maritbet girişmaritbet
İMİB, MIPIM için 'Sanal Gerçeklik' tabanlı bir eser üretti

İMİB, MIPIM için 'Sanal Gerçeklik' tabanlı bir eser üretti

2017’yi "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" olarak belirleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılıyor.

Yıl boyu çeşitli projeler planlayan İMİB, bunlardan birini dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM'e katılarak gerçekleştiriyor.

Birlik olarak MIPIM'e katılmalarının önemine dikkat çeken İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul platformu; farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcisini bir araya getiriyor. Fuarda Turkish Stones markasını ve 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacağız. Fakat bu kez alışılagelmişten farklı olarak, sanat ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla kendimizi anlatacağız. Çağla Cabaoğlu ve Ozan Türkkan doğal taşa çağdaş bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarladılar. Bu çalışmanın çok ilgi çekeceğine ve amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Ar-Ge konusunda hassas davrandıklarını ve yenilikçi düşünerek doğal taşı katma değeri yüksek bir ürün haline getirdiklerini söyleyen Kahyaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birlik olarak var olduğumuz pazarlarda daha da güçlenmek ve yeni pazarlar bulmak önceliğimiz. Bu yıl hedefimiz 2,2 milyar doların üstünde ihracat yapmak. Ana hedefimiz ise, 5 yıl sonra 6 milyar dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirmektir”.

Doğadan sanata Türk doğal taşının büyüsü

Eserle dünyaya Türkiye'nin yüzünü sanatla göstermek istediklerini söyleyen projenin Artistik Direktörü Çağla Cabaoğlu, sanatçı Ozan Türkkan'ın bu topraklardaki kültürel katmanları, yaşanmışlıkları ve entelektüel birikimi yansıtmak amacıyla Anadolu Selçuklulara özgü altıgen bir oturma alanı tasarladığını belirtti.

“Değişik mermerlerin kullanıldığı standı ziyaret edenlerin doğal taşa dokunmalarını ve onun derinliğini hissetmelerini istiyoruz” diyen Cabaoğlu, ayrıca ziyaretçilerin 3 boyutlu olarak izleyebilecekleri bir video da hazırlandığını vurguladı.

Doğal taşın yeryüzüne çıkış öyküsü gerçek çekimlerle fuarda izleyenlere gösterilecek

Deneysel medya ve dijital sanatlar alanında özellikle bilgisayarla oluşturulmuş görüntülere ve sanal gerçekliğe yoğunlaşan sanatçı Ozan Türkkan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği için MIPIM fuarına özel VR (Sanal Gerçeklik) tabanlı bir eser üretti.

VR'ın en önemli noktalarından olan "tele-transportasyon" ile ziyaretçiler Türkiye'nin en değerli zenginliklerinden mermer ocaklarına götürülüyor. Yerden 200 metre yükseklikten mermer ocaklarının içerisine bakarak doğal taşlara ve işlenmelerine tanıklık ediyorlar. Ziyaretçiler, özel VR gözlüklerini taktıkları anda, stantta fiziki olarak gördükleri, dokunup inceleyebildikleri mermerin doğuşuna şahit oluyorlar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İMİB, Türk mermerini dünya arenasına taşıyacak!
  • 25.03.2018 10:40

İMİB, Türk mermerini dünya arenasına taşıyacak!

İMİB Başkan ADayı Mustafa Selçuk Çevik, Türk mermeriyle ilgili lobi kurulması ge ...

"Beyaz Saray'da, Vatikan'da, Lahey'de Türk mermeri"
  • 27.02.2018 16:49

"Beyaz Saray'da, Vatikan'da, Lahey'de Türk mermeri"

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Dinçer, Beyaz Saray, Vatikan ve Lah ...

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Euro ile TL'yi eşitledi
  • 08.05.2017 13:35

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Euro ile TL'yi eşitledi

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, ağustosta yap ...

İMİB, 8 Mayıs'ta basınla bir araya geliyor
  • 05.05.2017 11:21

İMİB, 8 Mayıs'ta basınla bir araya geliyor

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 8 Mayıs Pazartesi günü basınla bir ...

Türk doğal taş sektörü, Amerika'da şov yaptı
  • 13.04.2017 08:42

Türk doğal taş sektörü, Amerika'da şov yaptı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Orlando’da düzenlenen Coverings Fuarı’na 3 ...

İhracatçılar Birliği, Coverings Fuarı'na katılacak
  • 26.03.2017 16:10

İhracatçılar Birliği, Coverings Fuarı'na katılacak

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) 16. kez milli katılım organize e ...