maritbet girişmaritbet
Modoko’dan yeni okul dönemine, yeni çalışma odası

Modoko’dan yeni okul dönemine, yeni çalışma odası

Okullar açılıyor ama çocuğunuzun okul başarısını artıracak çalışma odası hazır mı? Modoko, açılan okul dönemiyle birlikte çocuk çalışma odalarının nasıl olması gerektiği ve mobilyalardaki son trendler hakkında bilgi verdi

Uzun bir yaz tatilinin ardından çocuklar için yine yoğun bir okul dönemi başlıyor ve bu nedenle şimdiden okul hazırlıkları hız kazanmaya başladı. Kitap, defter, kalem derken çocuğun okuldaki başarısını etkileyecek, zamanının çoğunu geçirdiği odasının da okul dönemine uygun hazırlanması gerekiyor. Çalışma masasından odadaki saate kadar odada kullanılacak her şeyin çocuğun motivasyonunu artıracak şekilde seçilmesi gerekiyor. Bu anlamda Mobilya'nın Başkenti Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, bu senenin çocuk çalışma odaları trendleri hakkında önemli ipuçları verdi. Çalışma odalarının şık ve modern tasarımlar ile teknolojiyi bir arada bulundurması gerektiğini belirten İ. Etem Özçelik, çalışma odalarının fonksiyonel olmasının yanı sıra odaya ve çocuğun ilgi alanına göre uygun tasarlanması gerektiğinin de altını çizdi.

Çalışma odasını bunlara göre dizayn edin

Mobilyadan ev aksesuvarına kadar akla gelebilecek binlerce ürünü sunan Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, çocukların odalarına alınacak mobilya ve aksesuvarların kesinlikle kanserojen madde içermemesi konusunda uyarırken çalışma odasındaki mobilyaların nasıl olması gerektiğine dair önemli bilgiler de paylaştı.
•    Çalışma odasında kullanılacak masanın, pencere kenarından uzakta olması gerekiyor. Bu şekilde çocuk, dışarıya bakma gibi bir ihtimalden uzaklaşacağı için ders çalışmaya daha kolay motive olur ve konsantrasyonu bozulmaz.
•    Çocuğun oturacağı sandalyenin ise koltuk türünde ve yumuşak minderli olmaması gerekiyor. Çünkü koltuk türündeki yumuşak minderli sandalyeler, çocuğun ders çalışmasını olumsuz etkiler ve hatta çocuğun uykusunu bile getirebilir. 
•    Çalışma odasının olmaz olmaz temel eşyalarından biri de kitaplıktır. Her çalışma odasında çocuğun ders kitaplarını ve romanlarını koyacağı mutlaka bir kitaplık olmalıdır.
•    Odanın duvarlarına çocuğu hayal dünyasına itecek, dikkatini çalışma ortamından farklı yönlere çekecek afişler asılmamalıdır. Televizyon ise çalışma odasına kesinlikle koyulmamalıdır. 
•    Çocuğun ders çalışırken zamanı iyi kullanmasını öğrenebilmesi açısında duvara mutlaka saat asılmalıdır.
•    Aydınlatma olarak ise odanın büyüklüğüne uygun aydınlatma şekilleri seçilmelidir. Beyaz yerine sarı ışık kullanılmalıdır. Spot kullanılmamalıdır ve tavandan aydınlatma yapılmalıdır. Yatak başında bir aplik ya da abajur asılması uygundur.

Odanın rengi de önemli

Çalışma odasındaki mobilyalar kadar çalışma odasının rengi de büyük önem taşıyor. Çünkü renk uzmanları, bazı renklerin motivasyonu ve okul başarısını arttırdığı konusunda hemfikirler. Gözü dinlendirici olması nedeniyle açık mavi, açık yeşil, krem, fildişi gibi renkler tercih edilebilir. Beyaz renkten, kırmızı ve tonlarından ise gözü yorması nedeniyle kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Yine zevke göre lila, mavi, fuşya, açık yeşil, krem ve bu renk tonlarıyla kombinler yaratılabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı
  • 31.03.2022 17:17

Bambi Yatak, 600. mağazasını MODOKO’da açtı

Türkiye’nin öncü ve inovatif yatak üreticilerinden Bambi Yatak, 600. mağazasını ...

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı
  • 27.12.2021 16:49

MODOKO'dan 350 mağazada yüzde 40’a varan indirim fırsatı

Türkiye’nin en eski mobilya çarsına sahip MODOKO, “Haydi Türkiye, Şimdi Birlik Z ...

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi
  • 20.03.2021 09:14

MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, yeniden başkan seçildi

Türkiye’nin en büyük açık hava mobilyacılar çarşısı MODOKO, 17 Mart günü 2020 yı ...

Modoko Sanal Fuarı'nı 1 ayda 500 bin mobilya alıcısı ziyaret etti
  • 15.02.2021 12:52

Modoko Sanal Fuarı'nı 1 ayda 500 bin mobilya alıcısı ziyaret etti

Mobilya üreticileri kooperatifi Modoko tarafından başlatılan sanal fuarı bir ayd ...

Mobilyada taksit sayısı 18'den 12'ye düştü!
  • 18.12.2020 15:32

Mobilyada taksit sayısı 18'den 12'ye düştü!

MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan ve MODOKO Başkanı Koray Çalışkan mobilya alımlarında ...

Mobilyacıların yeni umudu müteahhitler oldu!
  • 23.10.2020 11:25

Mobilyacıların yeni umudu müteahhitler oldu!

Türk müteahhitlerin Libya'daki işlerinin artmasıyla birlikte mobilyacıların ihra ...