maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria dışa açıldı

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria dışa açıldı

2005 yılında Dati Holdingin özelleştirmeden aldığı, İstanbul Bakırköy sahilindeki Galleria AVM, o tarihten bu yana üç aşamalı bir renovasyona tabi tutuldu

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria dışa açıldı. 2005 yılında Dati Holdingin özelleştirmeden aldığı, İstanbul Bakırköy sahilindeki Galleria AVM, o tarihten bu yana üç aşamalı bir renovasyona tabi tutuldu.

AVM'nin ilk etapta A'dan Z'ye inşaatı, ardından mağaza karmasındaki 80 markası yenilendi.
Şimdi de 23 yıllık AVM'de önünde bulunan açık otopark alanından vazgeçilerek, dışa açık 6 ayrı kafe-restorana ev sahipliği yapmaya başladı. Yenilenme öncesi 44 bin 500 metrekare kiralanabilir alanı olan AVM'de bu alana 3 bin metrekare daha eklendi. Dati Holding Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, 11 ayda tamamlanan renovasyonun maliyetinin 17 milyon doları bulacağını söyledi.

Genel Müdür Hasan Ardıç da marka karmasıyla daha genç ve aileye yönelik bir AVM haline geldiklerini, feminen bir yüze kavuştuklarını açıkladı. Günde 20-25 bin ziyaretçisi olan Galleria'nın 2 bin 222 araçlık otoparkıyla en geniş otopark kapasitesine sahip AVM'lerden biri olduğuna da değinen Ardıç "Yenilenme sonrası müşteri frekansında da artış var. Bizim müşterilerimizin yüzde 38'i sadık müşteri. Yani haftada 2-3 kez mutlaka geliyor" dedi.

Klasikleşmiş bir alan oldu

Melkan Tabanlıoğlu da AVM'yi yenilerken aynı zamanda bir yaşam merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti ve "Ruhunu ve karakterini bozmadık. Tarihi bir bina değil belki burası ama yarattığı etkilerle klasikleşmiş bir mekan" dedi.

Ataköy marinası bitiyor
2005 yılında Ataköy Marinası'nı da devralan Dati Holding, bu alandaki çalışmasını da temmuzda kısmen, eylülde ise tamamıyla bitirmiş olacak. Yenilenme bütçesi 18 milyon dolara kadar çıkacak olan Ataköy Marina Park ile marinadan uzak kalan Ataköylüleri sahille buluşturacaklarını anlatan Gökhan Kıran, burada yaklaşık 100 dükkan bulunacağını ifade etti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz