maritbet girişmaritbet
Küçük evde yaşamanın avantajları da var!

Küçük evde yaşamanın avantajları da var!

Hep küçük evde yaşamanın olumsuz, can sıkıcı yönlerinden bahsettik ama küçük evde yaşamanın önemli avantajları da mevcuttur.

Büyük kent merkezlerinden uzaklaşmak, geniş ve büyük evlerde yaşamak yerine daha küçük evlerde yaşamınızı sürdürmek günümüzde en tercih edilen yaşam tarzı haline gelmiştir. Küçük evlerde basit yaşam tarzını benimseyenler yaşamlarını kolaylaştıran, küçük evlerin keyfini çıkararak keyif aldıkları farklı yöntemler geliştirmiştir. Bu yöntemleri uygulayarak hem ekonomik yaşayan hem de yaşamlarından keyif alan insanları örnek alarak küçük evlerde yaşamayı tercih edebilirsiniz. Her detayın optimize edilmiş hali ile küçük bir evde yaşamak sizlere hem maddi açıdan hem de yaşam kültürü açısından avantaj sağlayacaktır.

Daha rahat bir yaşam

Eğer tek başına yaşayan biriyseniz eviniz her zaman misafirlerinize yetecek kadar fazla alanınız olacaktır. Bir aile ile birlikte yaşıyorsanız ailenizin tamamı için yetecek alana sahip bu evlerin sizlere daha fazla rahat sunuyor. Her alanında hayatınızı kolaylaştıran bu evlerde tüm eşyalar fonksiyonel seçilmiş, tüm dekorasyon hayatınızı kolaylaştıracak şekilde yerleştirilmiştir. Bu açıdan küçük evler küçük olmasına rağmen işlevi ve önemi bakımından oldukça büyüktür.

Daha ekonomik

ekonomik

Büyük evleri dolu dolu göstermek, dekorasyonun şık olduğu kadar evinizin estetiğini de artıracağı şekilde yapılması size çok büyük bir bütçeye mal olacaktır. Küçük evlerde bu durum söz konusu değildir. Küçük bir evin dekore edilmesi, eşyaların minimalist seçilerek kalabalık görünmemesi için yapılacak bir dekorasyon oldukça minimal rakamlara mal olacaktır. Bu nedenle küçük evler oldukça ekonomik ve dekorasyonu kolay evlerdir.

Daha az hata

Daha az hata

Küçük evlerde yapacağınız dekorasyonlarda büyük evlere göre daha az hata yaparsınız.  Geniş ve büyük bir evde dekorasyon içinde yer alan her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünmek zorundasınız. Aksi durumda dekorasyonunuz çok kötü görünecektir. Ancak küçük evlerde yapacağınız dekorasyon içinde kullanacağınız mobilyalar sade olacağı ve çok az sayıda mobilya ile dekorasyon yapacağınız için hata oranınız sıfıra yakın olacaktır.

Çok rahat

Çok rahat

Büyük evlerde yaşayacağınız karışıklıkların hiçbirini büyük evlerde yaşamazsınız. Küçük evlerde her alan oldukça sade bir şekilde dekore edildiği gibi size geniş hareket alanı da sağlayacağından size daha fazla rahatlık sunacaktır. Mutfak içinde küçük bir masa ve iki sandalye ile yemek odası olarak kullanabileceğiniz bir alan ile yemek odası ihtiyacınızı karşılayabilir, küçük mutfak mobilyaları ile hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.

Daha zevkli tasarımlar

küçük evde yaşamanın avantajları

Küçük evlerin kendisi gibi küçük bahçeleri balkonları ve terasları zevkli ve şık tasarımlar ile bir cennete dönüştürülebileceği için size daha zevkli bir bahçe sahibi olma şansı veriyor. Küçük bir alanın peyzajı ve dekorasyonu çok ekonomik bütçelere sahip olacağı için cennetten bir köşeye oldukça minimal bütçeler ile sahip olabilirsiniz.

Daha organize dekorasyonlar

organize dekorasyon

Küçük evlerin mutfakları küçük alanlara sahip olacağı için mutfaklarda çok profesyonel bir tasarım yapmak zorundasınız. Bu tasarımlar ile mutfaklarınız daha işlevsel ve daha organize olur. Mutfakta geçireceğiniz zaman bu sayede bir ıstırap olmaktan çıkar ve mutfağınız huzur kaynağınız haline gelir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’de artık küçük daire tipleri tercih edilmeye başlandı
  • 01.07.2022 16:31

Türkiye’de artık küçük daire tipleri tercih edilmeye başlandı

EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş, Türkiye nüfusu ...

"Küçük Evler"i 43 ülkeden 22 bin kişi ziyaret etti
  • 12.02.2022 15:34

"Küçük Evler"i 43 ülkeden 22 bin kişi ziyaret etti

Tiny House‘lar (Küçük Ev) 3 – 5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’n ...

Dünyanın en dar evleri!
  • 21.02.2018 15:02

Dünyanın en dar evleri!

Dünyanın dört bir yanında yer alan en dar alana inşa edilen evlerden kareler. ...

Bu evlerde küçük yaşayın!
  • 27.02.2015 15:37

Bu evlerde küçük yaşayın!

Emlakçı dilinde stüdyo olarak nitelendirilen bu minik evleri görenler içinde yaş ...

Ankara'da zarar gören istinat duvarı güçlendiriliyor
  • 01.07.2021 11:08

Ankara'da zarar gören istinat duvarı güçlendiriliyor

Başkentte bir inşaatın temel çalışması sırasında zarar gören istinat duvarının t ...

Küçük evler değerine değer kattı!
  • 22.02.2017 08:31

Küçük evler değerine değer kattı!

150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 8’e çekilmesi ve kredi faiz ...