maritbet girişmaritbet
Koltuklarınızın rengini neye göre seçmelisiniz?

Koltuklarınızın rengini neye göre seçmelisiniz?

Evlerimizi dekore ederken kullanmak istediğimiz koltukları modelini ve rengini kombin etmek önemli...

Mobilya ve ev dekorasyonu en önemli parçalarından biri hiç şüphesiz bu sebeple mobilyaların renk ve model uyumu oldukça önem arz etmektedir. Mobilya tek alındığında ev dekorasyonuna uygunluğu söz konusuyken, grup veya düğün eşyası şeklinde toplu alımlarda da genel uyum söz konusu olacaktır. Bu düzeyde koltuk kumaş veya deri renginin seçimi dekorasyonunuzdaki uyumluluk için oldukça önemli olmaktadır.

Koltuk alırken kararı en çok etkileyen şeylerden birisi renklerdir. Renk seçimi koltuk modelini ön plana çıkarabilirken aynı koltuk modelini daha az aşikar da yapabilmektedir. Şimdi hangi koltuk modellerine hangi renk kombinasyonlarını seçmeliyiz bunları sizlerle paylaşacağız.

koltuk

Koltuk model itibari ile modern konseptte ve küt hatlara sahipse tamamı aynı renk döşenebilir ve hareketlilik kırletlere desenli kumaş kaplayarak verilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken koltuk modelinde dikişler ve kapitoneler kullanılıyor olmasıdır. Koltuk rengi tamamı aynı renk olsun istiyorsanız modelin oturma ve kol kısımlarında kapitoneli olması tercihimizdir. Neden diye soracak olursanız düz renk potluğu kolay gösterir. Bu sorun şöyle oluşur ki kumaş ilk dokuma hali ile kullanıldıktan sonraki hali bir olmaz çünkü kullanıldıkça zamanla genleşir, genişler bu da koltuğa oturup kalkınca oturma kısmı üzerinde buruşma olur, bu da can sıkar. Desenli kumaş bu potluğu düz kumaş kadar vurmaz. Bu sıkıntı kadife ve soft kumaşlar oluşurken doğru döşenmediği takdirde şölin kumaşlarda da potluk problemiyle karşılaşabilirsiniz.

Kumaş-Deri kombinasyonu düşünüldüğü vakit deri ve kumaş renkleri kesinlikle zıt renklerde olmalıdır. Aynı ve yakın renkler seçildiğinde ürün kendini gösteremez.

Zıt kombinasyon klasik çizgiler için geçerli değil çünkü klasikliğin ihtişamı sadelikte zarafetin buluşmasıdır ki iki renk kullanıldığında bu ihtişamda sarsılma olacaktır. Ya tamamı deri ya da tamamı kumaş tercih edilirken hareketlilik ahşap ve lake kısımlarda olmalıdır. Görselde klasik koltukta gördüğünüz gibi tamamı aynı renk kullanılmış bir avangard model oldukça zarif duruyor.

koltuk

Titiz bir ev hanımıysanız ve koltukların kirlenmesinden endişe duyuyorsanız yeni teknolojiyle üretilen soft kumaşlar tam size göre. Özellikle kahve tonları kir derdine son verecek nitelikte, silinebilir olma özelliği de cabası.

Köşe koltuk modellerinde kumaş seçimi dekorasyonunuzun niteliğine göre değişim gösterebilir ama bu senenin modası çiçek desenli kumaşlar. Ana rengi düz kırem ya da kırmızı belirlediğiniz bir modele kombin olarak kırmızı desenli sırt minderleri ya da kırlentleri kullanıldığında ortaya mükemmel sonuçlar çıkabilir.

Koltuk Modeline göre seçim:

1.     Kanepelerde daha çok günlük kullanıma uygun şölin kumaşlar tercih edilmelidir. Mukavemet gücü yüksek olan bu kumaşlar yıpranma ve renk atma açısından da oldukça avantajlı. Soft kumaşlar da tercih edilir ancak kumaşın mukavemetli olması oldukça önemli.

2.    Oturma gruplarında zarif bir görünüş için modern çizgilerde ise soft tay tüyü kumaş seçilmelidir ancak klasik avangard bir model ya da kadife de tercih edilebilir.

3.    Tamamı panzot koltuk takımını asla tavsiye etmiyoruz çünkü doğru çizgilerde olmadığı sürece büro havası sezinleyebilirsiniz.

Ev Dekorasyonu'na göre seçim:

1.    Siyah Beyaz ağırlıklı bir dekorasyona sahipseniz koltuk kumaşları gri tonlarında tercih edilebilir. Özellikle siyah deri gri soft kumaş kombinasyonu oldukça iyi olacaktır.

2.    Kahve tonlarında dekorasyona yine kahve tonlarında kumaş seçimi ya da açık krem ve sütbeyaz tonları iç açıcı duracaktır.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...