maritbet girişmaritbet
Güzel kokulu evlere sahip olmak için öneriler!

Güzel kokulu evlere sahip olmak için öneriler!

Eviniz çiçek bahçeleri gibi güzel koksun, ferah bir salon, yatak odası ve mutfak için yapılabilecekler listesini hazırladık.

Evlerde her mevsim bahar olsun, Kötü kokular yaşadığınız ortamı esir almasın. Mis kokulu yaşam tarzına sahip olabilirsiniz.

  1. Kalorifer üzerine koyduğunuz su dolu bir kabın içine birkaç damla güzel kokulu parfüm damlatın. Kalorifer yandığı sürece bu koku mutfağınıza yayılır.
  2. Mutfağınızın güzel kokmasını istiyorsanız, bir parça alüminyum kâğıt üzerine tarçın serptikten sonra, bunu sıcak fırının içine koyun ve fırının kapağını açık bırakın.
  3. Evde istemediğiniz bir koku hissettiğinizde biraz tarçını bir miktar şeker ilave ederken tavada ağzını kapatmadan iyice kavurun ve bırakın evdeki kötü kokular tarihe karışsın.
  4. Buzdolabındaki kötü kokular buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.
  5. Hazırladığınız yer silme suyuna biraz parfüm veya kolonya dökerseniz her bir köşeye o güzel koku yayılacak, evinizin havası değişecektir.
  6. Kolonyayı pamuğa döküp lambaları silerseniz, ısının etkisiyle tüm koku yayılacaktır. Ayrıca lambayı kolonyalı pamuk ile silmek üzerine yapışmış olan tozu alacağından dolayı daha fazla ışık elde edeceksiniz.
  7. Vanilyalı oda spreyleri veya vanilya aromalı mumlar evinizde aşırı huzur havası estirir. Eğer mümkünse dış kapıdan girişte vanilyalı büyük mumlar, özellikle büyük ve yerde duran mumlar çok daha fazla işe yarayacaktır.
  8. Hoşunuza giden bir turunçgili seçip, örneğin portakal kabuğunu masanızın üzerine koyup yanında sade yani hiçbir koku barındırmayan beyaz bir mum yakarsanız, tüm evinizde şenlik havasının estiğini göreceksiniz.
  9. Boş bir sprey şişesi bulmak, içine kaynar su doldurmak ve kaynar suyun içine lavanta yaprakları atmaktır. Elde edeceğiniz bu tamamen doğal oda spreyi ile istediğiniz odaya lavanta rahatlığını taşıyabilirsiniz.
  10. Banyonuzun kötü kokusu için klozet rezervuarına yarım bardak karbonat dökün. Karbonat yüzeyleri aşındırmayan, doğal bir koku önleyicidir ve rezervuarda biriken sudan kaynaklanan kötü kokular varsa onları emerek ortadan kaldıracaktır.
  11. Rezervuardan güzel bir koku yayılmasını istiyorsanız, karbonat yerine yarım bardak limon suyu dökebilirsiniz. Limon suyu da hiçbir şekilde tesisata zarar vermeden, asidik yapısıyla kötü kokuları emecek ve dışarıya güzel bir limon kokusu yayacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güzel kokulu evlere sahip olmak için öneriler!
  • 15.12.2016 10:14

Güzel kokulu evlere sahip olmak için öneriler!

Eviniz çiçek bahçeleri gibi güzel koksun, ferah bir salon, yatak odası ve mutfak ...