maritbet girişmaritbet
Mutfağınıza kendi kişiliğinizi katmak için 10 minik öneri!

Mutfağınıza kendi kişiliğinizi katmak için 10 minik öneri!

Mutfağınızı sadece küçük değişikliklerle daha kullanışlı kılmanız hiç de zor değil. Mutfak tasarımında işinize yarayacak 10 önerimize kulak verin

 

1. Günümüz mutfaklarında pişirme, dinlenme, yeme, çalışma ve yaşam alanlarını birleştirmeye yönelik bir tasarım anlayışı gelişti. Böylesi çok amaçlı mekanlar için mutfak ekipmanlarından daha fazlası gerekiyor. Mutfağınızı farklı bölümlere ayırarak çok amaçlı bir mekana dönüştürebilirsiniz. 
 
2. Sınırları bulanıklaştırın ve mutfağınızı olduğundan büyük gösterin. Mutfağınız yemek odasına bitişikse, aradaki duvarı kaldırın, iki bölümü uyumlu bir dekorasyonla bağlayın. Mesela bembeyaz bir mutfaktan kıpkırmızı, ihtişamlı bir yemek odasına geçiş bütünlüklü görünmeyecektir. İki alanın yer döşemesi ve duvar boyasının aynı renkte olmasına dikkat edin. Mutfakta basit bir ahşap raf sistemine sepetler yerleştirin. Bu dokulara uygun birkaç ahşap tabure ve masa kullanarak ortak bir dil yakalayın. 
 
3. Mutfağınızın boyutları elveriyorsa, büyük bir ahşap masa alın. Bu masanın bir veya birkaç kenarını sandalyeler yerine uzun ve alçak bir bankla eşleştirin. Böylece mekan göze karmaşık görünmeyecektir. 
 
4. Mutfağınızda rustik bir etki yaratmak için eskitilmiş yüzeyleri olan ahşap bir masa kullanın. Bu masayla high-tech bir mutfakta bile hoş bir tezat yaratmanız mümkün. 
 
5. Sıra dışı objeleri sergileyerek mutfağınıza kişilik katın. Takıntılı olduğunuz eşyaları seçin. Mesela bir duvarınızda eski plak kapaklarından bir kolaja yer verin, bir rafta eski laboratuvar şişesi veya tabak-çanak koleksiyonunuzu sergileyin, tezgahın üzerindeki duvara eski saatler düzgün bir şekilde asın. 
 
6. Doğal fona sahip bir mutfağınız varsa, turuncu bir mutfak aleti, canlı kırmızı bir tabure veya sandalyeye yer verin. Bu küçük dokunuş bile mutfağınıza renk katacak ve etkisini değiştirecektir. 
 
7. Esprili bir eşya veya ikon olmuş bir mobilyayı mutfağınızın odak noktası yapın. Bu tasarımcı imzası taşıyan bir koltuk veya fantastik cam bir vazo olabilir. Böyle bir vurgu ögesi kalabalık olmayan bir mutfakta çok daha iyi etki yapar. 
 
8. Varsa geniş bir pencere nişi veya eski bir tezgah üstünü yepyeni bir yemek köşesine dönüştürün. 
 
9. Bir mutfağı sıradan örneklerden hemen ayıran detaylardan biri, dış mekan mobilyalarını içeride kullanmaktır. Ayrıca dozunda olmak koşuluyla dinamik dokular kullanın. Örneğin bir duvarı çakıl taşı desenli duvar kağıdı ile kaplayın. Özel taş bir duvar varsa olduğu gibi bırakın. 
 
10. Çekmeceli bir mutfak dolabınız ya da uzun bir rafınız varsa, farklı tabak kombinasyonundan oluşan bir koleksiyon sergileyin. Kenarına da kupalarınız ve mug'larınız için kancalar asın. Cam vazolarınızı kavanozlarınızı düzenli bir şekilde dizin. Herhangi bir besini göze hitap edecek biçimde gruplandırın. Mesela zeytinyağlarını... Onlar için her zaman çok güzel şişeler bulmak mümkün.
 
House Beautiful

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!
  • 03.08.2022 13:20

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!

Gizmodern'in katlanabilir çöp kovası evinizi birçok bölümüne asılarak kullanılıy ...

Raf ve çekmece sistemleri ile evinizi düzenleyin!
  • 29.01.2022 12:30

Raf ve çekmece sistemleri ile evinizi düzenleyin!

Özellikle mutfak ve banyoda kullanılan raf ve çekmece sistemleri, eşyalarınızı v ...

Mutfağınızı barista mutfağına dönüştürün!
  • 19.06.2021 14:05

Mutfağınızı barista mutfağına dönüştürün!

Ufak dekorasyon değişiklikleri ile mutfağınızı bir kahve dükkanı tadında değişti ...

Gizli bölmelerle evinizin alanını genişletin!
  • 28.04.2021 12:58

Gizli bölmelerle evinizin alanını genişletin!

Mutfak, TV ünitesi gibi bölümleri sınırlandırarak evlerinizde daha çok yer açabi ...

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!
  • 17.12.2020 17:30

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!

Mutfak evyelerinde daha kapsamlı yıkama sağlayan fıskiyeli muslukların kullanımı ...

Birçok zemin ve duvarda uygulanabilecek mozaik örnekleri
  • 07.12.2020 14:04

Birçok zemin ve duvarda uygulanabilecek mozaik örnekleri

Mozaik zemin çalışmaları, evlerden kamuya açık alanlara kadar birçok alanda kull ...