maritbet girişmaritbet
Farklı gardırop kullanım şekilleri!

Farklı gardırop kullanım şekilleri!

Yatak odalarına farklı bir düzen ve hava katması muhtemel gardırop kullanım şekillerini sizler için derledik.

Gardıroplar, her evde bulunması gereken mobilyaların başında gelir. Yatak odaları ve giyim odalarının vazgeçilmezi gardıroplar, dağılmaya en müsait alanlardan. Giyip dolabın bir kenarına attığınız kıyafetler, sık giydiğiniz kıyafetlerin arkasında kalan yeni giysiler ve daha niceleri dolabınızda dağınık bir görünüme yol açabilir.

Dağınık bir dolapta aradığınız ürünü kolayca bulamazsınız, bu da zaman kaybına neden olur. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek ve daha derli toplu gardıroplar için önerilerimize kulak verin.

1. Gardırobunuzu düzenlemeye başlamadan önce ihtiyaç duyabileceğiniz birçok eşyayı yanınızda bulundurun. Öncelikle giysilerinizi ayırıp koyabileceğiniz geniş bir alana ihtiyacınız olacak. Denediğiniz giysilerin nasıl durduğunu görebilmek için bir boy aynası, verilecek veya saklanacak giysileri ayırmak için farklı boyutlarda kutu ve torbalar olmalı.

2. Her şeyi üst üste koymaktan kaçının. Bunun yerine geniş bir alanda yatay bir şekilde dizerek her şeyi daha net seçebilirsiniz. Yazlık ve kışlık kıyafetleri kendi içinde ayırın.

3. Düzenlemeye geçmeden önce gardırobu tamamen boşaltıp iyice tozunu alın ve kapakları açık bir şekilde havalandırın. Raflara hafif bir çamaşır parfümü sıkabilirsiniz.

4. Uzun zamandır giymediğiniz kıyafetleri, küçük gelenleri ve benzeri durumda olanları belirleyip bir yerde toplayın. Fazlalıklardan kurtulup dolabınızda yer açabilirsiniz. Onarımlık olanları bir kenara ayırın. Yardım kuruşuna veya tanıdıklara verilecekleri belirleyip sahiplerine ulaştırmak için bir torbaya koyun.

5. Kıyafetlerinizin sayısına göre askı ihtiyacınızı belirleyin. Yeterli askınız varsa, sorun yaşamazsınız. Ancak dolabınız küçük diye kıyafetlerinizi üst üste asmaya kalkmayın. Bu durumda alttaki giysinin ne olduğunu ilk anda göremediğiniz için aradığınızı bulmanız zorlaşabilir. Bu sebeple her parçayı tek tek asmanızda yarar var.

Dolabınız küçükse ince askı kullanıp daha fazla yer kazanabilirsiniz. Ancak dolabınız yeterli genişliğe sahipse kapalı askı, tahta askı ve pofidik askılarda kıyafetlerinizi daha düzgün tutabilirsiniz.

6. Dolap yerleşiminde dikkat etmeniz gereken ilk nokta kullanışlılık. Mümkün olduğunca işlevsel bir dolap düzeni oluşturmaya çalışın. Sık kullandığınız kışlık/yazlık giysileri askılara asın. Böylece giysilerinize hem daha kolay ulaşır hem de kırışmalarını önlemiş olursunuz. Kazak/tişört gibi katlanacak giysileri ise çekmece veya raflarda muhafaza edin. Resmi ve abiye kıyafetlerinizi dolabınızın uzun bölümüne asmanızı öneririz.

7. Kıyafetlerinizi iş ve günlük yaşama göre ayırın. Eğer iş ve günlük hayatta benzer şeyleri giyiyorsanız, bu ayrıma gerek yok. Dolabınız tek bölmeliyse, iş ve günlük kıyafetlerinizi farklı raflara koyabilir, askı bölümünde de ufak bir detayla ayrım yapabilirsiniz. Farklı bir askı veya askı bölümüne koyacağınız küçük bir aksesuarı ayrım amaçlı kullanabilirsiniz.

Birden fazla bölmeli dolaplarda ise iş, günlük ve abiye giysilerinizi farklı alanlarda saklayabilirsiniz.
8. Yünlü giysilerinizin arasına naftalin ve güve kovucu koymayı ihmal etmeyin.

9. Uzun elbiseleri torbalayarak asın. Çorap, fular, iç çamaşır gibi küçük parçaları etiketleyerek kutu veya torbalara koyabilirsiniz.

Bu uygulamalara uyarak gardrobunuzu daha kullanışlı ve düzenli hale getirebilir, aradığınız eşyalara daha kolay ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Farklı gardırop kullanım şekilleri!
  • 20.12.2016 13:11

Farklı gardırop kullanım şekilleri!

Yatak odalarına farklı bir düzen ve hava katması muhtemel gardırop kullanım şeki ...