maritbet girişmaritbet
Doğtaş, mobilyada moda rüzgârı estirecek

Doğtaş, mobilyada moda rüzgârı estirecek

Doğtaş tasarıma 6 milyon yatırım yaptı, mobilyalarına Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso imzasını attı

Türkiye mobilya sektöründe ödüllü tasarımları, dinamik ve vizyoner yaklaşımıyla saygın bir marka olan DOĞTAŞ, mobilya tasarımına 6 milyon TL'lik yatırım yaparak yenilikçilik adına sektörde büyük fark yarattı. DOĞTAŞ Mobilya'nın fonksiyon ve estetiği bütünleştiren yeni serisi dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, ünlü moda ve stil danışmanı Ece Sükan ve ünlü İtalyan mimar Federico Delrosso'nun imzasını taşıyor. Son 3 yıldır tanıtım çalışmaları ile birlikte toplamda 20 milyon TL'yi bulan yenilenme çalışmalarının en önemli dönüm noktasını oluşturan proje ile Doğtaş, 2011'de mobilya sektörüne damgasını vuruyor.

Doğtaş Mobilya'nın yeni serisinin tasarımı için 6 milyon TL'lik yatırım yaparak dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, ünlü moda ve stil danışmanı Ece Sükan ve ünlü İtalyan mimar Federico Delrosso ile gerçekleştirdiği projesinin lansmanı; tasarımcılar Atıl Kutoğlu, Ece Sükan, Federico Delrosso, Doğtaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanları, siyaset, moda, cemiyet ve iş dünyasının ünlü isimlerinin yoğun katılımıyla 19 Nisan'da Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi.

İşlevsellikten uzaklaşmadan, daha çok yaratıcılık, daha çok estetik, daha çok konfor ve daha çok yaşam kalitesinin izinde arayışlarını kesintisiz sürdüren Doğtaş, yenilikçi çalışmalarında önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu, ve ünlü moda ve stil danışmanı Ece Sükan ilk kez sadece Doğtaş için mobilya tasarladılar. Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “Doğtaş Mobilya olarak Atıl Kutoğlu, Ece Sükan ve Federico Delrosso'nun yaratıcı çalışmalarıyla oluşturduğumuz bu projemizle yenilikçi tarafımızın en önemli dönüm noktalarından birini yaşıyoruz ve 2011'de mobilya sektörüne damgamızı vuruyoruz” dedi.

Yenilenme çalışmalarına 3 yılda toplam 20 milyon TL yatırım

Bütünsel bir pazarlama stratejisi ile son 5 yılda ürünlerden mağaza konseptlerine kadar her bileşende yenilenen Doğtaş markasının tasarımları, sektörde giderek daha çok dikkat çekiyor. Takip edilen öncü ve değer yaratan bir marka olarak Doğtaş, mobilya modasında bir dünya markası olma yolunda güçlü bir şekilde ilerliyor. Oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına kadar uzanan ürün gruplarıyla hem yurtiçinde hem yurtdışında her geçen yıl hız kesmeden büyümeyi sürdüren Doğtaş Mobilya, yenilenme çalışmaları çerçevesinde son 3 yılda tanıtım çalışmalarıyla birlikte toplamda 20 milyon TL'lik yatırım yaptı. Ödenen paranın karşılığını veren kalite ve tasarımlarıyla dikkat çeken Doğtaş, bugün 100'ü aşkın mağazası ile yurt içinde 132 satış noktası, yurt dışında 65 ülkede 91 mağazası ile mobilya sektöründe Türkiye'nin en prestijli markası olma yolunda sağlam ve güçlü adımlarla ilerliyor.

Sektörün üzerinde büyüdük, mağaza açma hedefimizi aştık

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan yeni tasarım mobilya serisinin tanıtımı için düzenlenen gecede yaptığı konuşmada; Doğtaş olarak 2010 yılında sektöre oranla ortalamanın üzerinde büyümeler sağladıklarını, 2010 yılını iç pazarda yüzde 26, dış pazarda ise yüzde 30'luk büyüme ile kapattıklarını belirterek, “Bu büyüme rakamları ile sektördeki payımızı artırarak, gücümüzü pekiştirdik. Yine 2010 yılında kuruluşumuzun 38. yılında 38 mağaza açma hedefiyle yola çıktık, yılsonunda hedefimizi aşarak 40 mağaza açtık” dedi.

Londra'da ikinci Doğtaş mağazası

Doğtaş'ın 2009 yılında yenilenen konseptinin, bugüne kadar yeni açılan ve değişen exclusive mağazalarla ivme kazandığını ifade eden Doğan, şunları söyledi:

“Yine bu yıl yaptığımız yurt dışı ataklarımız ve peş peşe açtığımız Exclusive mağazalarımız ile yurt dışındaki tüketicilerimizle buluşarak, sektörde dikkat çektik. Geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın önemli merkezlerinden biri olan Londra'da Exclusive konsept mağazamızı açtık. Gelecek aylarda Londra'da açacağımız ikinci mağazamızın yanı sıra, bu projemizde değerli tasarımcıların tasarladığı mobilyaların Londra ve diğer yurtdışı mağazalarımızda da yer alacak olması bize ayrı bir mutluluk ve gurur veriyor.”

 

Tasarım ve ürün geliştirmeye ciddi yatırımlar yapan Doğtaş. hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında daha güçlü bir şekilde yer alabilmek için fonksiyon ve estetiği bütünleştiren tasarım yatırımlarına devam edecek.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz