maritbet girişmaritbet
Artella Kapı Tasarlıyorum yarışmasının kazananları belli oldu

Artella Kapı Tasarlıyorum yarışmasının kazananları belli oldu

Artella Ahşap Kapı Sistemleri, yeni bir projeye imza attı ve Türkiye'nin birçok üniversitesinden gelen öğrenciler ile ‘Kapı Tasarlıyorum’ dedi.

Markalı büyük konut projelerinin vazgeçilmez markası, Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm pazarının yüzde 60'ına sahip Artella Ahşap Kapı Sistemleri, kapı sektöründeki tasarım açığını kapatmak için kolları sıvadı. Türkiye'de ilk kez üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilerin için “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasını düzenledi.

1 Şubat'ta duyurusu yapılan yarışmanın sonuçları ise 30 Mart Perşembe günü saat 13.00'de İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü 109 Nolu, Prof. Nezih Eldem Toplantı Salonu'nda görkemli bir ödül töreniyle açıklandı. Türkiye'nin çeşitli illerindeki 82 üniversiteden yaklaşık bin başvurunun geldiği, “Klasik” ve “Modern” olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmanın jüri koltuğunda ise Alpar Mimarlık Kurucusu Mimar Tahsin Alpar, Gönye Mimarlık Kurucu Ortağı İç Mimar Gönül Ardal, AE Mimarlık Kurucusu Mimar Ahmet Erkurtoğlu, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Doç. Dr. Gülname Turan, Artella Genel Müdürü İç Mimar Ahmet Yalçın ve Habertürk Yazarı, Üsküdar Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mimar Esin Tümer oturdu. Başvuruların www.kapitasarliyorum.com.tr internet sitesi üzerinden yapıldığı yarışma, iç mekan kapılarının tasarımsal önemine vurgu yapmak, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, kapı ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek amacıyla düzenlendi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, sektörün en büyük sorununun markalaşmak olduğuna ve ihracat başarısı için tasarımın önemine dikkat çekerken, “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasının gelenekselleşeceğinin müjdesini de verdi.

Jüri üyeleri adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Mimar Esin Tümer ise “Kapı, bir duruşu ve aynı anda bir geçişi ifade ediyor. Bağlıyor, koparıyor. Hangi kapının önünde durduğunuz, hangi eşikte beklediğiniz kim olduğunuzu belirliyor. İki farklı programda toplam 13 ödül ile sonlanan kapı tasarımı yolculuğumuzda, bizi en çok etkileyen fikir üretimindeki çeşitlilik ve içinde bulunduğumuz çağın sembollerinin tasarıma aktarımı oldu. Tasarımda çeşitliliği ve dönemin ruhunu taşıyan projeler gördük.” dedi. 

Vanlı öğrenciler törene damgasını vurdu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ise yarışmaya rekor bir katılım göstererek, tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. 50 başvurunun geldiği bölüm öğrencilerine, öğretim üyesi Yardımcı Doçent Güler Özyıldıran'a ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Yaşar Subaşı Direk'e gerek Cemal Aslandağ gerekse de tüm jüri üyeleri özel olarak teşekkürlerini sundular. Her iki kategoride de birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira ve mansiyon olarak 1 bin lira verilen yarışmada, birincilerin tasarımları aynı zamanda 23-27 Mayıs tarihinde İstanbul TÜYAP'da 40.'sı düzenlenecek Yapı Fuarı'nda, Artella standında sergilenecek. Klasik ve Modern kategorilerde dereceye girenlerin ve mansiyon kazananların listesi şu şekildedir:

KLASİK

1.       Sevgi Yenin-Serhat Sağlam – Karabük Üniversitesi 
2.       Büşra Anık-Buğra Dalgıç –Yıldız Teknik Üniversitesi 
3.       Ayşenur Sulu – Kırklareli Üniversitesi 

Mansiyon 1 Rabia Beyza Şimşat- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi       
Mansiyon 2  Mert Taş – İstanbul Bilgi Üniversitesi 
Mansiyon 3 Ahsen Bakoğlu – Doğuş Üniversitesi 

MODERN  

1.       Mert Taş – İstanbul Bilgi Üniversitesi 
2.       Mert Aaydın-Tamer Kumaş – Özyeğin Üniversitesi 
3.       Ceren Dil-Aykut Çor – Yaşar Üniversitesi-Anadolu Üniversitesi

Mansiyon 1 Mukaddes Numanoğlu – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi             
Mansiyon 2 İrem Kaydu – Mimar Sinan Üniversitesi 
Mansiyon 3 Abdullah Ala – Mimar Sinan Üniversitesi 
Mansiyon 4 Burcu Gürdavar-Evren Yazıcı – Mimar Sinan Üniversitesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aslandağ Grubu, Etiler’de yeni mağazasını açıyor
  • 30.03.2018 15:24

Aslandağ Grubu, Etiler’de yeni mağazasını açıyor

Aslandağ Grubu, 30. yılını 3 Nisan Salı günü Etiler’deki yeni mağaza açılışı il ...

Artella Kapı Tasarlıyorum yarışmasının kazananları belli oldu
  • 30.03.2017 15:43

Artella Kapı Tasarlıyorum yarışmasının kazananları belli oldu

Artella Ahşap Kapı Sistemleri, yeni bir projeye imza attı ve Türkiye'nin birçok ...