maritbet girişmaritbet
Kırmadan dökmeden banyonuzu yenileyebilirsiniz!

Kırmadan dökmeden banyonuzu yenileyebilirsiniz!

Sırları dökülmüş bir küvet, kırık ve solmuş fayanslarıyla banyonuz artık imdat diyorsa üzülmeyin.

Kırıp dökmeden ve çok ucuza yepyeni bir banyoya kavuşabilirsiniz. 

ESD ÖZEL - Dişinizden tırnağınızdan biriktirip binbir güçlükle bir ev aldınız. Belki aldığınızda belki de birkaç yıl sonra banyonuzun kullanımayacak durumda olabilir. Sırları dökülen küvet ve lavabolar ile fayanslar yüzünden ciddi hijyen sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Peki bunun  çözümü ne?

Kırmadan dökmeden yepyeni bir banyoya kavuşun

işte bu soru yıllardır ev sahiplerinin uykularını kaçırır... Maddi külfeti bir yana banyo yenilemek hiçte kolay bir iş değildir. Küvet ve lavaboların sökülmesi, fayansların kırılması öncelikle size ciddi bir işçilik faturası çıkaracaktır. Sonrasında bunların yenilerinin alınıp yerlerine monte edilmesi var. 5-6 metrekarelik bir banyo yenileme size en ucuz yoldan 3-4 bin liralık bir fatura çıkaracaktır.

banyo foto

Hem yenilensin hem sağlıklı olsun

Ama üzülmeyin... Tamamen yenileme kadar sağlıklı olmasa da banyonuzun ömrünü 4-5 yıl daha uzatacak çözümler var. 

Yüzeyleri çok sert ve parlak olduğu için düne kadar hiçbir uygulama yapılamayan seramikler, teknolojideki gelişmeler sayesinde kolayca boyanabilir hale geldi. Bu iş için özel üretilen boyalarla banyonuzu yepyeni bir görünüme kavuşturabilir ve hijyenle ilgili endişelerinizi tamamen giderebilirsiniz. 

Kısa bir araştırmayla Türkiye'nin her yerinde bu işin ustaları olduğunu gördük. Özellikle büyük otellerin yoğunlaştığı bölgelerde faaliyet gösteren bu ustalar, banyonuzu kırmadan dökmeden yepyeni bir görünüme kavuşturuyor. 

İşletme Fakültesinde okuyan Uğur Er, eğitim masraflarını çıkarabilmek için bu işe soyunan onlarca ustadan sadece biri. www.kuvetboyamasi.com isimli bir internet sitesi kuran Uğur Er'in deyimiyle boyama sayesinde bir banyonun ve içindeki donatıların ömrünü ikiye katlamak mümkün. Üstelik bunu yaparken ne komşularınızı rahatsız ediyorsunuz ne de eviniz bir inşaat alanına dönüşüyor. Yapılacak işin boyutuna göre boyama işlemi bir ya da iki günde tamamlanabiliyor. Üstelik evin diğer bölümlerine hiçbir sıkıntı vermeden işlem tamamlanabiliyor.

Küvet değiştirme fiyatına bütün banyoyu  yenileyin

Ev sahipleri genelde en çabuk yıpranan lavabo ve küvetlerini yenilemekle yetiniyor. Fakat bunun yanında fayansların renklerini değiştirip banyonuzu tamamen farklı bir görünüme kavuşturmanız da mümkün. 

Banyonuzu yepyeni bir görünüme kavuşturan boyama işindeki fiyatlandırmalar ise genelde şöyle:
Gömme küvetler 200 ila 250 lira 
Kare duş tekneleri 150 ila 200 lira
Fayans boyamanın metrekaresi ise ortalama 40 lira.
Bu fiyatlar sizin pazarlık gücünüze göre daha aşağı inebileceği gibi daha yukarı da çıkabilir. Ama piyasa genelindeki fiyat değişimleri yüzde 20'yi geçmiyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırmadan dökmeden banyonuzu yenileyebilirsiniz!
  • 04.03.2015 12:08

Kırmadan dökmeden banyonuzu yenileyebilirsiniz!

Sırları dökülmüş bir küvet, kırık ve solmuş fayanslarıyla banyonuz artık imdat d ...