maritbet girişmaritbet
Fazla para harcamadan mutfağınızı yenileyin!

Fazla para harcamadan mutfağınızı yenileyin!

Mutfağınız ve mutfak dolaplarınız eskidi, sandalyeleriniz ise artık zevkinize hitap etmiyor. Ama fazla para da harcamak istemiyorsunuz. Ne yaparsınız?

ESD - Özellikle ev hanımlarının günün çoğunu geçirdiği, lezzetli yemeklerin, bitmek tükenmek bilmeyen sohbetlerin yapıldığı mutfaklar kimilerinin en sevdiği bölümlerdendir. 

Ancak vakit geçirmekten hoşlandığınız bu alanlar zamanla formunu kaybeder ve sizi bu eski görüntüsüyle mutsuz eder. Hem fazla masraf etmeyip hem de yeni ve hayalimizdeki bir mutfağa kavuşmak hepimizin hayali... Peki ya mutfağınızda fazla harcama yapmadan nasıl kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz? 

İşte çok masraf etmeyeceğiniz, mutfakta içinizi ısıtacak dekorasyon önerileri…  

Yemeklerin pişirildiği, misafirler için özel hazırlıkların yapıldığı mutfaklar hijyenik olma gerekliliğinin yanında yemek yerken bizi mutlu da etmeli... Bu nedenle mutfak dekorasyonunda önem vermemiz gereken ilk şey ferah ve düzenli bir mutfak hazırlamaktır. Nitekim dağınık ve uyumsuz bir mutfakta kimse uzun süre kalmayacak ve size yemek sırasında çok da eşlik edemeyecektir. 

Öyleyse işe dolapları düzenlemekle başlayın! Bu dolaplara hem bir düzen getirecek hem de aradığınızı bulmakta zaman kaybı yaşamanızı engelleyecek.  

Dolap içlerini ihtiyacınıza uygun şekilde dizayn ederek mutfak gereçlerini düzenli bir şekilde muhafaza edebilir ve aradığınızı bulmayı kolaylaştırabilirsiniz. 

Raflara güzellik geliyor!

Konu çok masraf etmeden mutfak dekorasyonu ise kırılan dolapları değiştirmek yerine yeni bir tarz oluşturabilirsiniz. Nasıl mı?  

Mutfağınızda kırılan veya bozulan dolapları çıkartıp yerine açık raflar yerleştirebilirsiniz ya da sadece kapaklarını sökerek açık raflara sahip olabilirsiniz. Raflarınıza biraz daha güzellik katma düşüncesindeyseniz de içlerini renkli kağıtlarla kaplayabilir veya boyayabilirsiniz.

O eski halindenden sıkıldığınız sandalyeleriniz deküçük dokunuşlarla bambaşka bir görünüm kazanacak. Onlara mutfağınıza uyumlu renklerde küçük kılıflar giydirerek ortama sıcak bir hava katmaya ne dersiniz?

Mobilyanızı değiştirmeden eski dolaplarınızı boyamayı deneyin. Eski dolaplarınızı canlı tonlara boyayarak mutfağınıza renk katabilirsiniz.

Salonla iç içe olan açık mutfağınız varsa bu bölümde ada ünite kullanarak mutfağın geri planda kalıp salondan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Odanızın sınırlarını belirlemeye yarayan ada ünite aynı zamanda pişirme hazırlıkları yapmak ve yemek yemek için ekstra alan sağlar.

Mutfakların da bir tarzı olsun diyenlere... 

Mutfağınızda pastel tonlarda sevimli sandalyelere yer vererek mekanı farklı bir havaya büründürebilirsiniz. Masanızın üstüne yemeği çağrıştıran yazılar boyayarak veya yapıştırarak ona yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Mutfağınızda abajurlar, küçük tablolar, taşlı avizeler, mumluklar ve çiçekler kullanarak onu soğuk görünümlü bir havadan daha çok insanın içini ısıtan bir havaya kavuşturabilirsiniz.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!
  • 22.02.2022 10:55

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!

Mutfak duvarlarınızda esnek raf ve askı sistemleri kullanarak esneklik kazanın. ...

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 23.10.2021 16:49

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Mutfaklar, günümüzde yemek yenen alanların çok ötesine geçerek, sosyalleşmenin h ...

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!
  • 26.08.2021 10:33

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!

Düğün sezonunun açılması ve pandemi yasaklarının kalkmasıyla yeni evlenenleri, y ...

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!
  • 25.08.2021 15:53

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!

Her sektörün alışveriş kataloglarını belirleyen X, Y ve Z kuşağı, mutfak dekoras ...

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!
  • 09.08.2021 11:21

Z kuşağı mutfak dekorasyonunda görsellik odaklı!

Bodrum Mutfak Mobilya Kurucusu Mustafa Güneri, “Y kuşağı sade ve kullanışlı terc ...

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!
  • 28.09.2020 14:06

Mutfak dekorasyonunda yeni trendler!

Birçok boyutta alana uygulanabilen modüler mutfak tasarımlarından kareler yayınd ...