maritbet girişmaritbet
Türk firmaları Libya’lı firmalarla evleniyor

Türk firmaları Libya’lı firmalarla evleniyor

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Türk perakendecileri, "kendileriyle birlikte onların da büyümesi için" iş yaptıkları ülkelere getirdiklerini, halen aralarında yabancıların da bulunduğu 75 firmanın Libyalı firmalarla birlikte şirket kurma yönünde görüşmeler yaptığını kaydetti

 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Grubu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Türk perakendecileri, "kendileriyle birlikte onların da büyümesi için" iş yaptıkları ülkelere getirdiklerini, halen aralarında yabancıların da bulunduğu 75 firmanın Libyalı firmalarla birlikte şirket kurma yönünde görüşmeler yaptığını kaydetti.

Kamil Yanıkömeroğlu, holdingin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi ve firmanın uluslararası müteahhitlik ile uluslararası yatırımcılık olmak üzere iki işi bulunduğunu kaydetti.

Uzun yıllar Rusya, Ukrayna, Türkiye ekseninde çalıştıklarını daha sonra 2008 yılında Libya'ya, 2009'da Türkmenistan'a gittiklerini kaydeden Yanıkömeroğlu, Suudi Arabistan'da da çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yanıkömeroğlu, Suudi Arabistan'da şantiyeleri bulunduğunu, bu ülkede iki şehirde fakülte inşa ettiklerini, Türkmenistan'da fakülte, iş ve ticaret merkezi inşaat projeleri yürüttüklerini, Katar'da bir işe başlama hazırlığında olduklarını anlattı.

Libya'ya geldiklerinde şehri analiz ettiklerini, Tripoli'de Bab Trablus 2 projesi için seçtikleri yerin lojistik konumu dolayısıyla ticaret merkezi olmasının doğru olacağını, bunun bölgeyi geliştireceğini tespit ettiklerini belirten Yanıkömeroğlu, bu düşüncelerini ilgililere anlattıklarını ve destek gördüklerini kaydetti. Yanıkömeroğlu, daha sonra söz konusu projeye başladıklarını ayrıca, Libya'nın 6 ayrı şehrinde havaalanları, fakülte inşaatları gibi çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi.

AVM yatırımcılığında Türkiye ve uluslararası alanda ciddi bir ağırlıkları olduğunu, birçok şirket evliliği gerçekleştirdiklerini kaydeden Yanıkömeroğlu, "Bu çerçevede, Türk perakendecileri (bizimle birlikte onların da büyümesi için) bulunduğumuz ülkelere getiriyoruz" dedi.

Yanıkömeroğlu, 2009 yılı aralık ayında birçok Türk perakendeciyi bilgilendirmek ve onları Libyalı yatırımcılarla bir araya getirmek için Libya'ya götürdüklerini hatırlattı. Libya kanunları gereği, yabancı yatırımcıların Libya'da tek başına yatırım yapamadığını, Libya vatandaşı ile ortaklık kurmaları gerektiğini belirten Yanıkömeroğlu, Libya'da firmaların biraraya gelmesinden sonra aralarında yabancı firmaların da bulunduğu toplam 75 firmanın Libyalı firmalarla "evlilik" görüşmesi yaptığını kaydetti.

Rönesans Holding'in Libya'da yürüttüğü Bab Trablus 2 projesi çerçevesinde inşaatı devam eden "Zümrüt" adlı AVM'de giyimde, Lc Waikiki, Koton, Lufian'ın, mobilya sektöründe Çilek, İstikbal, Tepe Home'un, ayrıca MADO'nun yer ayırttığı öğrenildi.

AVM'de kiracının çok önemli olduğuna işaret eden Yanıkömeroğlu, projeyi yürütenlerin kiracıyı da bulmasının rekabetçiliğe katkı sağladığını söyledi. Yanıkömeroğlu, Suriye'de yatırım hazırlığında olduklarını da sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz