maritbet girişmaritbet
Homend'le küçük ev aletlerinde tasarruf devri

Homend'le küçük ev aletlerinde tasarruf devri

Homend’le küçük ev aletlerinde tasarruf devri başladı. A sınıfı enerji tüketimi, beyaz eşyalardan sonra küçük ev aletlerine de geldi.

Haftada 4 saat çalışan bir ütü, günde yaklaşık 24 saat çalışan buzdolabı kadar elektrik harcıyor. 4 kişilik bir ailenin yıllık elektrik faturasının yüzde 31'i küçük ev aletlerinden kaynaklanıyor. Elektrikli ev aletlerinin cari açığın artmasında etkili olduğu gerçeğinden yola çıkan Homend, sektörde bir ilke imza atarak A sınıfı enerji harikası yeni ürünlerini tanıttı.

2010 yılında “Serving Life” sloganıyla yola çıkan elektrikli ev aletleri üreticisi Homend, Küçük Ev Aletlerinde A sınıfı enerji ürünleriyle bir ilke imza attı.

Homend'in akıllı ve tasarruflu ürün serisinde Deepsilence 1209 ve Greenpiece 1208 elektrikli süpürge, Adventouch 1108 ve 1109 ütü, Grilliant 1401 ızgara, Magicook 2501 elektronik aşcı, S3 Foodprocessor2801 mutfak robotu, S3 Tableblender 4901 masa blender'ı, Royaltea1701 konuşan çay makinesi yer alıyor. Yıllık elektrik faturasının % 31'i küçük ev aletlerinden kaynaklanıyor.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, “Son 30 yıl içinde kişi başı tüketilen elektrik miktarı 4 kattan daha fazla arttı, artan elektrik ihtiyacını karşılamak için yapılan petrol ve doğal gaz ithalatları da cari açığın büyümesinde etkili oldu. Haftada 4 saat çalışan bir ütü,  günde 24 saat çalışan buzdolabı kadar enerji harcıyor. 4 kişilik bir ailenin yıllık elektrik faturasının % 31'i küçük ev aletlerinden kaynaklanıyor. Türkiye'nin toplam ithalatının % 21'ini, ham petrol, doğal gaz gibi elektrik üretiminde yoğun olarak kullanılan doğal kaynaklar oluşturuyor. Yani cari açığı artıran önemli faktörlerden biri elektrik kullanımının son dönemdeki artışı” dedi.

A sınıfı enerji tüketiminin sadece beyaz eşyalara özgü bir nitelik olmadığını, artık tüm elektrikli ev aletlerinde bu özelliğin aranması gerektiğini ifade eden Hakan Koçer, her ürün grubunda tasarruflu ve akıllı ürünlerle yer almayı hedeflediklerini açıkladı.

Koçer “Homend olarak enerji tasarrufunun hem bireysel hem de ulusal bazda ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Tüm Ar-Ge çalışmalarımızda, yenilikçi fikirlerin yanı sıra tasarruflu ve akıllı ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz. Türkiye'nin hem cari açığının hem de dışa bağımlılığının azaltılması, öte yandan tüketimin çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin minimuma indirilmesi konusunda katkımız olursa ne mutlu bize” dedi. Koçer ayrıca, A enerji sınıfı Homend ürünlerinin sektöre örnek olmasını arzu ettiğini, tüm küçük ev aletleri üreticilerinin ürün yol haritalarında A enerji sınıfı ürünlere öncelik vermelerini temenni ettiğini de belirtti.

Elektrikli küçük ev aletlerinde bir ilk...

Homend Ürün Geliştirme Direktörü Mehtap Yıldız da, enerji verimliliğini önceliklendiren Homend'in tasarruflu ve akıllı ürün ailesinin tanıtımını yaptı. Beyaz eşya sektöründe enerji tasarrufu sürecinde çok yol alındığını hatırlatan Yıldız, küçük ev aletleri sektöründe ise bugüne kadar tasarrufa yönelik çok fazla çalışmanın yapılmadığına dikkat çekti. Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Taşınabilir ev içi ısıtıcı giderlerinin de eklenmesiyle birlikte yıllık ev içi elektrik harcamaları katlanarak artıyor. Enerji verimsiz küçük ev aletlerinin ülke ekonomisine zararı yılda 1 milyar TL olarak hesaplanıyor. A sınıfı küçük ev aletleriyle, bir ev yılda 144 TL tasarruf edebilir. Bu aynı zamanda tüm Türkiye'de 700.000 ağaç dikmekle eş değerdir.”   51 çeşit ürünüyle, 525 satış noktasında bulunan Homend'in gelecek hedefleri arasında Türkiye'deki üretiminin ağırlığını artırmak da bulunuyor. Homend 2012 yılında mevcut ürünlerinin yanısıra ısıtma ve soğutma ürünlerini de içeren 71 çeşit ürün hedefliyor. Not: Basın toplantısında yapılan sunuma, yönetici ve ürün görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.homend.com/

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Prof. Dr. Özbalta: "Güneş, rüzgar ve jeotermal enerji inanılmaz bir potansiyel barındırmakta"
  • 18.10.2022 14:51

Prof. Dr. Özbalta: "Güneş, rüzgar ve jeotermal enerji inanılmaz bir potansiyel barındırmakta"

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta ...

Homend ile okul zamanı kahvaltılar daha keyifli olacak!
  • 17.09.2022 13:33

Homend ile okul zamanı kahvaltılar daha keyifli olacak!

Kullanıcılarının yaşam kalitesini yükselten Homend ile okul sabahlarında çocukla ...

Homend Grilliant ile mangal tadında ızgaralar!
  • 13.08.2022 11:15

Homend Grilliant ile mangal tadında ızgaralar!

Homend, yaz aylarının vazgeçilmez mangal keyfine farklı bir alternatif sunuyor. ...

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak
  • 13.07.2022 09:04

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Zonguldak ile Filyos arasında yapımı süren tünellerle zaman ve akaryakıttan yıld ...

Homend küçük ev aletleri kampanyalı fiyatlarla satışta!
  • 29.09.2021 15:57

Homend küçük ev aletleri kampanyalı fiyatlarla satışta!

Ürünlerinin tasarımı ve fonksiyonelliği ile hayatı kolaylaştıran küçük ev aletle ...

"Sadece bölünmüş yollar her yıl 18 milyar liranın üzerinde ekonomik fayda sağladı"
  • 17.11.2020 15:41

"Sadece bölünmüş yollar her yıl 18 milyar liranın üzerinde ekonomik fayda sağladı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü Yol ...