maritbet girişmaritbet
Türkiye'de AVM yatırımları 1 milyar dolar arttı

Türkiye'de AVM yatırımları 1 milyar dolar arttı

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Perakende ve Gayrimenkul Fuarı MAPIC'de Türk ve yabancı yatırımcılar buluştu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Perakende ve Gayrimenkul Fuarı MAPIC kapsamında, Türk ve yabancı yatırımcılar AYD'nin düzenlediği yemekte bir araya geldi. Türkiye'ye potansiyel yatırımların artırılması amacıyla gerçekleştirilen yemeğe, çoğunluğu yabancı 200 yatırımcı, gayrimenkul geliştiricisi ve perakendeci katıldı.

Ana sponsorluğunu Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının üstlendiği yemekte katılımcılar, Türkiye ve potansiyeline inanmaya devam edecekleri mesajını verdi.

TÜRKİYE, DÜNYADAKİ 17. BÜYÜK EKONOMİ 

Açıklamada görüşlerine yer verilen AYD Başkanı Hulusi Belgü, mevcut gündemde uluslararası ve yerli yatırımcıların bir araya getirilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye'nin doğru şekilde anlatıldığında yatırım potansiyelinin hala çok yüksek olduğunu vurgulayan Belgü, şunları kaydetti:

"Türkiye'de AVM sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldı. 2016'da hayata geçen projelerle bu rakam ortalama 1 milyar dolar artarak 53,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye dünyadaki 17'nci büyük ekonomi. Biz de Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen perakende ve AVM sektörlerinin bu alanda temsil edilmesine çok önem veriyoruz. Bu hedefle gerçekleştirdiğimiz yemekte, davetlilerimiz kısa vadede ve uzun vadede Türkiye'ye yatırım potansiyelini tartışma imkanı buldu. Çalışmaya devam edip hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!
  • 12.02.2022 13:07

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!

Multi Turkey, Pınar Yalçınkaya'nın görevinden ayrıldığını ve yerine Hulusi Belgü ...