maritbet girişmaritbet
Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!

Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!

Çocuklarımızın evde ya da odalarında verimli zamanlar geçirmeleri ve gelişim göstermeleri için onlara özel oyun alanları oluşturabiliriz.

Ömür boyu onların mutluluğu için çabalayan bizler öncelikle işe onları yani çocuklarımızı anlayarak başlayabiliriz. Özellikle 4-8 yaş aralığındaki çocuklar için hem kişisel becerilerini geliştirmek hem de zihinsel becerilerini geliştirmek için oldukça uyun bir yaştır ve zihinleri her şeyi öğrenmeye açıktır. Paylaşma, aitlik hissi bu yaştaki çocuklarda gelişir ve oldukça motive edicidir. 

Çocuk odası dekorasyonu yaparken odayı gereksiz ve kullanmayacağı mobilyalarla doldurmak yerine çocuğunuzun yaşına en uygun olan oyuncak ve gerekli malzemelerin bulunduğu, kullanımı kolay olan rahatlıkla ulaşabileceği ve tek başına da oyun kurabileceği alanlar onun için daha faydalı olacaktır. Bu oyun köşeleri aynı zamanda evinizin her bölümünün oyuncaklarla dolmasına ve her köşeden oyuncak çıkmasına engel olurken aynı zamanda kendisine ait özgür alanda çocuğun istediğini yapma olanağı bulduğu yer olacaktır.

çocuk oyun alanları

Oyunları ve oyuncakları seçme özgürlüğü olmasının yanı sıra odasını toplama sorumluluğunu da alması işinizi hem kolaylaştıracak hem de onun sorumluluk davranışını geliştirecektir.

Hayal gücünüzü bir çocuğun ki kadar geniş tutun ve ebeveynler olarak çocuğunuza oda dekorasyonu yaparken, dekore edebileceğiniz en güzel oyun köşelerini hazırlayın. Düş gücünüzü genişletmek ve hayal dünyanıza yeni fikirler sunmak için birkaç oyun köşesi fikri biz sunalım.

Erkek çocuk sahibi iseniz ve top oymayı seven bir erkek çocuğunuz varsa baba ebeveyn olarak özellikle yatak kısmını ranza şeklinde olacak ve alt kısmı kale şeklinde dizayn ettirebilir ve yer döşemesini yeşil yaparak mini bir oyun köşesi hazırlaya bilirsiniz.

Malum günümüz çocukları pek doğadaki canlıları bilemez çünkü şehir hayatı insanları olabildiğince dar kalıplara sığdırmakta ve kısıtlamakta. Buradan yola çıkarak çocuk odasının bir köşesine çocuklar için özel üretilmiş çadırlar ve oyuncak hayvanlardan faydalanarak hem hayvanları tanıması hem sevmesi için güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Bu sayede kamp hayatını da dolaylı yoldan öğrenmiş olur.

Artık her yapı markette kolaylıkla bulabileceğiniz duvar yapışkanları sayesinde çocuğunuzun odasına hareket katabilir ve evcilik köşesi yapabilirsiniz. Bu köşede çocuğunuz aile içinde kimin nasıl davrandığını sorumluluklarının neler olduğunu paylaşımları kolaylıkla öğrenebilir.

Çocuklar için özel oyun alanları

Evcilik oynamayı hemen hemen her kış çocuğu sever ve vazgeçilmez oyunları arasındadır. Hatta kız ve erkek çocuklar bir araya geldiklerinde erkekleri de evcilik oyununa dahil ederler. Buradan yola çıkarak ev şeklinde dizayn edilmiş ahşaptan hem içerisinde çocukların uyuması için alan olan hem de evcilik oynaması için alan olan bir oyun köşesi yaptırabilirsiniz.

Okula giden ve okuma çağındaki çocuklar içinde yine kitap okurken keyif alabilecekleri alanlar oluşturabilirsiniz hem daha uzun süre kitap okumalarını sağlar hem de kitap okurken keyif almalarını sağlarsınız.

Fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla ve oyun köşesi yaratmak için tasarlanmış bir oda da seçenekler arasında olabilir. Özellikle fiziksel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamak amacıyla tasarlanmış aktivitelere uygun ürünler bu köşede rahatlıkla tercih edilebilir. Tek başına bu aktiviteleri yapabileceği gibi arkadaşları ile de eğlenceye dönüştürerek oynaması mümkün.

Çocuk odanız oldukça büyükse yine çocuğunuzun yaş aralığına ve zevkine uygun farklı fikirlerde ve modellerde oyun parkı oluşturarak çocuk odasında oyun köşesi dekore edebilirsiniz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!
  • 07.11.2016 14:47

Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!

Çocuklarımızın evde ya da odalarında verimli zamanlar geçirmeleri ve gelişim gös ...

AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek
  • 26.02.2016 13:56

AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

AVM'lerdeki ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük perakende işlet ...

Çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!
  • 27.10.2015 08:21

Çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliğ ...