maritbet girişmaritbet
Çanta askılı seramik lavabo birincilik getirdi!

Çanta askılı seramik lavabo birincilik getirdi!

ÇCSİB tarafından düzenlenen Seramik Tasarım Yarışması’nda, Mehmet Behzat Birtane, Aslı Erkun birinciliğe layık görüldü.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin (ÇCSİB)  düzenlediği Seramik Tasarım Yarışması'nda, sağlık gereçleri kategorisinde Mehmet Behzat Birtane, seramik kaplama malzemelerinde Aslı Erkun birinciliğe layık görüldü.  

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, dünyanın beşinci büyük ihracatçısı olan Türk seramik sektörünün sadece ekonomiye değil ülke imajına da katkı sağladığını söyledi.

ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan,  yarışmanın gelecek yıl uluslararası kimlik kazanacağını belirterek, “Amacımız, genç tasarımcılarımızın sektörün 2023 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hedefine farklı fikirleri ile katkı sağlaması” dedi. 

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Seramik Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Dün akşam düzenlenen ödül töreninde, seramik sağlık gereçleri kategorisinde “Hook” adlı tasarımıyla Mehmet Behzat Birtane, seramik kaplama malzemeleri kategorisinde ise “Strop” adlı çalışmasıyla Aslı Erkun birinciliğe layık görüldü. 

Türkiye seramik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artıracak genç tasarımcıları keşfetmek amacıyla düzenlenen yarışmada, 12 ödül ve 150 bin TL para ödülü dağıtıldı. Yarışmaya yapılan 296 başvurunun arasından dereceye giren profesyonel tasarımlar için Türkçe ve İngilizce olarak digital sergi de yapılacak.Törende konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, “Ülkemizin ihracatçı 26 sektörünün 20'si tasarım yarışması düzenliyor. Bu yarışmalar, Türkiye'nin tasarımcı bir ülke olduğu ve ihracatını dünya standartlarında gerçekleştirdiği imajını da ortaya koyuyor” şeklinde konuştu. 

Çantalar için askılık yaptı

Yarışmanın sağlık gereçleri kategorisinin birincisi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencisi Mehmet Behzat Birtane'nin “Hook” tasarımı, yalın formu, fonksiyonel ve yenilikçi olması nedeniyle birinciliğe layık görüldü. Tasarımda dışarıdan görünmeyen sifon sistemi ve kullanıcı çantalarını asma noktaları yenilikçi özellikler olarak öne çıkıyor. Lavabonun ön kısmına eğim uygulanarak oluşturulan askılık, aynı zamanda kullanıcının çantaya temas etmeden lavaboyu rahat kullanmasına olanak tanıyor.

Seramik kaplama malzemelerinde birinci olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencisi Aslı Erkun'un “Strop” isimli tasarımı ise; geleneksel bir karo formatı olan altıgenin üretilebilir bir şekilde modernize edilmesi nedeniyle seçildi. Yarışmada seramik sağlık gereçlerinde dereceye giren diğer isimler; Arif Onur Yürek, Erhan Sevinç, Ahmet Osman Peker, seramik kaplama malzemelerinde ise Süleyman Enes Karabulut, Elif Şen ve Kürşat Kurt oldu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanta askılı seramik lavabo birincilik getirdi!
  • 13.05.2015 15:30

Çanta askılı seramik lavabo birincilik getirdi!

ÇCSİB tarafından düzenlenen Seramik Tasarım Yarışması’nda, Mehmet Behzat Birtane ...

Seramik Tasarım Yarışması'nın başvuruları devam ediyor
  • 24.12.2013 12:12

Seramik Tasarım Yarışması'nın başvuruları devam ediyor

Türkiye'nin uluslararası rekabet gücü yüksek sektörleri arasındaki seramikte, ge ...