maritbet girişmaritbet
MODOKO, mobilya trendleriyle ön plana çıkacak

MODOKO, mobilya trendleriyle ön plana çıkacak

Türk mobilya sektörünün üretim üssü, Mobilyanın Başkenti Modoko, yeni dönemde mobilya modasının öncüsü firmalarının yıldızını parlatmayı hedefliyor

 Bir süre önce gerçekleşen genel kurulla yeni yönetimin belirlendiği ve Etem Özçelik'in yeniden yönetim kurulu başkanı olduğu Modoko, mobilya modasındaki öncü duruşunu ön plana çıkartarak, Türk mobilyasının trendlerini belirleyecek.

Mobilya sektörünün 42 yıldır öncüsü Modoko, yeni döneme yeni yüzüyle giriyor. 11 Mayıs'ta gerçekleşen genel kurulla, üyelerinin güvenini tescilleyen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, mobilya modasını belirleyen firmalarıyla, dev mobilya şehrinin modadaki gücünü artık daha çok anlatmak istiyor.

Modoko'nun yüzde 80'i özel tasarım ürünler sunan, üretimlerini kendi gerçekleştiren firmalarıyla, Türk mobilya sektöründe bir üretim üssü olduğunu söyleyen Etem Özçelik, adeta birer sanatçı gibi çalışan iç mimar ve dekoratörleriyle de mobilya modasının belirleyicisi olduğunu dile getirdi.

Bundan 4-5 yıl önce sektöründe dünyanın üretim üssü olan tekstilcinin hızlı bir atakla yüzünü modaya döndüğünü hatırlatan Özçelik, Türkiye'nin de tüm dünyanın takip edeceği, mobilya modasına yönelik fuarlar düzenleyebileceğini ifade etti. Bunun öncüsü olacaklarını anlatan Özçelik, yeni dönemde üretimdeki gücü kadar, tasarımdaki gücüyle de güvendiği Türk mobilyacısının Modoko sayesinde sesini daha güçlü duyuracağının altını çizdi.

Modokolu mağazaların yüzde 80'i zaten özel tasarım yapıyor

Modoko'nun bugün Türkiye'nin mobilya ihtiyacının yüzde 10'unu karşıladığını belirten Etem Özçelik,  “Avrupa'da yaygın bir eğilim haline gelen konsept mağazacılık, Modoko'nun elinde olan ve sürekli geliştirdiği gücü… Ev tekstilinden, mutfak ve banyo mobilyalarına, aksesuardan çocuk odasına, bahçe mobilyasından ofis mobilyasına, nalburiyeden kişiye özel tasarıma, modernden klasiğe ‘nefes aldığınız her alanı dolduran ürünler' sunuyor. Bir evin, ofisin A'dan Z'ye bütün ihtiyaçlarının karşılanabildiği 150 bin metrekarelik alan, adeta bir mobilya sergisi havası yaratıyor. Mağazalarının yüzde 80'i kişiye özel tasarım uygulayan Modoko'da kalan yüzde 20'yi de yerli ve yabancı marka ürünler oluşturuyor” diye konuştu.

Türkiye'nin mobilya tasarım üssü, AVM oluyor!

Kısa bir süre önce aldıkları tapuyla ilgili bilgi veren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, artık yönetim binası, sosyal tesisler ve diğer bazı adaların tapusu olduğunu kaydetti. Bundan böyle Modokolu mağazaların 4 kata kadar alanlarını artırabileceğini ve showroom alanlarını genişletebileceğini söyleyen Özçelik, şunları söyledi: “Modoko gibi eski ve köklü bir kurumun bugüne dek böyle bir izni alamamış olması aslında üzücü. Ancak bizler önümüze bakmalıyız. Tek hedefimiz, Modoko'daki showroom alanlarını artırmak değil elbette. Modoko'yu ve mobilya sektörünü 50 yıl ötesine taşıyacak bir proje hazırladık ve bunu bir süre önce duyurduk. Modoko, Türkiye'nin ilk mobilya AVM'si olacak. Burayı, tamamen bir alışveriş merkezi mantığıyla dizayn edeceğiz. Bunu hep yapmak istiyorduk, ancak önümüzde imar izni engeli vardı. Türkiye'nin en iyi mimar ve mühendisleriyle projeyi paylaşıp ihaleye çıkacağız.”

Tüketicimizi koruyoruz, onlarla aynı dili konuşuyoruz!

İki dönemdir görevde olan ve göreve geldikleri günden bu yana Modoko için önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Etem Özçelik, üyelerin elektriği indirimli kullanması ve Google Earth gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı. Bugün tüketicinin Google Earth üzerinden Modoko'yu görüp seçtiği mağazadan ürünleri inceleyebildiğini dile getirdi. Modoko'ya gelen tüketicinin mağazayı ‘eliyle koymuş gibi' bulabildiğini belirten Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, ayrıca, www.modoko.com.tr internet adresini 6 dilde yayına sokarak dünyaya entegre olduklarını kaydetti. Son olarak Güvence Belgesi ile tüketiciye güven tescil ettiklerini ifade eden Özçelik, “Artık Modoko'dan aldığınız bir üründen memnun kalmazsanız, paranız size çok kısa süre içinde iade ediliyor. Bunun güvencesini Modoko Mobilyacılar Sitesi veriyor. Bu ne demek, Modoko'da alışveriş yapıyorsanız, arkanızda biz varız, demek” şeklinde konuştu. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz