maritbet girişmaritbet
Kombili evlerde tasarruf yöntemleri

Kombili evlerde tasarruf yöntemleri

Kombi sahiplerinin yüzde 72'si yanlış kullanım nedeniyle fazladan doğalgaz faturası ödüyor. İşte bunu önlemenin yolları

Alarko Carrier'ın bir araştırması, kombilerin periyodik bakımının yüzde 15 tasarruf sağladığını ortaya koydu.

Kışın en soğuk geçtiği ocak ve şubat aylarına yaklaştığımız ve ısınma ihtiyacımızın giderek arttığı şu günlerde ısınmanın ekonomik yolları da kafamızı kurcalayan sorulardan biri haline gelmeye başladı.

Doğalgazın Türkiye geneline yayılmasıyla kombi kullanımındaki artış faturaya yansıyınca tasarruf daha da önemli bir hale geldi.

Alarko Carrier tarafından yaptırılan Kombi Kullanım Alışkanlıkları Araştırması, tüketicilerin kombi kullanımında yaptığı yanlışları ortaya koyuyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Alarko Carrier Genel Müdür Yardımcısı Kemal Bıçakçı, kombilerin doğru kullanımının ve periyodik yaptırılan bakımın yüzde 15'in üzerinde tasarruf sağladığını belirtti. Kombilerin kaç derecede çalıştırılacağı, hem konfor şartları hem de enerji ekonomisi açısından önem taşıyor. Bıçakçı, Türk halkının yalnızca yüzde 28'inin kombilerini doğru ve ekonomik kullandığına dikkat çekti.

815 kişi ile görüşerek yapılan araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 24,9'u evdeyken ve evden çıkarken kombilerini normal ısı derecesinde açık tutuyor. Yüzde 18,7'si, kombilerini evdeyken normal ısı derecesinde tutarken, dışarı çıkarken kapatıyor. Oysa kombilerin evde iken normal ısı derecesinde çalıştırılması, evde olunmadığı zaman ise ekonomi sıcaklığına getirilmesi tavsiye ediliyor.

Araştırma, Türk halkının yalnızca yüzde 28,1'inin kombilerini buna uygun, doğru ve ekonomik şekilde kullandığını gösteriyor. Katılımcıların yüzde 61'i gece yatarken de kombilerini aynı ısı ayarında bırakırken, yüzde 39'u kombilerinin ısı ayarlarını ekonomik seviyeye getiriyor. Ekonomik kullanım için gece yatarken de kombinin ısı ayarını düşürmek gerekiyor. Gece, kombisi tamamen kapatılan bir evin, gündüz istenilen konfor sıcaklığına gelmesi için harcanacak enerji, gece evin ekonomi sıcaklığında tutulması için harcanacak enerjiden daha çok oluyor. Tüketicilerin yüzde 24,8'inin, kombilerini, 60 santigrat ve üzerinde çalıştırdığını gösteriyor. Kombinin 60 santigrat ve üzerinde çalışması, evin yaklaşık 23-24 santigrat sıcaklıkta tutulduğu anlamına geliyor. Bu da yüzde 18-24 arasında fazla yakıt tüketildiğini ortaya koyuyor.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan tasarruf sağlayan kombi bakım önerileri!
  • 27.11.2021 13:58

Koçtaş'tan tasarruf sağlayan kombi bakım önerileri!

Koçtaş uzmanları öncelikli olarak hem olası kombi arızalarının önüne geçebilmek ...

Isıtmada doğru tercih
  • 13.02.2012 16:20

Isıtmada doğru tercih

Avrupa Konutları Mekanik Tesisat Şefi Kerim Akıncı, ısıtma sistemi hakkında bilg ...

ISI YALITIMI
  • 07.12.2011 13:54

ISI YALITIMI

XPS Isı Yalıtım Sanayiciler Derneği Yön. Kur. Bşk. Yrd. Emrullah Eruslu ısı yalı ...

Baymak Duotec Compact ile daha düşük faturalar!
  • 05.10.2020 11:01

Baymak Duotec Compact ile daha düşük faturalar!

Baymak Duotec ve küçük boyutu ile her eve kolayca uyum sağlayan Baymak Duotec Co ...

Vaillant Türkiye’den yeni doğa dostu Green iQ üretti
  • 01.10.2020 10:40

Vaillant Türkiye’den yeni doğa dostu Green iQ üretti

Vaillant Türkiye, çevreci ürünü ecoTEC Exclusive multi yoğuşmalı kombi ile Green ...