maritbet girişmaritbet
Günsan yeni kurumsal kimliğini tanıttı

Günsan yeni kurumsal kimliğini tanıttı

Anahtar ve priz sektörünün öncü firmalarından Günsan, yeni kurumsal kimliğini ve yeni iletişim kampanyasını tanıttı.

Anahtar ve priz sektörünün öncü firmalarından Günsan'ın yeni kurumsal kimliğinin ve yeni iletişim kampanyasının tanıtılması amacıyla Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Nuss, markanın tüketicilerinden ve paydaşlarından aldığı ilhamla yeni bir sayfa açtığını söyledi.

Günsan'ın 14 ay önce Schneider Electric tarafından satın alındığını hatırlatan Nuss, şöyle konuştu:

"Schneider Electric Günsan'ı sağlam temelleri olduğu için satın aldı. Bunun ötesinde ikinci neden ise Günsan'ın olağanüstü kullanılmamış potansiyeli olması. Bizi bugün buraya getiren şey keşfedilmemiş marka farkındalığı. Günsan, tüketici nezdinde samimi, sıcak, insanlara yakın; kısacası aile ruhu olan bir marka. Biz de bu değerler üzerinden tüketicilerimiz ve paydaşlarımız ile çok daha iyi bir ilişki kurmak için çabalıyoruz.

Günsan'ın tercih edilen bir marka olarak ulaştığı başarılar hepimize mutluluk veriyor. Marka yolculuğumuza yeni başarılar ekleyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye çapında 65 bayi ile satış yapıyoruz, 50'den fazla ülkeye de ihracat gerçekleştiriyoruz. Toplamda 50 milyon doların üzerindeki satış hacmimizle sektörün önde gelen firmaları arasında yer alıyoruz. Bundan sonra hayata geçireceğimiz çalışmalarımızla markamızı daha da güçlendireceğiz. Amacımız Türkiye'de konut pazarında elektrik çözümleri sunma noktasında 1 numara olmak. Mevcut güçlü konumumuzu yeni ürünlerimizle pekiştirerek daha da güçlü kılmak istiyoruz."

"Tüm Türk ailelerine anlatacak bir hikayemiz var"

Stephane Nuss, Günsan'ı satın aldıkları günden bu yana ortalamanın üzerinde bir büyüme performansı sergilediklerini vurguladı. Günsan'ın marka kimliğini tamamen yenilediklerine dikkati çeken Nuss, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Günsan markamız için yeni mottomuzu 'Ailem için çalışan' olarak belirledik. Marka mimarimizi de basitleştirdik ve FANTASY, VISAGE, EQONA ve VALTA olmak üzere 4 alt marka kullanmaya başladık. Yeni iletişim kampanyamızın ikinci aşamasında ise çok yoğun bir reklam kampanyası yürüttük. Günsan ürünlerinin ailelerin günlük hayatına nasıl katkı sağlayacağını anlatmak için çalışıyoruz.

İlk kez bizim gibi bir şirket böylesi bir reklam kampanyası gerçekleştiriyor. Tüm Türk ailelerine anlatacak bir hikayemiz var. Aileler için de 'Babalar gibi' mottosunu belirledik. Bu kapsamda iki ünlü Türk isimle çalıştık. Oyuncular Ufuk Özkan ve Barış Kılıç ile reklam filmleri çektik."

Günsan'ın en çok ihracat yaptığı ilk 3 ülke Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Stephane Nuss, pazar büyüklüğünün ve Günsan'ın bu pazarda kaçıncı sırada olduğunun sorulması üzerine, "Şu anda anahtar priz sektöründe iki numarayız" dedi.

Nuss, "Schneider Electric, Günsan'ı satın alarak mı Türkiye'de büyümeyi düşünüyor" sorusunu da şu şekilde yanıtladı:

"Türkiye, özellikle anahtar priz sektöründe Schneider Electric için en önemli stratejik öncelikli ülkelerden birisi. Brezilya, Hindistan ve Rusya gibi birkaç ülke daha var. Schneider halihazırda Brezilya'da Steck adında bir firmayı, Rusya'da Wessen firmasını, Hindistan'da Luminious firmasını ve 14 ay önce de Türkiye'de Günsan'ı satın aldı. Net olan bir şey var ki bugün Schneider Electric'in spesifik bir konumlandırması var. İthal ürün olarak algılanıyor. Yerel marka talebi de var. İşte biz bu yüzden böyle bir satın alma yaptık.

Aynı segmentte birbirimizle rekabet halinde değiliz. Müşterilerimize değer katıyoruz. Bu da bizi farklı kılan bir şey. İşte bu yüzden iki şirketi birbirinden ayrı tutuyoruz. Ama gündelik bazda ise Günsan ve Schneider olarak birbirimizle rekabet halindeyiz."

Günsan'ın en çok ihracat yaptığı ilk 3 ülkenin sorulması üzerine Nuss, bu ülkelerin Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan olduğunu söyledi.

"Toplu konut projelerine ürün tedarik etme konusunda TOKİ, Kiptaş ve Emlak Konut ile görüşüyor musunuz" sorusuna da Nuss, "Tabi ki bu kurumlarla ve tüm gayrimenkul geliştirme şirketleriyle görüşmeler yapıyoruz" şeklinde cevap verdi.

"VALTA alt markamızla endüstri sektörünü hedefliyoruz"

Nuss, Günsan'ın sanayi sektörüne yönelik nasıl bir konum alacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

"4 alt markamız var. Bunlar pazarın farklı segmentlerini hedefliyor. Bizim ana hedefimiz aileler. Ama VALTA alt markamız tamamen endüstriyel sektörü hedefleyen ürünleri kapsıyor. Sigortalar, kondüktörler gibi ürünleri Schneider'den alıyoruz ve üzerine Günsan markasını koyuyoruz. Birkaç ay önce lansmanını gerçekleştirdiğimiz VALTA alt markamızla endüstri sektörünü hedefliyoruz.

Alt markalarımızdan FANTASY, geleneksel tarzdaki dekorasyonlu evlere, onun bir üzerindeki VISAGE da biraz daha modern hanelere, EQONA ise daha modern hatları olan, dekorasyona ve yeni trendlere hitap edebilen bir alt markamız olarak öne çıkıyor."

"Babalar gibi" kampanya

Günsan'ın son kullanıcı odaklı ürünleri, tasarım ve inovasyonu bir araya getirirken, kullanıcıların hayatına değer katmayı ve ailelerin günlük hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Oyuncular Barış Kılıç ve Ufuk Özkan'ın rol aldığı yeni reklam filmlerinde "Babalar gibi" sloganıyla konumlandırılan markanın güçlü, dayanıklı, sağlam yönü vurgulanıyor ve en yeni serisi EQONA Pratik yeni çözümleri ile tanıtılıyor.

Dekor üretim süresinin 15 gün sürdüğü reklam filminin provaları 4 gün önceden başladı. Çekimi için yaklaşık 55 kişilik bir ekibin çalıştığı film, yaklaşık 15 saatte tamamlandı. Çekimde kullanılan ürünler ise Günsan portföyünde bulunan 17 bin ürün arasından seçildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Günsan yeni kurumsal kimliğini tanıttı
  • 12.02.2016 11:46

Günsan yeni kurumsal kimliğini tanıttı

Anahtar ve priz sektörünün öncü firmalarından Günsan, yeni kurumsal kimliğini ve ...