maritbet girişmaritbet
 Banyonuzu salon gibi döşeyin

Banyonuzu salon gibi döşeyin

Banyo dekorasyon fikirleri arıyorsanız, önceliğiniz mutlaka konfor olmalı. Artık banyolar yaşam alanı olarak kurgulanarak dekorasyonu sağlanabiliyor.

Salon gibi banyo önerisi ile konforunuzu artırabilirsiniz. Banyolar, sadece banyo yapmaktan çok öte mekanlar haline geldi. Dekorasyon fikirleri ile banyolar, yorgun bir günün ardından adeta dinlenme mabetleri oldu. Bir duş teknesi, klozet ve bir lavabodan çok daha fazlası ile banyolarınızı kişisel bakım ve dinlenme odaları haline getirebilirsiniz.

Banyolara salon havası

Banyo dekorasyon fikirleri için salon tasarım yaklaşımlarını incelemek mümkün. Kişisel bakım ve dinlenme alanları olan banyonuzu dekore ederken, konforunuzu ön plana çıkartmaya, pratikliğinizi artırmaya ve kendinizi iyi hissettirecek mekanlar kurgulamaya özen göstermelisiniz.

Banyo duvarları terapinin başlangıcıdır. Kapısını açtığınızda banyonuzun davetkar olmasının önemli parçası duvarlardır. Klasik seramiklerden sıkıldıysanız, duvar kağıtları ya da boya fikirleri ile banyonuzun duvarlarında farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz önemli kural, duvar kâğıdı ya da boyanızın suya ve neme dayanıklı olmasıdır. Günümüzde banyo karoları konusunda pek çok alternatif bulunuyor. Örneğin duvarları ayrı ayrı değerlendirmeniz de mümkün. Sadece bir duvarı duvar kağıdıyla kaplayabilir, diğer duvarları da karolarla döşeyebilirsiniz. Ayrıca duvarlarınıza tablolar, posterler asarak bir salon izlenimi bırakabilirsiniz. Farklı çerçeveleri dilediğiniz fotoğrafları yerleştirerek banyo duvarınızı kişiselleştirmeniz mümkün. Böylelikle daha sakin duvarlarınıza hareket katmış olursunuz.

Konforunuzu artırın

Bu fikri güçlendirecek konulardan biri de mobilyalardır. Sıcak bir yaşam alanı sağlamak için banyonuza dolap ya da bir konsol yerleştirebilirsiniz. Böylelikle depolama alanı için fazlasıyla yer de edinmiş olursunuz. Dolap ya da konsol için yeterli alanınız yoksa raflardan yardım alabilirsiniz. Raflara yerleştireceğiniz aksesuarlarla banyo dekorasyonunuz harika olacaktır. Açık raflarla bir büfe izlenimi de bırakabilirsiniz.

Yatıştırıcı, rahatlatıcı özelliğini artırmak için banyonuzda oturma alanlarına yer verebilirsiniz. Yeterli yeriniz varsa küçük ölçekli bir berjer ya da rahat bir puf hem konforunuzu artıracaktır hem de kişisel bakımınızı daha rahat yapmanızı sağlayacaktır. Dikkat edilmesi gereken, banyonuzda kullanacağınız mobilya ve kumaşların suya ve neme karşı güçlü olmasına özen göstermek. Ayrıca banyonuzun zeminine sereceğiniz büyük parça kilimler de banyolara salon konsepti fikrini güçlendirecektir.

Banyoda eğlenceyi unutmayın

Banyoda uzun vakitler harcamayı sevenler için eğlenceyi de unutmamak gerek. Banyonuzda bir televizyon ya da müzik dinleyebileceğiniz elektronik eşyalara yer verebilirsiniz. Kitap aşıkları için de banyodaki keyfi artırmak mümkün. Banyonuzda bir sepetin içine ya da raflara yerleştireceğiniz kitaplar hem dekorasyon fikirleri açısından hem de keyfiniz için iyi bir fikir.

Aydınlık ve ferah bir banyo

Bir diğer önemli unsur aydınlatma. Banyonuzda olan klasik karpuz apliklerinden kurtulun. Gösterişli, şık avizeler, modern sarkıt lambalar neden banyonuzda yer almasın. Sarkıt lambaların yanı sıra duvar apliklerini ya da şerit LED'ler kullanarak keyfiniz için ışık oyunları yapabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evinizi renklendirecek banyo tasarımları
  • 23.11.2016 14:18

Evinizi renklendirecek banyo tasarımları

Klasik banyo tasarımlarından sıkılanlar için birbirinden canlı renklerle dekore ...

Kale Banyo ile değişime evinizin banyosundan başlayın
  • 24.05.2021 11:51

Kale Banyo ile değişime evinizin banyosundan başlayın

Kale Banyo; tarzınızı yansıtan, estetik ve kullanışlı banyo mobilyalarını ücrets ...

Ege ve Akdeniz banyosunu, Marmara balkonunu yeniliyor
  • 23.05.2021 08:00

Ege ve Akdeniz banyosunu, Marmara balkonunu yeniliyor

Nalburdayim.com’un verilerine göre, turizm sezonuna hazırlanan Ege ve Akdeniz’de ...

Creavit, banyolarda alışılagelmiş renklerin dışına çıkarıyor
  • 24.07.2017 16:15

Creavit, banyolarda alışılagelmiş renklerin dışına çıkarıyor

Creavit, tasarım bakış açısını bu sefer de rengarenk lavabo ve klozetler ile tük ...