maritbet girişmaritbet
Trump AVM’deki Kidzmondo’yu 50 bin kişi ziyaret etti

Trump AVM’deki Kidzmondo’yu 50 bin kişi ziyaret etti

Eğlence&öğrence konseptinden yola çıkılarak tasarlanan Türkiye’nin ilk çocuk şehri KidzMondo’yu açıldığı günden bu yana 50 bin kişi ziyaret etti.

Şehirde çalışıp kazandıkları parayı kızlar güzelliğe harcarken erkekler biriktirmeyi tercih etti. Hem kızların hem erkeklerin en çok ilgi gösterdiği ortak tercihi ise itfaiyeci oldu.

KidzMondo Trump İstanbul Yönetim Kurulu Başkanvekili Hande Sabuncuoğlu, “Hem talep yoğun hem de parkta kalış süresi çok uzun olunca hafta sonları seans sistemine geçmek durumunda kaldık.” dedi.

Mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan ve 40 farklı meslek ünitesinin yer aldığı 4000 m2 büyüklükteki, 10 milyon Dolar yatırım bedeline sahip KidzMondo'da çocuklar seçtikleri işlerde çalışıp para kazanıyor, para harcıyor. Hayatı tıpkı büyükler gibi deneyimliyor, eğlenirken öğreniyor. Dünyada çok yaygın olan ‘edutainment' yani eğlence & öğrence konseptinin Türkiye'deki ilk örneği olan ve Trump Alışveriş Merkezi içinde açılan KidzMondo çocuk şehri, hizmete girdiği Ocak 2014'ten bu yana tam 50 bin ziyaretçi ağırladı. KidzMondo; hafta içi okul gruplarının, hafta sonu ise çocuklu ailelerin akınına uğruyor. 

Çocuklar iş dünyasını erken öğreniyor

KidzMondo'da 40 farklı meslek ünitesi yer alıyor. 4-14 yaş arasındaki çocuklar doktorluktan itfaiyeciliğe, inşaat ustasından market kasiyerine kadar akla gelen her mesleği KidzMondo şehrinde deneyimliyor ve karşılığında para kazanıyor. Kazandıkları parayı ister park içinde harcıyor, ister biriktiriyor. KidzMondo Trump İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hande Sabuncuoğlu, açılıştan bu yana geçen süre içinde gördükleri ilgiden memnun olduklarını söylüyor: “Çocukların kaliteli zaman geçireceği, hem eğlenip hem de faydalı bilgiler edinebileceği alanlar çok kısıtlı maalesef. İstanbul'da böyle bir projenin eksikliğini biliyorduk, KidzMondo'nun ilgi görmesini bekliyorduk. Ancak bu kadar hızlı dönüş alacağımızı biz bile tahmin edemedik. Gelen ailelerin sosyal medyada paylaştıkları, eşlerine dostlarına anlatmaları sayesinde ziyaretçi akınına uğradık. Çocuklar ve ebeveynler bu şehri çok sevdi” 

Hafta sonları seans sistemine geçti

Gördükleri yoğun ilgi ve parkta kalış süresinin neredeyse tam güne yayılmasından dolayı sadece hafta sonları seans sistemine geçmek durumunda kaldıklarını belirten Hande Sabuncuoğlu, “KidzMondo'yu hafta sonları saat 10.00'da kuyrukla açıyoruz. Parkta kalış süresi sabah saatlerinden akşam kapanışa kadar uzuyordu. Bu nedenle hafta sonları seans sistemine geçtik. İki seansımız var; 10.00 – 14.30 ve 15.30 – 20.00 Normal şartlarda 4,5 saat çocuklar için çok uzun bir süre ama bu şehirde vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorlar, içeriden çıkmak istemiyorlar” dedi. 

Kızlar güzelliğine harcadı, erkekler biriktirmeyi tercih etti

Çocuklar bu şehirde istedikleri mesleği seçiyor, eğitimini alıp çalışmaya başlıyor. Meslek birimindeki görevini tamamladığında karşılığında şehrin para birimi olan Kidlar'ı kazanıyor. Açılış sürecinden bu yana gerçekleşen rakamlar kızların daha çok harcadığını, erkeklerinse biriktirdiğini ortaya koyuyor. Kızlar özellikle güzellik salonunda bol keseden harcıyor; saçını yaptırıyor, oje sürdürüyor. Aynı gün içinde birkaç defa bu salona geldiği de oluyor. Erkekler ise biriktiriyor ve daha fazla biriktirmek için daha fazla meslek ünitesinde çalışıyor. Kızların güzellik salonu dolup taşarken erkeklerin berber dükkanı daha az müşteri ağırlıyor, çünkü burada hizmet alınıyor, para harcanıyor. 

Hande Sabuncuoğlu, bu şehrin çocuklara gerçek hayatı, bu hayatın ekonomik döngüsünü ve emeğin değerini kavramalarına yardımcı olduğunu söylüyor.  

KidzMondo Trump İstanbul'u yıl sonuna kadar 600 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. 

KidzMondo'da hangi meslek üniteleri var?

İtfaiye istasyonu, banka, polis karakolu, uçak, saat kulesi, süpermarket, berber dükkanı, güzellik salonu, akaryakıt istasyonu, sürüş pisti, araba tamirhanesi, araba yıkama, radyo istasyonu, TV istasyonu, gazete, inşaat sahası, ev boyama, hastane, diş hastanesi, hamburger servisi, hotel, kek fabrikası, süt fabrikası, dondurma fabrikası, çikolata fabrikası, şeker fabrikası, bisküvi fabrikası, üniversite, kurye şirketi, oyunculuk akademisi, tiyatro, modaevi, uzay mekiği, resim ve el sanatları atölyesi, Minik Kidizen Dünyası, doğum günü odaları…
KidzMondo

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şişli metrosundaki Trump AVM tabelaları kaldırıldı
  • 09.12.2017 11:22

Şişli metrosundaki Trump AVM tabelaları kaldırıldı

Şişli-Mecidiyeköy metro istasyonundaki Trump Alışveriş Merkezi'ne ilişkin yönlen ...

Trump Cadde'de sahne sırası Feridun Düzağaç'ta!
  • 14.06.2014 15:12

Trump Cadde'de sahne sırası Feridun Düzağaç'ta!

Restoranları ve tasarım mağazalarıyla Trump Cadde’de yaz konserleri serisinin ik ...

Trump AVM hedef kitleyi değiştirince ziyaretçi yüzde 70 arttı
  • 11.06.2014 16:58

Trump AVM hedef kitleyi değiştirince ziyaretçi yüzde 70 arttı

A plus AVM mantığı ile açılan fakat son bir yılda B grubuna yönelik değişim gerç ...

Trump AVM’deki Kidzmondo’yu 50 bin kişi ziyaret etti
  • 17.03.2014 13:34

Trump AVM’deki Kidzmondo’yu 50 bin kişi ziyaret etti

Eğlence&öğrence konseptinden yola çıkılarak tasarlanan Türkiye’nin ilk çocuk şeh ...

Elif Dürüst, Trump AVM'de mağaza açtı!
  • 25.09.2013 09:15

Elif Dürüst, Trump AVM'de mağaza açtı!

Altıncıcadde.com'un kurucu ortağı Elif Dürüst, Trump AVM'de mağaza açtı ...

Trump AVM’de indirimin indirimi kampanyası satışları katladı!
  • 26.08.2013 09:21

Trump AVM’de indirimin indirimi kampanyası satışları katladı!

Hafta içi en yoğun AVM’lerden olan Trump AVM, Pazar gününü de hareketlendirmek i ...