutfaklarda tamamlayıcı niteliktedir.

Özellikle bolca ve her ebatta kullanılan tencere tava gibi ürünler mutfağın olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Günümüzde çok kadar şık ve farklı modellerle dizayn edilmiş modellerine rastlıyoruz ki almamak elde değil. Özellikle renkli tarzlarda pembe, kırmızı, yeşil gibi enerji veren renklerle bütünleştirilerek özellikle kulp kısımlarında silikona yer verilerek daha sevimli hale geliyorlar.

Düzenleme üniteleri de yine sadece yemek yaparken kullandığımız ürünler değil, mutfağı neşelendiren aksesuarlar olarak karşımıza çıkıyor. Fayans ve seramik üzerine kolayca monte edilebilen düzenleyici üniteler oldukça renkli, şık ve dekoratif olma özelliği taşıyor.

Yine son dönemde oldukça trend olan ve adeta İngiliz ev dizaynlarından esinlenerek günümüz mutfaklarında yer bulan tabak rafları şimdilerde mutfaklarda adeta bahar havası estiren country tarzının da olmazsa olmazıdır. Rengarenk ya da çiçekli özel tasarımlı tabaklarınızı bu raflara yerleştirebilirsiniz.

Karıştırma kaşıkları, birbirinden güzel ve renkli silikon çırpıcılar, kepçeler, baharatlıkların hem dizayn edilmesini hem de kolay erişimi sağlar. Yine aynı şekilde tezgah üstü ürünlerde mutfağı neşelendiren aksesuarlar olarak karşımıza çıkar. Özellikle yemek yaparken tezgahı kirletmek yerine atıkların atılması için kullanıldığı silikon farklı tasarımlarda ve markalarda bulabileceğiniz oldukça şık gereçler mevcut. Tezgah üzerinde sabitlenebilen kesme tahtaları da mutfak tezgahları üzerinde farklı tasarımlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mutfak masası üzerinde yer verilen meyve sepetleri de günümüzde oldukça farklı şekillerde kullanıcılara sunuluyor ve sadece meyve sepeti olarak değil dekoratif bir obje olarak karşımıza çıkıyor.

Yine mutfak masası üzerinde yer alan amerikan servislerde modern bir hava katar mutfaklara. Üstelik Retro, country gibi birçok tarzı yansıtan farklı seçeneklerle karşımıza çıkıyor.

Geniş bir mutfağa sahipseniz özellikle aydınlatma önemli bir unsurdur. Mutfak masası üzerindeki tavandan sarkıtılan mutfak renkleri ve dekorasyonu ile uyumlu aydınlatıcılar mutfağı oldukça şık göstermektedir.

Mutfak diğer odalara göre stilinizi tam olarak yansıta bileceğiniz oldukça geniş aksesuar ve mobilya seçeneğine sahip alanlardan oluşur. Mutfağı şenlendiren aksesuarlar seçeneklerini siz de mutfaklarınıza yansıtmak istiyorsanız, öncelikli olarak mutfak stilinizi belirlemeli ve bu stili yansıtan parçalar seçerek işe başlamalısınız. Düzenli ve planlı şekilde dekore edilen mutfaklar çok daha şık ve huzur verici mekanlara dönüştüğünü unutmayın.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!
  • 22.02.2022 10:55

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!

Mutfak duvarlarınızda esnek raf ve askı sistemleri kullanarak esneklik kazanın. ...

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 23.10.2021 16:49

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Mutfaklar, günümüzde yemek yenen alanların çok ötesine geçerek, sosyalleşmenin h ...

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!
  • 26.08.2021 10:33

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!

Düğün sezonunun açılması ve pandemi yasaklarının kalkmasıyla yeni evlenenleri, y ...

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!
  • 25.08.2021 15:53

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!

Her sektörün alışveriş kataloglarını belirleyen X, Y ve Z kuşağı, mutfak dekoras ...

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!
  • 09.08.2021 11:21

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!

Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Y kuşağı sade ve kullanışlı terc ...

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!
  • 28.09.2020 14:06

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!

Birçok boyutta alana uygulanabilen modüler mutfak tasarımlarından kareler yayınd ...