maritbet girişmaritbet
Karra Mobilya, Katar'da 5 milyon dolarlık satış yaptı!

Karra Mobilya, Katar'da 5 milyon dolarlık satış yaptı!

Türkiye’nin sayılı firmaları arasında yer alan Karra Mobilya, Expo Turkey by Qatar fuarından 5 milyon dolarlık anlaşma gerçekleştirdi.

Karra, Katarlı bir inşaat firmasıyla 6 bin 500 konutluk projenin 1. Etap sabit mobilyaları için anlaşma sağladı. Karra Mobilya yönetim kurulu başkanı Abdulkadir Gültekin, “Katar fuarında büyük ilgiyle karşılandık. Birçok temaslarımız oldu. 1 yıl içerisinde Katar'a 20 milyon dolarlık ihracat yapmayı planlıyoruz” dedi.  

19-21 Nisan tarihlerinde düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarına sabit mobilya sektöründen katılan tek firma olan Karra Mobilya, mutfaktan banyoya, kapıdan kapak çeşitlerine kadar birçok ürünü Katarlıların beğenisine sundu. Karra Mobilya'nın Katar'da bir de showroomu bulunuyor. 

5 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA, 20 MİLYON DOLARLIK HEDEF

Katar'daki ilk iş sözleşmesini imzaladıklarını açıklayan Karra Mobilya yönetim kurulu başkanı Abdulkadir Gültekin, “Fuar çok verimli geçti. Çok güzel temaslar kurduk. Katar'daki ilk iş anlaşmamızı sağladık. Katarlı bir inşaat şirketi ile 6 bin 500 konutluk bir projenin birinci etap sabit mobilyaları konusunda karşılıklı mutabakata vardık. Bu projede 5 milyon dolarlık mobilya satışı gerçekleştireceğiz. Diğer firmalarla görüşmelerimiz olumlu bir çizgide devam ediyor. Hedefimiz 1 yıl içerisinde Katar'a 20 milyon dolarlık ihracat yapmak. Bazı körfez ülkeleriyle bayilik görüşmelerimiz sürüyor. Tüm körfez ve Ortadoğu ülkelerine mobilya ihracatı yapmayı planlıyoruz. Sadece iç pazarda değil dış pazarda da kendi sektöründe lider bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

İZMİR ULUSLARARASI FUARLARA DAHA ÇOK KATILMALI

Fuarda ağırlıklı olarak İstanbul firmalarının yer aldığına, sadece birkaç İzmirli firmanın bulunduğuna dikkat çeken Gültekin, “İzmirli inşaat firmaları uluslararası fuar organizasyonlarına daha çok katılım sağlamalı. İzmir Türkiye'nin 3. büyük şehri olmasına rağmen yabancıya konut satışında Bursa, Yalova, Sakarya, Ordu, Aydın gibi şehirlerin gerisinde kalıyor. İzmir'de nitelikli konutlar var. İzmirli firmalar uluslararası fuarlara katılıp kendi projelerini tanıttığında yabancıya daha çok konut satacağına inanıyorum. Bu durum da İzmir ekonomisi için büyük bir avantaj olur. Katar'lıların Türkiye'ye yatırım yapma gibi düşünceleri var. İzmir de bu yatırımlardan pay almalı” ifadelerini kullandı.

KATAR DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR PAZAR

2022 FİFA dünya Kupasının Katar'da olmasından dolayı ciddi bir alt ve üst yapı çalışması yürütüldüğünü belirten Karra Mobilya genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi Özgür Keçeci, “Katar Emirliği 2022 FİFA dünya kupası hazırlıkları için ciddi bir bütçe ayırmış durumda. Hatta Dünya kupasından önce hayata geçirilecek bir yapay ‘ada şehir' projesi var. Bu yapay adada çok ciddi inşaat ve mobilya talebi oluşturacak. Türkiye'deki inşaat firmaları bu fırsatı kaçırmamalı. Yapay ‘ada şehir' projesinde yer alacağız” dedi. Keçeci Suudi Arabistan bayiliği için görüşmelerin devam ettiğini yaklaşık 3 ay sonra Suudi Arabistan bayisini açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk şirketleri Katar'da damgasını vurdu
  • 18.01.2018 10:24

Türk şirketleri Katar'da damgasını vurdu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2. Expo Turkey by Qatar ile Türk şirke ...

Durbakayım: 'Katar’dan ciddi bir yatırım bekliyoruz'
  • 17.01.2018 17:07

Durbakayım: 'Katar’dan ciddi bir yatırım bekliyoruz'

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım Katar’da canlı yayı ...

Karra Mobilya, Katar'da 5 milyon dolarlık satış yaptı!
  • 28.04.2017 10:52

Karra Mobilya, Katar'da 5 milyon dolarlık satış yaptı!

Türkiye’nin sayılı firmaları arasında yer alan Karra Mobilya, Expo Turkey by Qa ...